Honkaniemen tappelusta on juttuja joissain kirjoissa, joita nykyisin tulee painosta ulos jatkuvasti.
Yleensä kirjailijat eivät ole varsinaisia kirjailijoita, vaan ihan tavan kansalaisia ja historian tutkiskelijoita, joille kirjan kirjoittamisen kipinä on tullut kun joku on huomannut, että hänen ukki, tvs. on ollut sodassa ja varsinkin kaatunut.
Mutta mallista.
Skaala on pieni, mutta aavistuksen isompi kuin ne figut, jotka laitoit tänne.
Malli on hieno ja nimikin tuntuu sopivalle. Jalan jäljet kivasti saatu aidonnettua kuin myös lumi. Einkä löydä kun ei ole tarkoitustakaan tällaisesta -jolla ei ole esikuvaa mitään nillittämistä tuosta tankista.
Yksi asia pistää silmään kuitenkin on nuo mustat paksut rajat figuurin repun ums. saumoissa. Olisiko ne vaan voinut tehdä litkuttamalla, niin korostus ei näkyisi liikaa.
Kirjoitin vielä offtopicina hieman tuosta 6-0, 8-4, vai jostain muusta tuloksesta niistä kiinnostuneille:
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Minullakin on hyllyssä kaksi upeaa teiosta omistuskirjoituksella:
- Heikki Väisäsen " Kohta Me Kotiin Tulemme", joka kertoo Talvisodan Pielavetisistä sotaan lähteneistä, jossa on myös enoni kolme autenttista kirjettä julkaistu sukumme luvalla. Hän kaatui 12.1. Kuuterselässä, vaikka kotiin tulleen kirjeen mukaan paikka ja kuolinsy olikin erilainen. Mutta silloiin ehkä se paikka ei ollut niin tarkkaa ilmoittaa kotiväelle, vaan, että poikanne on kaatunut…
Toinen kirja on tarkka kuvaus Siilinjärveläisten nuorten miesten "retkiltä ja kertoo päivä päivältä sotapäiväkirjoihin yms tietoihin, -valtion arkistothan on nyt auki suurelta osin. Kirjailija on Tauno Takkunen ja kirjan nimi: Siilinjärven Komppaniat Jatkosodassa 1942-1944.
Molemmat todella taitavasti kirjoitettu ja haettu tietoa Kansallisarkistosta, haastateltu veteraaneja, lisätty kotialbumeista valokuvia yms. Kirjoihin jos tutustuu, niin pitää ensin ymmärtää oliko se tulos 6-0 vai jotain muuta, koska mielenkiinto herää kun tietää sodan kulun.
Ja voihan jokainen etsiä sodissamme kaatuneita omaisia tai tuttavia esim. osoitteessa:
www.sotasampo.fi/fi/ tai
kronos.narc.fi/menehtyneet/