Pienoismallit.net

Messerschmitt BF-109 g-6 MT-453 Suomi

Kolmen vuoden tauon jälkeen eka malli. Tilaustyönä tehty asiakkaan sarjasta. Lisäosina Airesin ohjaamo, Quickboostin pakoputket ja tarvikedekaalit. Malli on maalattu lähestulkoon kokonaan vallejon tuotteilla. Lisänä tein skrätsinä noita vaijereiden jousia ja kuomun vaijerin jousen.

Kommentit

Kimmo K. 7.2.2021 20:45 Vastaa lainauksella
Näyttää kynäruisku pysyvän kädessä tauonkin jälkeen. Hienosti maalattu malli ja hyvät kuvat! Istuinvöiden vanhennus näyttää myös hyvältä. Ovatko vyöt etsiosia, vai HGW:n kangasvyöt?

Rakentavaa kritiikkiä antaakseni hieman nillitän rungon ja siipien alapintojen kansallisuustunnuksista. Paneelirajat näyttävät katkeavan hieman luonnottomasti tunnuksen reunaan. Ylätasoissa asia on kunnossa.

Joka tapauksessa hieno tykkimersu!
Onhan tuo aivan loistavan näköinen. Ja niin se pitääkin olla jos mallailu on ammatti tai edes sivuammatti. Muuten ei tilauksia tule.
Meille sivuston enemmistöläisille, harrastelijoille, sallitaan ehkä hieman keskinkertaisempiakin tuloksia?
On kyllä tosi hieno Mersu, ihailen aina kateellisena miten hienosti muilta sujuu Saksalainen naamiomaalaus kylkien laikutuksen osalta, itseltä tuntuu menevän aina enemmän tai vähemmän pipariksi. 1/32 skaalaan en tosin ole vielä kokeillut… Löytyykö Vallejolta RLM-värit valmiina vai meneekö sekoitteluksi? Itse maalaillut Xtracoloreilla, niissä pienenä haittapuolena pitkänpuoleinen kuivumisaika.
Laadukasta ja upeaa jälkeä.
Passaa tilaajan olla tyytyväinen työhösi. Ihmetellä vain täytyy, miten tuollaisia tehdään.
Kauanko meni suunnilleen tunteina mallin tekoon? Kysyn lähinnä siksi, että itse rakentelen 1:48 Airacobraa Neukkutunnuksin ja tuntuu, että en etene ollenkaan. Kuukausi on jo vierähtänyt ja pikkuosat+vieläpienemät etsiosat laitan kyllä tarkkaan, mutta koneen "kuoriin" ei ole ollut tytyväinen ja se on teettänyt töitä mm hiomalla huonon mattalakan pois, maalaamaan pohjista lähtien uudelleen ja uudelleen. Ruiskua ei ole ja pensselien jäljistä tahdon eroon, niin arvaa onko ulkopinta ollut työläs, koska pyörät ja kuomu+antennilanka on jo kiinni. Tai oli kiinni muutamaan kertaan, mutta sitten lispahti ja se siitä pyörästä esimerkiksi. Valurankaa vaan venyttetemään…
Hyvää kannattaa odottaa. Yksi pieni huomio: Tuossa Hasegawan sarjassa moottoripelteihin tulee ylimääräinen paneeliraja, joka pitää kitata umpeen. Johtuu siitä, että osa, johon konekiväärit liimataan, on erillinen ja sen liitoskohtaan tulee tuo ylimääräinen raja. Ja olisikohan konepellissä muitakin ylimääräisiä rajoja. No, nättiä työtä kuitenkin!
Eero Vainikka kirjoitti:
Löytyykö Vallejolta RLM-värit valmiina vai meneekö sekoitteluksi? Itse maalaillut Xtracoloreilla, niissä pienenä haittapuolena pitkänpuoleinen kuivumisaika.
acrylicosvallejo.com…/product/hobby/sets/air-war-en/luftwaffe-colors-pre-war-to-1941-71165/
acrylicosvallejo.com…/product/hobby/sets/air-war-en/luftwaffe-colors-1941-to-end-war-71166/

Toi romanialainen tuli Vallejolla maalattua, kaksi seuraavaa AK:n Real Air -väreillä. Niiden kuivumisaikaa ei ainakaan voi moittia, tais kolme väriä mennä vuorokauden sisään, teipaten ;-)
Jos minua suurimpina asiointa häiritsee kaksi tai kolme kissan (?) karvaa, kertoo se aika paljon.

Todella komea Mersu; erityisen kateellinen olen myöskin tuosta kyljen naamioväristä…
Joo, kun malli on kaikin puolin viimeisen päälle hyvin tehty, niin huomio alkaa kiinnittymään pikku juttuihin, kuvissa näkyviin karvoihin jne. Minun huomioni kiinnittyi tykin putken sisäpuolella näkyvään valkoiseen maaliin kuvassa kymmenen ;-).

