Pienoismallit.net

KarAir Airbus A300B4

Iso viirupyrstö OH-LAA

Airbus A300 oli yhteiseurooppalaisen Airbus Industrien valmistama laajarunkoinen ja kaksimoottorinen liikennekone. Sen ensilento tapahtui lokakuussa 1972, ja yhteensä koneita rakennettiin 552 kappaletta. Koneiden valmistus päättyi vuonna 2007. Finnair vuokrasi vuosiksi 1986-98 kaksi Airbus A300B4 konetta rekisteritunnuksiltaan OH-LAA ja OH-LAB. Osan aikaa nämä koneet myös lensivät Finnairin omistaman KarAirin värityksessä.

Olin jo pitkään halunnut rakentaa Airbus A300:n KarAirin maalauskaaviossa, joka mielestäni on punaisine viirupyrstöineen paljon tyylikkäämpi kuin Finnairin väritys. Finnairille siirtokuvat kyllä löytyvät F-DCAL:ilta, mutta KarAiria ei dekaalimarkkinoilla ole tarjolla. Päätin kysyä tuntemaltani F-RSIN:in suunnittelijalta, Laurent Herjeanilta, voisiko hän tilaustyönä valmistaa nuo siirtokuvat minulle. Hän suostui tähän, ja itse asiassa tähän mennessä kuusi muutakin suomi-mallaria on tilannut häneltä nuo dekaalit. Hän on lupautunut printtaamaan dekaaliarkkeja lisääkin, jos kiinnostusta löytyy.

Rakensin mallin Authentic Airlinersin resiinisarjasta, joka on hyvin muototarkka ja korkealaatuinen. Mallaamisessa ei ollut mitään ongelmia. KarAir-siirtokuvien lisäksi hankin Authentic Airlinersin aidonnäköiset ohjaamo- ja matkustamoikkunadekaalit.Mallasin koneen valkoisen rungon Tamiyan Fine surface primerilla, jonka lopuksi käsittelin Tamiyan kiiltävällä sprayllä TS-13. Lentopinnat maalasin Xtracolorin sävyllä X137 (Canadian Voodoo Grey) ja siipien tummat keskialueet (coroguard?) Xtracolorin sävyllä X5 (RAF extra dark sea grey). Moottorit käsittelin Alclad Polished Aluminiumilla, jonka ruiskutin kiiltävän mustan pohjamaalin päälle. Käytin pienempiin osiin myös Vallejon ja Humbrolin värejä.

Kommentit

Upea lopputulos; jälleen kerran😊 Tällä koneella joskus tuhat vuotta sitten matkustettu lämpöön Rhodokselle…
Wau! Kyllä on taas kaunista katseltavaa. Siipien maalaus onnistunut hienosti, ei ole toi coroguard helpoin teipattava!
Tally-ho 5.2.2021 14:38 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Petri ja Tervo. Nuo coroguard-alueet vaativat todellakin lehmän hermoja :-)