Pienoismallit.net

T-50

T-50 on kevyt neuvostoliittolainen vaunu.

Se kehitettiin jalkaväen tueksi samaan rooliin kuin vanhempi T-26. Vaunu oli edistyksellinen neuvostoliiton mittakaavalla. Siinä oli radio, viistot passarit ja johtajan kupu. Ajonopeus lähes sama kuin raskaammalla T-34 vaunulla.

Tuotanto alkoi alkuvuodesta 1941 ja päättyi tammikuussa 1942. Vain 65 vaunua valmistui. Syynä pieneen tuotantomäärään oli monimutkainen rakenne ja hinta mikä oli lähes sama kuin T-34 vastaava. T-60 ja T-70 paikkasivat T-50 vaunun roolin olivat huomattavasti edullisempia valmistaa sekä yksinkertaisia käyttää.

Suomalaiset saivat yden vaunun vallattua 1941 Petroskoin alueella. Vaunu lähetettiin Varkauteen panssarikorjaamolle johon siihen laitettiin suomalaisten toimesta lisäpanssarointi. Vaunu toimi 1944 ihantalan taisteluissa komentovaununa.

Malli on Hobbyboss suomi paketointi. Paketin mukana tulee suomikilkkeet jo valmiina ja siitä saa varmasti suoraan askistakin näyttävän vaunun.

Omaan tapaan korjasin kumminkin suurimmat virheet.
Ostin aikoinaan tämän arvon kolleegalta, joka oli jo ostanut korvaavan resiinitornin. Sarjantornissa on siis muotovirheitä. Lisäksi tein itse lisäpanssaroinnit, korjasin lokarit ja lisäsin ilmanottoaukkoihin säätimet.

Malli esittää vaunua 1945 asussaan jyväskylässä. Tuolloin Sotateknillisellä varikolla alkoi kansallistunnusten vaihto. Vaunusta on pari kuvaa kyseisessä asussa Muikku-Purhosen kirjassa.

Mukava välipala malli:)

Kommentit

Hieno ja hyvin rakennettu. maalaus on mielestäni erinomainen. Suomi pojalla on maalit vielä valmiin odottamassa seuraavaa urakkaa..