Pienoismallit.net

1951 Chevrolet Panorama

Jagg my ride!

1951 Chevrolet Convertible on oikein nätti auto, ja AMT:n legendaarinen rakennussarja tuo esikuvalleen oikeutta, mutta… minun mielestäni ja tällä kertaa avoautoon piti keksiä katto. Ja sehän löytyi koskemattomamasta Jaguar XJ-220:sta. Saha käteen ja menoksi, eli katon raamit irti Jaggesta ja Chevroletin pelteihin tilaa askarteluveitsellä. Katon etuosa sahailtiin AMT:n 1949 Mercurystä. Sitten muoviliuskoja tilkkeiksi ja kitillä kolot umpeen. Se oli siinä. Tai ei nyt ihan ;-)
Keulan ja perän helmat muokattiin custom-henkeen sarjan omilla palikoilla ja runsaalla määrällä kittiä.
Takavaloumpioiden asennuskoloja muokattiin omatekemille lyhdyille sopiviksi.
Etusisälojasuojat poistettiin.

Jousitusta laskettiin 4 mm eli oikeassa autossa se olisi 10 cm. Vannepaketti jarrulevyineen löytyi Pegasus Modelsin valikoimista. Eteen tehtiin kierrejouset (kuulakärkikynän jousesta).

Hihnapyörät veisteltiin vapaiksi, ja tuulettajan hihnaksi pääsi musta paperisuikale. Vilkun ja rattivaihteen vivut rakennettiin jousiteräksestä. Hattuhyllylle väsäsin skoberitilät jotta matkustamo täyttyisi Tanya Tuckerista, Hank Williams III:sta ja Gretchen Wilsonista. Tai vaikka gangsta rap -tykityksestä.

Kori on maalattu Tamiyan LP-maaliseoksella: Mica Red, metallioranssi ja kulta. Kerros Tamiayn lakkaa ja siihen päälle Mr. Paintin 2K kiiltolakka. Foilausta ja ovisaumojen litkutusta ns. rutiininomaisesti, ja sittenhän se oli minun puolestani valmis.

Kommentit

Hienosti customoitu menopeli…siisti maalausjälki paljon hienoja yksityiskohtia ja harkiten tehty näitä kelpaa katsella. Olisi kiva tietää mikäläisella 1:1 menopelillä MMMM ajelee tosielämässä?
Kiitos, Johan.

Meikäläisen menopelit ovat huomattavan tylsiä näihin pienoismaailman ajokkeihin nähden. Siksi toteutankin "autounelmiani" mittakaavassa 1:24, koska se on mahdollista vain sillä tavoin. Kymmenisen vuotta sitten omistin 7-sarjan BMW:n, joka onkin ainoa 8-sylinterinen omistamani auto. Nykyisestä kiesistä todettakoon vain että 2-litrainen dieselfarkku. Kumpa olisikin mahdollisuus vaikkapa Mustangiin, siipi-Cadillaciin tai Hoppa-rodiin, mutta kun ei nykyisellään ole.
Siististi tehty kaikinpuolin,maukas maali,konetila ihan jees,renkaat jarrut toimii ja muutokset toimii.Kattolinja ei osu mun silmään olenkaan,vika se ei ole vaan simlääni se ei sovellu.Siitä puuttu jotenkin jouhevuus näkemyksessäni.
Kiitos, Osmo.

Ehkä jouhevuutta olisi enemmän, jos takalasi raameineen olisi kaarevampi. Nythän se on melko loivasti kaareva, kun taas auton korisssa kaarevuutta on enemmän. Josnkinlainen optinen ristiriita näistä varmaan syntyy. Osittainhan tässä olikin tarkoitus koekilla kahden täysin eri aikakauden muotoilun yhteensaattamista, ja teknisesti se onnistui - vaan siitähän nyt ei ollutkaan kyse, vaan muotojen harmoniasta.
Teknisesti aivan huippusuoritus, maalipinta ja viimeistely kaikin puolin. Katon sopivuus auton muotoihin ei kyllä minun mielestäni sovi, se on liian hento. Mutta kaikkea voi kokeilla mallimaailmassa, sehän tässä on just parasta. Olen varmaan aiemmin kysynytkin, mutta mitä kittiä käytät? Kutistuuko kuivuessaan niin, että saumat alkaa näkymään?
Kiitos, Ismo.

Käytän Tamiyan harmaata ja valkoista kittiä, jotka aika usein näkyvät pohjamaalin alta. Sitten vaan lisää kittausta, viikon kuivatus, hionta ja uusintapohjamaalaus. Ja pohjamaali Tamiyan kilikalisuihke.
Välillä käytän Tamiyan Epoxy 2K-kittiä, joka sekoitetaan vihreästä ja valkoisesta laatasta. Samoja ongelmia siinä on kuin muissakin kiteissä eli elää eri tahtiin kuin korin materiaali.

Täähän on just tällainen kokeilu. Asia selviää helposti, eli sopiiko vai ei ja miltä valmis näyttää. Siitä voi sitten pohtia, että tekisikö 1:1-koossa nurkista löytyvistä osista samanlaisen vai teettäisikö peräti autotehtaalla isomman sarjan tällaisia kulkupelejä liiketaloudellinen voitto mielessään. Jälkimmäistä vaohtoehtoa en ehkä itse lähtisi rahoittamaan. Mutta periaatteesa pienoismalli palvelee myös tuota tarkoitusta. Itselleni homman pointti on kuitenkin harrastaminen ja kustomoinnin ilo ynnä riemu. Kieli poskessa tämän aloitin ja hymyissä suin laitoin kasattuna vitriiniin.