Pienoismallit.net

`65 Dodge Coronet

Itselleni tuntemattoman valmistajan hartsisarja jota täydennetty Lindbergin `64 Dodge 330 sarjalla josta käytetty alusta, renkaat sekä tekniikka. Autona ei ehkä kovin erikoinen mutta mallina ollut ainakin harvinainen, kunnes nyttemmin huomasin että Amt on julkaissut snapperisarjan joka olisi ollut helpompi lähtökohta. No mutta nyt mentiin näin. Tämä valmistui juuri ennen vuodenvaihdetta ja olikin ainut malli minkä sain aloitettua ja valmiiksi vuonna 2020.

Pohjalevyä piti vähän lyhentää mutta muuten meni melko kivuttomasti paikoilleen. Pakoputkisto on muokattu 68 Charger osista ja styreeniputkesta. Konehuoneessa tulipeltiin piti tehdä muutama paikka. Yksipiirisen jarrujärjestelmän korvasin kaksipiirisellä pääsylinterillä johon värkkäsin jarruputket. Moottoriin lisäsin syttyjohdot samoin kuin akkuun johdot ja kiinnikkeet. Muuta pientä detaljointia iskarien päät ja vesiletkujen klemmarit. Yleensä nuo tulipellin kohokuviot tulee raaputeltua pois mutta nyt tein poikkeuksen ja maalasin kohokuviot.

Sarjan lasiosakikkare josta lasit leikataan oli melko paksua muovia joten päädyin tekemään tuulilasin metritavarasta. Takalasin muoto on sen verran haasteellinen että päädyin käyttämään alkuperäistä vaikkei se kovin hyvin istu yläkulmista.
Sisustaan käytin mustaa värisettiä jolla sai kivaa eloa muuten niin tasaisen tylsään sävyyn. Rattia parantelin etsiosalla ja tööttöpainikkeella jonka alkuperäistä tarkoitusta en tiedä, jokin kromipuun osa jostain. Puuttuvan vaihdekepin kaivelin varaosista ja kierroslukumittari on Mr Modelin valmistetta.

Ulkonäöllisesti malli esittää tuollaista patinahenkistä ilmaisua. Kulumaa on mutta pinnat on puhtaita ja päälle vedetty vielä suojaava lakkapinta. Kulutusosat ovat uusia tai läpikäytyjä ja moottori/vaihteisto ei ole alkuperäinen vaan otettu toisesta autosta. Tarkoituksena teknisesti toimiva huviajoon tarkoitettu ajoneuvo.
Listat on tehty helmoja lukuun ottamatta kromikynällä ja täytyy todeta että foili on parempi ratkaisu. Takalasin sovitus häiritsee kanssa ja valojen toteutus maaleilla ei ole niin realistinen kuin muoviosat. Muuten olen melko tyytyväinen lopputulokseen ja onhan tästä ainakin enemmän iloa viriinissä kuin rakentamattomana laatikossa.

Täällä lisää projektin etenemisestä: www.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=13291

Kommentit

Automalleista en mitään tiedä, täälläkin oleva kuplani on niitä harvoja joita edes olen tehnyt, mutta tiedän mistä pidän - ja tästä pidän.

Erityisesti tuo katto miellyttää silmää. Hyvin luonnollisen näköinen värin kuluminen.
Kokonaisuus on sellainen, että sen voisi hyvin kuvitella näkevänsä jonkun teinin pihalla, luultavasti työkalupakki vieressä.
Automalleista myäs erittäin wähän tietämystä…kokonaisuus hywäilee silmämuniani…hywintehty.
Aikas näköinen on Dötsi. Ja parempi rakennettuna kuin lodjussa osina, ja vielä parempi että meille muille mallareille silmän iloa kuvina täällä palstalla. Tämä auto on kiiltävänä ja ruosteettomana tyylikäs, ja kyllä tämäkin rakenteutyylisuunta kummasti pukee muotoilua myös. Just näin tän harrastuksen pitää olla ja mennä.
Rutanen 2.3.2021 20:33 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista. Mukava kuulla niitä myös niiltä jotka ei näitä autoja rakentelekaan. Pienoismallin rakentamisesta ja maalamisestahan on kyse kohteesta riippumatta joten kyllä mallarille jonkinlainen näkemys työstä syntyy.