Pienoismallit.net

Elefant

1/653 sPzJgAbt.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille.
Tässä oma panostukseni vuodenvaihteen ryhmikselle. Tuotoksena tosiaan tämä tamiyan 1:48 iso-pieni elefantti.

Malli jäljentää italiassa Cisternassa 1944 palvellutta elefant panssarivaunua, ollen osana 1/653 yksikköä. Mallista esikuvansa mukaisesti taktiset nureot jätetty pois, sekä 653 panssivaunuykikön miekka tunnus. Nämä siis pikaisella tutkimisella selvitetty.

Malli tamiyan herrasmies skaalaa. Mukava rakennella näin joulunpyhinä, sekä osat sujahtivat mukavasti paikoilleen. "Lähes" laatikkomalli lyhyen suoriteajan vuoksi, mutta afterteina ostettu resiininen zimmerisarja. Zimmerit olivat ihan kelvot, mutta aiheuttivat pikkuisen harmaita hiuksia ja lisää työtä mutterien "reikien" kanssa. Muuten istuvuus oli jopa yllättävän hyvä.
Jacki hukkui matkalla, joten nyt tilalla vain tyhjät kannattimet. Toisen hinausvaijerin jätin myös pois, jonka tilalle tein luonnollisesti pidikkeen. Lisäksi avasin yhden miehistöntilan "tuuletusluukun" vaunun takaosassa, jonka laitoin roikkumaan ketjun päähän vaunun kyljelle.

Maalattu Vallejon tuotteilla. Käytetty ak:n säistys tuotteita. Nyt hain hieman rauhallisempaa säistämistä, mutta tehostin zippaamista.

Tällä on hyvä aloittaa uusi vuosi 2021. Pysykää terveinä ja rakentakaa malleja!

-Teemu

Kommentit

Tyylikäs SOTANORSU!
Nyt on kyllä komeat kuvat ja malli. Epäilyttää vaan, että kuvitus onkin tehty tietokoneella RenderMan renderöintiohjelmalla?! ;-)
Hieno malli ja maalaus. Chippailut ovat ehkäpä hieman liian isoja, mutta toisaalta niitä on vaikea saada onnistumaan riittävän pieniksi 1/48 tai 1/72 malleissa. Kuvat olisivat myös voineet olla hieman valoismpia eli rohkeasti vain hieman plussaa valotukseen niin pääisisi onnistunut weathering kunnolla oikeuksiinsa :)