Pienoismallit.net

F-111F

General Dynamics F-111F

Eri alatyyppejä ja kehityshistoriaa on esitelty Vietnamin sota ryhmarakentelun F-111A yhteydessä.

Aavikkomyskyyn osallistui F-111E, F-111F ja EF-111A koneita. Konetyyppien tehtävät hieman erosivat toisistaan. E-tyypit toimivat Turkista käsin ja lopuilla oli tukikohdat Saudi-Arabiassa. Aluksi F-111F koneita käytettiin ns. kovia kohteita (Hard Target) kuten lentokonesuojia, bunkkerieita ja siltoja vastaan. Loppua kohti maaleina olivta myös hyökkyäsvaunut ja muut panssaroidut ajoneuvot joita vastaan kone osoittautui varsin tehokkaaksi aseeksi. Pääasiaalisena aseistuksena olivat erilaiset täsmäpommit.

Kun kävin läpi mahdollisia vaihtoehtoja Aavikkomyrskyn 30-vuotis ryhmikseen, niin huomasin että F-111 mallleja oli kertynyt varastoon ihan kohtuullissti. Joten oli korkea aika pienentää varastoa. Sinä yksi syy allin valintaan.

Tämä on ensimmäinen Hasegawn F-111 jonka rakennan. Sarjasta saa rakennettua sekä D että F tyypin. Selkein päällepäin näkyvä ero on F-tyypin pommikuiluun asennettu maalinosoitusjärjestelmä (Pave Tack 23).

Malli itsessään on varsin tasokasta jälkeä vaikka se on omaan makuuni turhan moneen pikuosaan jaettu kokonaisuus. Onneksi osien istuvuus toisiinsa oli varsin hyvä. Suurempia ongelmia ei täsäsuhteessa tullut. Mitä nyt joitakin saumoja jäi hieman epämääräisiksi. Oikeastaan ihmetellä täytyy, että osat istuivat ninkin hyvin toisiinsa kuin tekivät. Mukana oli sen verren runsaasti erkoiseman muotoisia osia ja toisinsa littyviä pintoja.

Jostai syystä Hasegwa on päätynyt ratkaisuun, jossa kaikki mahdolliset laipat ovat auki asennossa. No, tuleehan siitä lisäväriä, kun punaiset sisäpinnat ovta näkyvillä, mutta itse olisi mieluummin rakentanut koneen laipat kiini asennossa. Kun selailin referenssikirjaa, niin siellä oli muutamia kuvia joissa laipat ja muut siivekkeet olivat niinsatusti ulkona, mutta vähemmistössä olivatkin.

Laskutelineet olivat melkoinen viritelmä. Osia oli saman verran kuin joissakin pienemmissä sarjoisssa yhteensä. Suihkuputkien kanssa sai myös olla tarkkana, että valitsi oikeanlaisen yhdistelmän- Valinnan varaa oli koska sarjasta sai rakennettua joko D tai F mallin. Erot on kyllä näytetty ohjeissa mutta silti piti olla huolellinen mitä osia käytti.

Koneessa on perinteinen SEA kaavio. Väreinä on käytetty Humbrolia ja XtraColoria. Pohjalle Hu64 ja ensimmäinen kerros maastoväriä Hu116, Hu117 ja Hu118 joisen päälle vastaavat XtraColorin värit. Pohjaan tuli Hu22 ja mattalakka. Suihkuputkia on töhritty Akn ja Migin tuotteilla. MiGin Dark Wash on melkoista mytkkyä. Levitin sitä aika reilusti suihkuputkien päälle ja kun töpöttelin ylimääräisiä pois, niin se vei nyös pohjavärit sieltä täältä. Ei kun paikkailemaan. Homma hoitui jotenkuten ohuella kerroksella Humbrolin Gun Metalia.

Kapiinin rajaukset tein joustavalla maskiteipillä. Onneksi oli melko suoria linjoja. Ei teoppaukseta edes pettaneet kuin yhdessä kohdassa,. Siinäki vain pieni määrä maalia piti kaapia irti kapiinista.

Siirtokuvia laiton kaikki näkyvimmät, aivan kaikkia pikutekstejä huonisti nökyviin paikkoihihin en laittanut. Pyrston päälle ja siivenkärkiin tulleet siirtokuvat eivät asettuneen parhaalla mahdollisella tavalla pehmentimen käytöstä huolimatta. Valokuvista sitten huomasin, että parissa kohdassa siirtokuvat hopeoivat melko pahasti. Kuvauskulma vielä tehodti ilmiötä.

