Pienoismallit.net

Romfell

Itävalta-Unkari 1918

Valmistaja Copper State Models.

Ensimmäisen maailmansodan aikainen panssariauto Itävalta-Unkarista. Ensimmäinen näistä valmistui 1915. Runkona oli todennäköisesti muokattu Daimler 37-90, panssaroinnin paksuus oli 2-7 mm ja moottorin teho 65 kW. Ainoana aseena oli tornin Schwarzlose M.7 7,92 mm konekivääri.

Malli on hyvin miellyttävä rakennettava ja yksityiskohtien taso on erinomainen. Oikeastaan vain sisälle kaipaisin ammuslaatikoita ja muuta sinne kuuluvaa. Nyt miehistön tilat ovat aika yksinkertaiset, mutta jätin tästä huolimatta luukut auki. Sen sijaan moottori on hyvin tasokkaan oloinen. Hyvä uudehko valmistaja injektiomallien osalta Latviasta.

Kommentit

Matti T 1.1.2021 16:51 Vastaa lainauksella
Onpa hieno. Erikoinen ilmestys kyllä. Maalaus on tosi hyvin minusta tehty, varsinkin alusta tosi hienosti ja aidon näköinen. Piti valmistajan oikein sivuilta vakoilla, että onko nämä aidosta kuparista tehty tämän valmistajan mallit…
Kiitos.
Melkoinen taistelukone tämä laitos! Säistetty hyvin aidon näköiseksi. Renkaiden väriä ihmettelen, että kuinka ne ovat vaaleat?
Etuvalot pistää silmiin kun linssin keskellä on tumma kohta, joka ei näytä polttimolta.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Renkaiden väriä ihmettelen, että kuinka ne ovat vaaleat?
Tuohon aikaan autonrenkaat olivat pääosin luonnonkumin värisiä. Hiilimustaa kulutuskestävyyden parantamiseksi alettiin kumiin lisätä vasta ensimmäisen maailmansodan aikoihin, eli juuri tuolloin jota aikaa malli kuvaakin.

Hieno ja harvinainen malli tämä Romfell.
Ja kiitokset uudestaan. Etuvalot ovat kieltämättä vähän omituiset, ja näyttävät vähän sarjakuvamaisilta. Oma moka maalivalinnassa.