Markku, hieno Suhoi! Sinulta on viimeaikoina tullut tasaiseen tahtiin näyttäviä suko-malleja, joita on kiva katsoa - eikä tämä ole poikkeus. Rakennusjälki on moitteetonta ja maalipinta näyttää hyvältä. Kuten mainitsit, yksityiskohtia on paljon, mutta kokonaisuus näyttää silti eheältä.
Mallisi on kaikin puolin upea, mutta jos jotain rakentavaa kritiikkiä yritän antaa, mielestäni ilmajarrun alapuoli ja sen alta paljastuva alue näyttävät ainakin näissä kuvissa hieman vaisuilta (monotoniselta) muuhun kokonaisuuteen nähden. Ehkä lähikuva alueesta todistaisi ajatukseni vääräksi?
Suhoi Su-27S "Flanker B"

Su-27 ja siitä modernisoidut uudemmat versiot, kuten Su-34 ja Su-35 ovat edelleen Neuvostoliiton tärkein hävittäjäase, eikä aivan heti uusi viidennen sukupolven Su-57 sitä tule korvaamaankaan koska sen valmistusmäärät jäänevät suhteellisen pieniksi.
Suhoit ovat olleet aika harvinaisia vieraita Suomen ilmailunäyttelyissä, mutta ainakin 2.9.2000 Kuopiossa Rissala Airshowssa ( 60-vuotisnäytös ) sellaisia nähtiin Suomen kamaralla kun Suomessa vieraili Venäläinen lento-osasto jonka koneina oli kaksi Su-27:a ja kaksi kaksipaikkaista Su-30:ta. Yksi koneista osallistui lentonäytökseen.
Hobby Bossin sarja oli, sanoisinko keskitasoa. Ei millään osa-alueella mikään huippu, mutta on niitä huonompiakin nähty ja tehty. Pintadetaljoinnit olivat kyllä hyvää tasoa, mutta itse osien sopivuus ja sovitettavuus ei parasta mahdollista, hieman kikkailemaan joutui monenkin osan kanssa, mutta mitään massiivisia hiomis ja kittausurakoita ei kuitenkaan ollut. Sarjan ohjeet on heikot ja esimerkiksi sisäpuolelle jäävien osien maalausmerkintöjä oli todella vähän ja ne muutama mikä oli, oli nekin vääriä! Joten, kovin perusteellisesti ei Hobby Bossin väki ole Su-27:n sielunelämään perehtynyt.
Eduardin sisäetsit ja Mastersin messinkisen pitotputken hankin erikseen, vaikka näyttihän tuo sarjan pitotputkin olevan ihan kelvollinen…niistä vain kun ei koskaan tiedä. Sarjan mukana tuli myös muutama etsi. Suhoissa noita antenneja ja antureita riittää, harmi vain että siipien ja stabilaattorien antennit olivat jo valmiiksi osissa kiinni, eihän ne tietenkään loppuun saakka pysyneet ja ne oli korvattava uusilla. Jarruputkia ja muutamia näkyviä johtoja lisäilin telineisiin ja niiden luukkuihin.
Sarjan siirtokuvista käytin vain pikkumerkinnät, konekohtaiset merkinnät on Begemotin arkilta kun halusin tehdä Suomen lähialueilla majaansa pitäneen koneen. Koneeksi valikoitui " punainen 51" joka kuului Karjalan Besovetsissa ( Petroskoissa ) palvelevan 159. lentorykmentin koneisiin. Koneen maalauskaavio on tyypillinen 90-luvun kaavio, maaleina käytin pääasiassa Akanin Su-27 settiä.
Ripustimia ja ohjuksia sijoitin niin paljon kun paikkoja oli, eli kymmenen yhteensä. Ohjukset ovat R-73 ja R-27 tyyppisiä ilmataisteluohjuksia. Tuohon aikaan ei Su-27:ssa vielä ilmasta maahan kykyä ollutkaan kuin rajoitetusti.
Lopputulemana kone jonka käsittely loppumetreillä ja valokuvauksessa oli hieman hankalaa, niin paljon erilaista herkästi irtoavaa tavaraa on koneen jokaisella puolella!
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.