Pienoismallit.net

1949 Mercury Eight Coupe

Hippie Shake Custom - Doctor Cranky Honour Build

Hyvin pitkälti suoraan laatikosta kasattu rakennelma, mitä nyt katossa vähän tuuletusaukkoa, vanteet ja pölykapselit sekä ilmanputsari vaihdettu.
Konehuoneeseen ja alustaan on lisätty detaljeja ja vaihdekeppi sekä vilkkuvipu tehtiin jousiteräksestä. Hytin lattia flokattiin, ja polkimiksi valikoitiin Highlight Model Studion syövyteosat.

Jos joku ihmettelee ovien ulkokahvoja, niin: amerikkalaisissa kustomeissa näkee ovia, jotka aukeavat ajoneuvoon pyrkivälle painamalla ovea kevyesti sisäänpäin taikka tottelevat kauko-ohjaimella toimivaa servomekanismia tms. Niin on tässäkin autossa - tai siis olisi, jos ajokki kävisi ja kukkuisi, mutta tämähän on vain pienoiskoossa oleva kuvatus/esine.

Kopioin Virgil Suarezin (aka Doctor Cranky) maalaustekniikkaa teemana "villit rodit ja kustomit" toteuttaen kaiken kynäruiskulla ja Tamiyan LP-sarjan tuotteilla. Maalausurakan päätteeksi vuorossa oli lakkaus- ja välihiontasessiot, joita oli kymmenkunta. 10 ml:n lakkapurkkeja taisi mennä kolme…
Kontrastina villihkölle ulkokuorelle sisusta on hillitty. (Yritin saada siitä myös charmikkaan, van enpä osa itse sen onnistumista arvioida.)

Rakennussarjana tämä on aivan loistava ja aivan syystä alaotsikossa mainitun rakentelijan TOP10-suosikkilistalla - kuin myös omassa listauksessani. (Harmi että nämä hävisivät kohtuuhintaisista hankintapaikoista, ennenkuin sain hankittua kaappini täyteen.) Osien yhteen sopivuus on hyvä, valun laatu myös, ja valupurskeita on vähän. Miinuksena mainittakoon ikkuna- ja ovikahvojen puute sisustassa, mikä on tietty helposti korvattavissa after market -valmisteilla. Tähän yksilöön ne otettiin toisesta rakennussarjasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!