Pienoismallit.net

Alien 3

Bait and Chase

Alien elokuvat ovat varmasti suurimmalle osalle tuttua huttua jotenka sen enempiä en niihin syvenny tässä.
Noin vuosi sitten hankin Kotobukiyan Dog Alienin ja pitkään oli mielessä tehdä sille dioalusta, noh nyt tämäkin on hoidettu.

Diopohja on kokonaisuudessaan tehty skrätsinä pelkästään kotoa löytyvistä arkipäivän välineistä (pahvi, rautalanka, naru jne.). Seinätekstit ovat omasta ylijäämävaraston dekaleista muokattu, alustan Alien 3 teksti dekaaleista poiketen käsin maalattu. Seinälamput ledejä ja lattiatason valaisimen kuori skrätsinä sekä pitää sisällään yhden ledin, lattialla oviaukon läheltä löytyy manuaalikäyttöinen sammutin.
Tämä on juurikin se kohtaus elokuvasta, jossa joko A. käytäväjuoksentelu on alkamassa tai B. on jo alkanut. Oli jälleen ihan kivaa vaihtelua perinteisiin rakennussarjoihin. Ohessa pari still kuvaa tuosta chase kohdasta jossa Alien juoksentelee seinillä, katossa ja lattiatasossa.

Yksi kuvista on kirkkaammassa valossa ja loput tarkoituksenmukaisesti hämärässä, jotta saataisiin mahdollisimman aito ja elokuvaa myötäilevä valaistus.

Kommentit

Hieno!
Kiitos Kalle!
Tämä on hieno; väritys, tunnelma ja valaistus kaikki kuin elokuvasta.

Ainoa ongelma on seinien materiaali; pahvi käyttäytyy kuin pahvi, ts lerpattaa ja viimeistelemätön reuna näkyy. Teippi tai muovilista reunaa jäykistämään/siistimään ja sit se on siinä :)
Eikö tuo itse Alien www.1999.co.jp/eng/10391058 (Kotobukiya) ole valmiiksi maalattu malli? Jos näin on, niin olisi hyvä mainita esittelytekstissä että vain dioalusta (joka on hieno sinänsä)
on rakennettu ja maalattu.
Esko Koskinen kirjoitti:
Teippi tai muovilista reunaa jäykistämään/siistimään ja sit se on siinä :)
Kiitos Esko! Pitänee laittaa, kiitos vinkistä.
Petri Kovanen kirjoitti:
Eikö tuo itse Alien www.1999.co.jp/eng/10391058 (Kotobukiya) ole valmiiksi maalattu malli? Jos näin on, niin olisi hyvä mainita esittelytekstissä
Kyllä, se on valmiiksi maalattu ja Kotobukiyasta mainitsinkin, mutta totta, ei tullut tarpeeksi tarkennettua asiaa ja kiitos palautteesta Petri.
-JK- 4.9.2022 12:08 Vastaa lainauksella
Todella hieno!