Pienoismallit.net

BA-20 Panssariauto

Jatkosota 1943

Esikunnan panssariauto tupakinmittaisella tauolla…

Panssariautoa hieman muokattu, antennikehä ja antenni lisätty ovi/luukku avattu…dekaalit osin maalattu siveltimellä/omia printtejä…figuurit muokattu veistelemällä,greenstuffilla ja päidenvaihdoilla…revelin u-veneseiloreista ja orionin venäläisistä panssarimiehistä…alusta 80x60x2mm vaneri…pohjustetu tamiyan texture paintilla/teenpuruilla…ruohotupsukat tamija…koivu grillitikku/pesusieni…maalattu vallejon akryleilla…

Malli ja alusta tehty pääosin 2019/viimeistelty 2021

Kommentit

Hillittömän hieno😂😂
Tupakin ja … mittainen😜

Ainoa kritiikki tuosta antennin paksuudesta, mutta ymmärrän ongelman kun katsoo mittakaavaa!
Näitä on nyt muutama tullut naitä ACE:n malleja ja tiedän ettei ne helppoja ole. Eli plussat jo aihiosta. Hienosti toteutettu, ellei jopa loistavasti.
Johan.
Miksi sinä laitat näitä loistävia dioitasi kerralla tänne sivustolle samalle vikolle? Jaa ne useammalle viikolle, niin saat asiantuntevammat arvostelu myös ja pisteet

yt.
MK
Upea.
Hienosti kyllä tehty kaikki maalaukset, säistämiset, figuurit yms.
Kyllä näitä passaa katsella ja ihmetellä varsinkin kun tuohon skaalaan olet tehnyt.

Pikku nillitys tuosta kusella olevasta tyypistä. Joko hemmetinmoinen hätä tai sitten hemmetinmoinen suvunjatke…
Tai kateellisena katselen omaa liruani, mutta aika paksulta liru näyttää.
Oikeastaan tämän ikäisen pitäisi muistella tuon ikäisenä olemista.
Se on Timppa niin, että pitkä matka ja korillinen ”Puijo”-olutta… Kyllä sellaisella kunnon kaaren saa aikaiseksi
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Se on Timppa niin, että pitkä matka ja korillinen ”Puijo”-olutta… Kyllä sellaisella kunnon kaaren saa aikaiseksi
Odota Petri itsesi samaan ikään. Kyllähän se suihku on meikäläisen ikäisilläkin joskus normaali ja kaljapissi jopa komea.. mutta tavallisesti pitää jo varoa siivoamisen jälkiä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Aikoinaan kun Vehmersalmen silta valmistui, mutta missään ei lukenut sillan korkeutta ja olin silloin oikeasti pitkäkestoisen liikunnan hurmiossa. Lähdin yhtenä kesäaamuna polkupyörällä Vehmerin sillalle sekunttikello kädessä tekemään empiiirisen kokeeen. Noin 50 kilsaa.

Olin siellä jo varmaan kuuden aikaan ja join matkalla runsaasti.
Kun pääsin sillan levikkeelle, niin sepalus auki ja sekkaari käyntiin. Kun kusi lähti tulemaan, niin sekkarin nappia samalla. Kun neste osui Kallaveteen, niin sekkari kiinni.
Nesteen kiihtyvyyden laskuissa on otetava huomioon nesteen muuttuminen pisaramuotoon, jolloin sen alapinta muuttuu hieman suuremmaksi.

Mutta tällä laskukaavalla sain sen aamuisen aamulenkin polkiessani mielenrauhan:

Putoamiskiihtyvyys g johtuu maan ja kappaleen välisestä gravitaatiovuorovaikutuksesta. Vuorovaikutuksesta aiheutuvaa voimaa sanotaan painovoimaksi, G=mg. Mikäli vastusvoimia ei oteta huomioon, kaikki kappaleet putoavat vakiokiihtyvyydellä g=9,81 m/s2, josta käytetään monesti likiarvoa g=10 m/s2.
Eli G-voimalaki, mutta vastustusvoimat piti ottaa huomioon, eli ilma ja nesteen pisaranmuotoon siirtyminen.
Tämä jäi askarrutamaan kun en ole matikkapää. ( ja minä kun opetan liikennettä, niin pitää olla kaistapää).
Selvittelin asiaa yhden insinöörin kanssa ja hän laski jollain kaavalla oikean ajan ja siitä määriteltiin sillan korkeus Kallaveteen. Saatiin 29,6 metriä.
Kiitos kommenteista…hommataan siis ohuempaa siimaa antenniksi ja kultasuihkuiksi, sekä pienemmät vehkeet veijareille…tommi oletko kenties itsekkin kamppaillut acen mallien kanssa, panssariautot olivat tosiaankiin melko haastavia koota vähän osia mutta yhteensovittaminen hywin haastawaa…mika laitoin tähän alkuun innostuksissani näitä ikusuusprokjeteja, ehkä vähän liiankin tiuhaan, näitä suomimalleja on vielä noin parikymmentä melkein valmiina, minulla on pahatapa aloittaa aina uusia ja vanhat projektit tuppavat jäädä usein hieman kesken…ja nyt kun sain valmiiksi innostuin tietysti liikaa… jatkossa julkaisen max. 1 malli per viikko…