Asekuorma on pätelty Gulf Air War Debrief kirjan selostuksista. Kysessä on konfliktin alkuajan pommokuorma kohteena ns Hard Targets eli lentokonesuojat, bunkkerit yms. Pommikuorma perustuu yhteen peinikokoiseen valokuvaan jossa sisemmissä ripustimissa on GBU10 ja uloimmissa ripustimissa on GBU24 täsmäpommit. Takarungon alapintaa on kiinitetty ALQ-131.
häirintäpodi, jota koneet kirjan mukaan kantoivat. F-111F kunnostautui myös panssarikaluston tuhomisessa.

Kaikkiaan varsin mukava rakentelukohde vaikka jotkin kohdat olvat melkoista palapeliä. Osat istuivat ylättävän hyvin toisiinsa. Pitäisiköhän keskittyä rakentamaan varastossa olevat ns, parempilaatuiset mallit pois. En ole tätänykyä kovinkaan innostunut puuhastelemaan sellaisten mallien kimpussa joissa lähes jokaista saumaa pitää hioa, sovitta ja/tai pakkeloida.

Tällä keralla Carpet Monster jai ilman uhrlahjaa. Viime aikoina olen onnistunut kadottamaan ainakin yhden osan per malli tuolle surullisen kuuluisalle hirviölle. Mitätähän tapahtuu seuraavalle mallille..

E-P

Kommentit

Hasegawan Maasiat ovat tietääkseni tosiaankin hyviä sarjoja. Valmistaja on ilmeisesti nähnyt vaivaa eri alatyyppien erojen selvittämiseen ja ne on toteutettu myös sarjoihin. Oliko näin ettei kuomuja saa auki-asentoon?

Siirtokuvat hopeoivat kyllä ikävästi. Kuuluisiko siipien tyvissä olevien kolmionmuotoisten palikoiden olla eteenpäin kallistettuina silloin kun siiven nuolikulma on pienimmillään? Olen ymmärtänyt ettei siipi mahdu muuten kääntymään.

Värisävyt ovat onnistuneet, samoin kuin ulkoinen kuorma on ajan ja tehtävän mukainen. Alunperin RAF Lakenheathiin sijoitettu "Vark"- yksilö on kahden operaation veteraani: LN-kirjainten alla oleva kaareva nauha on muistona vuoden 1986 Libyaa vastaan suunnatusta operaatio El Dorado Canyonista.
Joo, tosi on. Kapiinin lasitus oli vain kahdessa osassa. Tuulilasi ja yhteen hitsatut kääntyvät osat. Joku huimapää voisi tietysti sahata lasituksen auki…

Tuo siipikulman ja kolmiopalan yhteys on minulle uusi tieto. Olen nähnyt valokuvia molemmista tapauksista. Kolmiot kenossa ja linjassa rungon kanssa. Myös lentokuvia siivet edessä olen ihmetellyt. Onko pienimissä nuolikulmassa eroa kun kone on maassa tai ilmassa. Silmämääräisesti näyttävät samoilta.

Ja huomasin myös, että pikkuisen mustaa puuttuu kyseisten kolmiopalojen kohdalta. Tai ainakin vierestä. Kiirekunonolevinaan…

Aivan satavarma en ole että mallin esikuva osallistui Persia Lahden karkeloihin juuri kuvatuissa tunnuksissa. Mutta parempiakaan ei ollut saatavilla. Muistonauha on mielenkiiintoinen tieto myös.

E-P
Joidenkin lähteiden mukaan nuo kolmiot (rotating glove) toimivat ilmavirranohjaimina hidaslennossa (ehkä korkeusohjaimen toiminnan varmistamiseksi kohtauskulman kasvaessa).

[img]https://www.pienoismallit.net/media/kuvat/15/88/97/158897.jpg[/img]
Arin laittaman kuvan perusteella vaikuttaisi siltä, että ainakin tuon alaläpän täytyy olla auki jos etureunalaippa on ulkona. Siiven kääntymistä tuo ei vaikuttaisi rajoittavan.
Niin minäkin tuon rakenteen näkisin. Toinen selitys, jonka löysin on, että tuolla keksinnöllä saadaan pieni lisä nostovoimaan varsinaisten johto- ja jättöreunalaippojen lisäksi lentoonlähdössä ja laskussa. Määttiijjä? Virallista tietoa en ole vielä löytänyt.

P.S. Löytyihän se ohjaajan ohje. Eli ainoa motivaattio lärpäkkeellä on mahdollistaa johtoreunan sisemmän solasiivekkeen (slat) täysi liikematka.

[img]https://www.pienoismallit.net/media/kuvat/15/89/24/158924.jpg[/img]
Kiitokset mukavan knoppitiedon jakamisesta. Ja kyllä maasika oli sen verran massiivinen ilmestys, että kaikki ylimääräinen noste tuli tarpeeseen.

E-P

Kolme turhinta asiaa ilmaisussa:
- vapaa ilmatila yläpuolellasi
- takanasi oleva kiitoradanosuus
- 1/10 sekutia sitten