Pienoismallit.net

Kilpasoutuvene

Koivuklapista tehty kilpailutyylinen soutuvene. Koska varsinaisetkin kilpaveneet ovat usein yksilöitä, eikä sääntökirjoissakaan mainittu kovin tarkkoja mittoja tai muita määritelmiä, tarkkaa esikuvaa tai skaalaa mallille ei ole. Sallitut mitat oli annettu usein tyylillä "minimi ja maksimi".

Alkuperäinen idea tälle lähti saunaa lämmittäessä ja klapeja käsissä pyöritellessä. Työkaluina on käytetty kirvestä, hiomakonetta ja hiomapapereita. Airot on tehty kirveskäsittelyn jälkeen jääneistä suikaleista (lapa ja varsi erikseen), istuinosuus veneen rungon päällä on tehty evergreenin muovilevyistä.

Kommentit

Hei!

Kiva kun rupesit skrätsäämään puusta vesialusta. Se on kunnioitettava homma. Täällä on pitkät perinteet näistä. Monet mallarit ovat saaneet niistä hienoja tuotoksia. Esimerkiksi mallarit:
-Kai Kauppi
-Anne ja Marko
-Risto Kuhno
-Matti piilola
-Lauri Maalismaa
-Esko Rusi
-Kari Kuhmonen
-Juha-Pekka Pöysti
-Lars Granberg

Ja sitten perinteisemmällä muovilinjalla:
-Jean Forsberg
-Osmo Järvelä
-Olli-Pekka Immonen
-Petri Hiltunen
-Pore
-Mika Wiik
-Pauli Piippola
-Tero Nurmi
-Jaakko Luoma

Nämä bongasin viimeisimmistä. Varmaan unohdin jonkun. Anteeksi heille. Mutta siis hieno alku sinulla. Käy katsomassa esimerkkejä heidän malleistaan. Eikä liian suuria paineita aluksi. Kaikki kehittyy ajallaan.
Paljon noita listaamiasi on tullut katseltuakin, tämä oli tosiaan enemmän hetken mielijohteesta aloitettu kun jotain piti päästä rakentamaan, enkä koskaan uskonut tämän tulevan valmiiksi. Periaatteessa kiinnostaa hyvinkin yrittää tehdä vastaisuudessa jotain vastaavaa, nuo moottoripyörät vain on olleet eniten se juttu. Paljon mieluummin katselen kun joku muu tekee ja tietää mitä tekee.
No se.
Melkoinen harppaus prätkien ja autoja huippumallarista siirtyä polttopuihin.
Mutta eipä näytä hassummalle. Ja kuten olen aina sanonut, että "mallarin maailma on täynnä keksimättömiä ideoita".
Minä en ole lukenut koskaan tuon lajin sääntökirjoja - enemmänkin noiden kaksipyöräisten kilvanajolaitteiden, niin en tiedä sitäkään vähää kuin sinä.
Mutta kun ajattelen tuota soutuvenettä vesille ja siihen päälle soutaja, niin pirun kiikkerältä näyttää. Saattas mennä nurin jo kun koettaa mennä tuonne satulalle. Ainaskin meikän alla. Näin pääni kertoo, mutta jos tuo olisi ontto kuin kanootti, niin sitä ongelmaa ei olisi.
Tätä ihmettelen hienossa aluevaltauksessasi.
Pojot kuitenkin työn laadusta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Mutta kun ajattelen tuota soutuvenettä vesille ja siihen päälle soutaja, niin pirun kiikkerältä näyttää. Saattas mennä nurin jo kun koettaa mennä tuonne satulalle. Ainaskin meikän alla. Näin pääni kertoo, mutta jos tuo olisi ontto kuin kanootti, niin sitä ongelmaa ei olisi.
Noissa kilpakanooteissa täytyy soutajalla olla vähintäänkin samanlainen tasapainotunto kuin moottoripyöräilijällä.