Pienoismallit.net

Syöksyvene M/41 Kovacs perämoottorilla

Jatkosota 1941 ylimenohyökkäys

Ylimenohyökkäys käynnissä…kk keulassa ruuttaa pitkää sarjaaaaa… iskurymä kärvistelee kyydissä, sillä venäläiset tervehtivät tulijoita rankalla kranaatti- ja luotikuurolla.

Malli tehty scratchinä
Veneeseen ja perämoottorin tehty yhteensä noin 80kpl erinäistä osaa.

-syöksyvene omista piiroksista (mitoitus valokuvista silmämääräisesti arvioiden) laserilla leikaten/kaivertaen ja pikaliimaa…köydet 0,5mm kuparilankaa
-kovacs perämoottori omista piiroksista (tästä löytyi kokonaispituusmitta) laserilla leikaten/kaivertaen/pikalimaa+greenstuffia
-Kranaatiniskemän runko laserilla leikaten…Kranaatiniskemä kuorrutettu akryylimassalla ja luodiniskemät siima+akrylimassa
-figuurit muokattu suomalaisiksi Revelin, matchboxin ja airfixin 1/72 ja 1/76 figuureista
-lumpeenlehdet vihrästä muovitarrasta…lumpeenkukat akrylimassasta
-vesi vallejon stillwater ja water texture
-alustana 120x90x2mm muovilevy
-veneen naamiomaalauksen värit ovat kenties oiken…löysin lapinsodan ajalta yhden värikuvan jossa vastaavanlainen vene oli maalattu noilla väreillä.

Malli ja alusta tehty pääosin sillointällöin vuoden 2020 aikana ja viimeistelty 2021.

Kommentit

Todella hieno dioraama! Yksityiskohtien määrä on valtava ja eritoten tykkään noista vesiefekteistä.
Huikea esitys!!! Etenkin nuo tykin- ja luodun iskemät!!!
On paras mallisi täällä ehdottomasti,
Huikeaa toimintaa ja noin pienessä koossa.
Olet aika pikaisesti laittanut monia malleja tänne minua ihmetyttää, että teetkö näitä yötäpäivää..
Julkaisin itse äsken kahden kuukauden työn ja nyt jo hävettää se kun vertaa tähän.
Tälle rojahtaa pojoja
Minä en ymmärrä, millä pinsettisormilla jotkut saavat aikaan näin somaa jälkeä näin pienessä mittakaavassa. Tarkka on katse ja vakaa on käsi. Todella taidokasta. Ainoa kritiikin kommentti on tuo vaatimaton keula-aalto ja kuohu, joka kertoo enemmän leppoisasta sunnuntaivauhdista, kuin kiihkeästa ylimenosta.
Kiitokset kaikille kommenttaatoreille

Timo kyllä nähin aikaa menee…olen tehnyt näitä pikkuhiljaa noin parinvuoden ajan…nyt korona aikana on ollut ennemmän aikaa pienoismalleille ja olen vain tässä viimeistellyt aihemmin melkein valmiiksi tehtyjä malleja…
Näintä hieman kesken olevia on on vielä noin parikymmentä ja pari uuttakin ollen taas aloittanut…itselläni on sellainen ehkä pahatapa innostua jostain uudesta ideasta ja vanhat tuppaavat jäädä aina vain melkein valmiiksi.

Panu käytän näissä näköapuna isoisäni vanhaa pöytään kiinnitettävää postimerkki suurennuslasia + omialukulaseja ja välillä tuntuu että pitäisi vielä hommata jotain millä näkisi vielä paremmin…pinsettisormista on myös näissä suuri apu ;)…sorminäppäryys on warmaan parantunut teippaustöissä jota olen tehnyt noin 20 vuotta työkseni.
Vallejon vesiefektejä käytin tässä ensimmäistä kertaa ja oli suuri pelko että onnistuisin pilamaan koko mallin…
Keulan aalto ja muutkin aallot voisivat kyllä olla omastakin mielestä räyheämmät…
On siis odotettavissa näitä erilaisia ja hienoja pikudioja lisää. Kivaa.
No nyt on kyllä harvinaisen upea pikkudio! Ei ole hetkeen näin inspiroivaa mallaustyötä tullut katseltuakkaan ja yksityiskohtien määrä skaalaan on vaikuttava. Piti antaa viisi tähteä, mutta hiirikäsi näköjään klikkasi 4,5.
Kiitos Valtteri inspiroivasta palautteesta :)
Mukava nähdä tällaisia harvinaisempia aiheita. Toteutus on kyllä etenkin mittakaava huomioiden todella hieno, miten paljon kooltaan pieneen dioon voi saadakin yksityiskohtia :-). Etenkin tuo vesi on hienosti toteutettu ja nuo ukot myös. Pari muotoseikkaa huomioin, olisiko tuon kranaatin nostamaan vesipatsaaseen voinut tehdä hieman sävyjä valkoisen lisäksi, toki muodoltaan ja muutenkin se on hyvä noinkin. Toinen asia, veneessä ryhmän verran miehiä ja kk ammuslaatikoineen ( todennäköisesti ), vene ui kuitenkin suhteellisen korkealla? Mielikuva syntynyt että ui todella syvällä oikeasti tuolla kuormalla. Toki ymmärrän vaikeuden tehdessä kun tuota vettä ei ole kuin muutama milli ja alustakin todella ohut. Hieno dio näistä parista huomiosta huolimatta, lisää näitä ja ilmeisesti niitä tulee pyytämättäkin ;-).
Markku kiitos rakentavasta palautteesta…uppoumasta samaa mieltä saisi olla lauta/pari sywemmällä…vesipatsaasta voi löyttää värejä kun oikein tarkkaan tsiikailee…vedestä vielä senverran, että lopputulos syntyi osittain tuurilla…kuvasin mallia veden lakkapinnan ollessa vielä märkä kuvissa näkyi hyvännäköisiä kiehkuroita, päätiin lisätä viellä sellaiset…siis tositosi ohennettua väriä veden pintaan + kirkaslakka päälle…itse huomasin yhden muotoseikan kommenttisi jälkeen…korpraali kalliopuro on näköjään unohtanut kk jalustan lähtötohinoissa rantapusikkoon ;)
Jaa lisää on tulossa…