On se vaan taidolla tehty, niin kasauksen kuin pintakäsittelynkin suhteen, tuo täpläcamo varsinkin on todella upea ja aidon oloinen. Hieno malli!
Jari P 9.2.2021 16:11 Vastaa lainauksella
Todella vaikuttava malli. Upeaa työtä!!
Terve ja kiitos positiivisesta palautteesta!

Kimmo K:n kysymykseen, vyöt ovat Airesin resiini-ohjaamon mukana tulleelta etsiarkilta.

Eero Vainikka:n kysymykseen, RLM värit löytyvät Vallejolta, mutta tuo violetin sävy täytyy vaalentaa, katso tuo minun aikaisempi mersu-malli, se on tehty vaalentamattomalla ja kontrasti on liian pieni. Minä vaalensin sen nyt tässä 50:50 vaalean harmaalla.

Timo Rissasen kysymykseen, noin 30 tuntia tein mallia, 2-4 tuntia kerrallaan. Ja kannustusta ruiskuun vaihtamiseen, jos se kiinnostaa. Voidaan jatkaa tästä YV-puolella. Mallisto esim. myy kahden ruiskun sarjaa muistaakseni siellä 60-70e pintaan.

Matti Peltolan kysymykseen, rakas kissani oli tuossa alle puolen metrin päässä mallista koko kuvaussession ajan.

JT
Kompaten ylläolevia, mulla loppui sanat kesken, monttu auki tätä katselen! Hyvä Jussi!
Työn tilaaja ilmoittautuu rikospaikalle :)

Toistakymmentä vuotta sitten uudelleen alkaneen "terapiamallailun" seurauksena ullakollamme on useita rakentamattomia pienoismalleja, jotka sairauteni takia jäävät itseltäni tekemättä. Yhdestä kuitenkin ajattelin, että olisi olisi hienoa saada valmis malli hoitokodin hyllyyn arkea julistamaan: "mallinrakentamisen kuninkuuslaji", 1/32-mittakaavan Messerschmitt Bf 109 G-6 Suomen ilmavoimien väreissä - lentokone, johon liittyvän teoksen sävelsin muutama vuosi sitten. Pohdin, että voisinko ikään kuin rakentaa mallin "etänä".

Niinpä otin yhteyttä Jussiin, joka ystävällisesti innostuikin auttamaan. Koneyksilöksi olin jo aikanaan valinnut tykkimersun MT-453 (kuvassa Taipalsaaressa kesällä 1944), jonka siirtokuvat olin hommannut mallin ostamisen yhteydessä.

MT-453 ("Valkoinen 11") oli HLeLv 34:ssä ylik O. Länsivaaran nimikkokone. Hävittäjä luovutettiin käyttöön kesäkuun lopulla 1944, ja kuun vaihteessa sillä saavutettiin tiiviissä tahdissa sen kaikki viisi ilmavoittoa:

28.6. Ihantalanjärvi, Ylik E. Lyly (Il-2)
1.7. Juustila, Vääp Antti Tani (3 × Il-2)
4.7. Pölläkkälä, Ylik O. Länsivaara (Il-2)

Mielenkiintoista, että kaikki pudotukset olivat Sturmovikejä. Siipitykit olivat ilmeisen tehokas väline Il-2:n panssaroinnin kuorinnassa, vaikka tykkigondolit heikensivätkin lento-ominaisuuksia. Kyseinen koneyksilö ei siis ollut mikään kuuluisa Ässä-Mersu, vaan pikemminkin ruutunsa hoitanut työhevonen. Palveluksesta MT-453 poistettiin 1953.

Kävimme Jussin kanssa tiivistä sähköpostikirjeenvaihtoa läpi rakennustyön eri vaiheiden; Jussi kysyi toiveitani toteutuksesta ja lähetti ystävällisesti kuvalinkkejä työn etenemisestä kommentoitavaksi. Olikin hyvin Mielenkiintoista seurata ammattilaisen työskentelyä toiveideni ja antamieni ohjeiden mukaan. Melkein kuin rakentaisi itse! Mersusta tuli kyllä vielä paljon hienompi, kuin tilatessa toivoin ja edellytin. Alunperin ajatuksenani oli perussiisti hyllymalli, mutta meillä taisi vähän mopo karata :D

Sanomattakin selvää, että olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Jussi onnistui saavuttamaan koneen yleisilmeen, värimaailman, paneelirajat sekä chippaukset, tuhrut ja muut kulumat juuri niin kuin olen toivonut. Käsittämätön suoritus ainoastaan näin etäyhteyksien varassa.

Vielä kerran tuhannet kiitokset Jussille.