Pienoismallit.net

A-37A Dragonfly

Tipi hormoneilla

A-37A modifioitiin tavallisesta T-37B-koulutuskoneesta tavoitteena arvioida kone vastahyökkäys- / tiedustelulentokoneena (COIN). Se lensi ensimmäisen kerran syyskuussa 1963. Muutoksiin sisältyi kahden General Electric J85 -moottorin asentaminen korvaamaan T-37:n J69-moottorit, jotka kaksinkertaistivat työntövoiman, lisäämällä siipiin ripustimet ja asentamalla 7,62 mm:n minitykin koneen nokkaan. Kolmekymmentäyhdeksän T-37B: tä rakennettiin uudelleen A-37A:ksi. Seuraava versio oli A-37B johon lisättiin ilmatankkauspuomi ja sitä rakennettiin 577 lentokonetta.

A-37:ää käytettiin menestyksekkäästi Kaakkois-Aasiassa. Etelä-Vietnamin ilmavoimat varustettiin myös Dragonflylla. Lentokone jatkoi USAF: n palveluksessa ilmakansallisjoukkojen ja ilmavoimien reservin kanssa 1980-luvulle asti. Samaten se oli käytössä useissa Etelä-amerikan maissa.

Malli on rakennettu Trumpeterin vuonna 2014 julkaisemasta sarjasta, lisänä Eduardin ohjaamoetsit, Quickboostin heittoistuimet ja TrueDeatailsin BLU-10 -napalm-kanisterit. Trumpeterin malli on muuten ihan OK, mutta siirtokuvavaihtoehtoja ei ole kuin yhdet, ja nekin perustuvat "entisöidyn" 67-14510 (N91RW) koneen nykyiseen asuun (tai itse asiassa nykyistä edeltävään asuun, uudemmissa kuvissa tuo on maalattu Etelä-Vietnamin tunnuksin). Vietnamin aikaisia kuvia tästä yksilöstä en ole löytänyt kuin yhden (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/A-37a-67-14510-604acs-BienHoa-1968.jpg), jossa se on 1968 Bien Hoan tukikohdassa, pyrstön koodina CK. Specialoperations.net antaa koodeille selitystä:
CK A-37A/B USAF 604 SOS, 3 TFW Bien Hoa Combat Dragon
EK A-37B USAF 8 SOS, 14 SOWg Bien Hoa
Eli tuon mukaan EK olisi ollut vain A37-B koneilla.
Samoin tuo pyrstön sarjanumero on väärin, AF 4-510, kun pitäisi olla AF 67-510.

Sarjan kasaaminen oli suoraviivaista, mitään pahoja sovitusongelmia ei ollut. Malli on maalattu yläpinnaltaan Xtracrylixin maaleilla, alapuoli on Vallejoa. Pinnassa Xtracrylixin satiinilakka.
Aseistuksessa päädyin esittelemään tyypillisiä Vietnamissa koneessa käytettyjä aseita. Vahintään yhdet lisäpolttoainesäiliöt taisi olla liki joka lennolla, A37-B:tä käytettiin raskaalla kuormalla siten, että ilmaannousu tehtiin vajailla tankeilla ja kone tankattiin ilmassa ennen tehtävää. Napalmia, MK81 -pommeja ja noita SUU-14A sirpalekranaattilaukaisimia käytettiin yleisesti.

Kommentit

Sukot ovat minulle hieman vieras aihe, joten en pysty ottamaan kantaa esikuvanmukaisuus-seikkoihin. Siitä huolimatta mielestäni mallin toteutus näyttää erinomaisen hienolta kaikinpuolin. Tervolla on myös hienot rakentamis-selosteet "mitä työn alla" alasivun alla. Käykää katsomassa.
Sangen hyvin onnistunut sudenkorento. On saatu pieneen koneeseen hyötykuormaa. Pitänee hommata tämäkin Trumpan sarja kasaamattomien Vietnam koneiden pinon jatkoksi…
Tervon viimeisiä taideteoksia kun selaa, niin panopiste on siitynyt kaksipyöräisistä nelipyöräisiin ja sitten vielä ilmassa kulkeviin laaitteisiin, mutta sama tarkkuus ja jotenkin tunne - että mallia kun aletaan tekemään, niin tehdään se sitten myös kunnnolla.
Tämä vain paistaa läpi malleistasi ja myös malliin tutustumisesta ja sivistävistä kirjoituksista ennen kuin alkaa julkaisemaan valmista mallia. Blogit on asia erikseen.

Tämä malli lieneekö ainoa tällä saitilla ja siis paras ilman nokan koputtamista.
Mallia katselee mielellään monesti ja aina löytää jotain, joka laittaa miettimään miten tuokin on edes saatu noin tasaisesti maalattua, etsiosat ja pikkuosat kiinni kohdilleen.

En osaa nyt löytää sopivia sanoja kehuakseni tätä tai varsinkaan nipottaa mistään. Hivelee silmiäni.

Jatkuva murinahan täällä on malin säistyksestä, paneeliurien korostamisesta jne, mutta kun ne vaan toimii, niin ne toimii.
Ehkäpä joku niistä taas suunsa aukaisee ja se voi olla hyväkin asia.
UGH.
Eipä voi taas muuta todeta kuin, että hieno peli!
Kiitokset herroille kommenteista ja pisteytyksistä ;-)

Veli-Matti, kannattaa ostaa toi A-37B, niin siihen on siirtokuvavaihtoehtojakin ihan eri tavalla kuin tähän.

Timo, joo vähän on leko-painotteista nyt, ei ole oikein vieläkään toipunut siitä viime vuodenvaihteen jälkeisestä flunssasta (korona?), astmalääkitystä edelleen, niin nämä menee hajuttomammin, vesiohenteisilla, kuin noi autot/pyörät.
Veli-Matin kanssa jaan hämmästykseni siitä miten täyteen Super Tweetin siipien aluset saakaan ahdettua. Työn jälki mielestäni kauttaaltaan hyvää. Pyrstökoodin ja sarjanumeron kummallisuudet eivät olisi ensimmäinen kerta kun Trumpeterille sattuu merkintöjen kanssa pikku virhe.
Nättihän tämä on kuin mikä ja edustaa tyyliltään aika lailla täydellisesti sitä mitä itsekin tavoittelen. A-37 on koneenakin oikein kiinnostava, minullakin on pikkuskaalan A-37B odottamassa. Josko se joskus pääsisi työpöydälle.
Onnea.