Pienoismallit.net

Messerschmitt BF 109 E-3 Stab I./JG 53

Jatketaan tätä sarjaa näistä ei ihan jokapäiväisistä Mersuista ;-)

Kyseessä on sodan alkukuukausilta (marraskuulta 1939) Hptm. Dr. Erich Mixin kone, Stab I./JG 53, asemapaikkana Wiesbaden-Erbenheim. Suojakaavio on JG53:ssa suunniteltu kokeellinen camo, väritys on epävarmaa, koneesta ei taida hirveän montaa kuvaa olla. Eduard on päätynyt RLM 02/70/71 vaihtoehtoon, maailmalla myös arvausta RLM 02/63/71 -vaihtoehdosta. Samoin yläpuoli on arvoitus, Eduard on päätynyt samanlaiseen/samantapaiseen kaavioon maalattujen koneiden värirajoihin.
Dr. Erich Mix (1898-1971) ehti mukaan moneen. Hän lensi jo WW1:ssä Fokker D.VII:llä saavuttaen kolme ilmavoittoa. WWII:ssa kuusi voittoa. 1942-43 hän toimi JG. 1:n komentajana. Hän selvisi sodasta hengissä, ja toimi sodan jälkeen paikallisparlamentin (kunnanhallitus?) edustajana sekä myös Saksan punaisessa ristissä.

Malli on taas melkoinen työvoitto, kaivelin vanhoja kuvia, ja tämä tuli aloitettua jo huhtikuussa 2014, jolloin se tuli liki maalauskuntoon. Homma kuitenkin hyytyi mökkikauden alkuun (kesällä ei edisty oikein mikään), ja syksyllä tuli sitten elämään kaikenlaista muuta (tupakkalakko, joka on pitänyt, koiran kuolema ja kansalaisopiston soitinrakennuskurssi) jotka haittasivat rakentelua. Malli pyöri avatussa laatikossa työhuoneessa, papereiden alla pölyttymässä. Kunnes nyt tarttui käteen, kun työhuoneesta siivottiin vanhoja huonekaluja pois. Aika oli kohdellut mallia yllättävän hyvin, ainut menetys oli kannuspyörän katkennut akseli, jonka sain liimattua ehjäksi.

Tämä on lievä kit-bash, muovit ja ohjaamon etsit ovat Eduardin E-4 Profipack -paketoinnista, Royal Class -laatikosta "lainasin" tuon pyöreämmän kuomun osat/kuomun maskit, sekä siirtokuvat. Rakentelussa ei mitään sen kummempaa, meni nippuun kuten tuo edellinenkin, ja maalaustekniikka sama. Eli puhdistuksen jälkeen Mipan muovitartunta ja varttitunnin kuivattelun jälkeen Ultimaten harmaa pohja. Toi muovitartunta tuntuu parantavan aika paljon maalien pysyvyyttä, tällä sai tuossa romanialaisessa koneessa jopa Vallejot kestämään teippauksen. Tämä maalattiin taas AK Real Air -väreillä, siirtokuvien alla ja päällä Humbrolin akryylilakka. Vähän (sodan alussa nämä tuskin hirveän sotkuisia olivat) öljyväreillä ja Tamiyan panellinerilla korostuksia, ja päälle Xtracrylixin mattalakka. Antenni taas EazyLinella, tähän yritin eristimiäkin pikaliimalla/maalitipalla.

Yhden Emilin muovit vielä olisi, ja siihen mielenkiintoiset merkinnät. Joudutte varmaan jossain vaiheessa sen sietämään ;-)

Kommentit

Nätti Mersu ja on ainakin erilainen maalauskaavio.
Taas hieno Mersu Tervolta. Minäkin pidän tuosta ei niin tavallisesta maalauskaaviosta. Ehkä jotain pientä säistämistä olisi kaivannut paneliurien litkuttamisen lisäksi.
Kimmo K. 11.1.2021 10:53 Vastaa lainauksella
Hieno Mersu. Rakentamis- ja maalausjälki ovat moitteettomia, kuten Tervolta osaa odottaa. Säistämiskysymykset ovat makuasia ja mielestäni sotakoneet usein kaipaavat käytön jälkiä ollakseen autenttisen näköisiä. Tähän malliin en sitä kuitenkaan kaipaa, vaan se näyttää hyvältä juuri näin. Ehkä sinulta vielä yksi Mersu siedetään, kun ovat näin hienoja! ;-)
On Tervo taas löytänyt ajanvietettä, joka ei ole ainakaa huonomppaa, kuin se tehty tupakkilakko, joka pitänee..
Maalauskaavio ja värit ovat tosiaa erikoisia, mutta jotenkin silmää hiveleviä ja tarkkoja rajoiltaan -joka on sinun malleissa aina hyvää ollutkin.

Myös historiikki oli kiva lukea. Ei mikään natsi ihan perusideologialtaan tainnut olla tämä tohtori Erikin sekoitus..
Kyllä tämä on mielestäni yksi kiinnostavimmista Bf-109:tä, mitä tällä sivustolla on.
Kyllä näitä sietää, anna tulla vain.