Pienoismallit.net

Ducati 916

Mallailumielessäkin hiljaisen koronavuoden selättämiseksi päätin hakea uutta intoa uudesta aihepiiristä ("kangaspuiden" sijaan) - ja vielä aiheesta, josta en tiedä yhtään mitään ;-)

Niinpä rakentamisen kohteeksi valikoitui Tamiyan Ducati 916 - moottoripyörä, jota olen pitänyt kaikkien aikojen kauneimpana. Esikuva tuli markkinoille vuonna 1994 ja tämä Tamiyan sarja aika tuoreeltaan 1996. Mallin detaljointiin tein joitakin muutoksia/lisäyksiä, mm. korvasin sarjan mukana tulleita kaapeleita/hydrauliletkuja mallaavat paksuhkot vinyyliletkut ohuemmalla tavaralla, päällystin etulokasuojan hiilikuitudekaaliarkista leikatuilla paloilla ja lisäsin jäähdytysvesikierron letkuihin "kiristimet" alumiinifoliosta sekä etsiverkot etu- ja takakatteissa oleviin ilman tulo- ja poistoaukkoihin.

Pyörän päävärinä olisi tietysti Ducatin punainen ollut se klassikkovalinta, mutta päädyin omavaltaiseen metalliväriin, jonka sekoitin kahdesta MRP:n sävystä ja tämän päälle tuli MRP:n 2K-lakka. Muina maaleina minulla oli sekalainen valikoima lähinnä MRP:n, Alcladin ja Tamiyan maaleja.

Mukava "välipala".

(Nyt vasta huomasin kuvista, että kuvausvalo paistaa takavalolamppujen läpi ja valaisee äänenvaimentimia.)

Kommentit

Just, just… Vai välipala😜
Hmm.Kauneus on tietysti katsojan silmissä;)
Kiva avaus kuitenkin Wanhan kangaspuumallarin tuotannossa. Itsekkin olen ajatellut, että pitäisikö tehdä jotain muuta välillä, ja nämä moottoripyöräaiheet olisivat olleet ihan kiva vaihtoehto.
Tämä ei kuitenkaan henkilökohtaisesti miellytä aiheena minua. Toteutuksena on varmasti huippuluokkaa. Siitä saa muut kertoa enemmän. Siis mielestäni toteutus on todella hieno ja värivalinnat varmasti ihan OK.
Olen niin niin wanhoihin kaavoihin kangistunut, että tässä olisin toivonut jotain HD:ta, tai BMW:tä , tai BSA:ta. Arielia, Triumphia, Jawaa, jne. Noin niinkuin retro kangaspuu hengessä, mutta jos nyt haluaa vetää ihan irtioton muualle niin OK.
On se italo Ducatikin hieno. Tälläkertaa annetaan anteeksi;) Kiva ettei tulut Hondaa, Suzukia, jne.

PS: pisteet laitan vasta tämän vuodauksen jälkeen. Kiva, että saa vuodattaa näin;)

yt. MK
Yllättävän yksimielinen tuo Kuukkelin kuvahaku on Duksun väristä: punainen! Mutta olihan tuota joku 95-mallinen Senna -versio hopeisena, toki siinäkin vanteet punaiset.

Mutta joo, toteutuksesta näkee, miten vaativia noi kangaspuut ovat, kun välipalana kasaan "heitetty" mopo on näin hieno. Itsellä pään raapimista jo noissa yksitasoisissakin koneissa ;-) Ja suorilta osattu korvata noita Tamiyan (ja muidenkin) pahimpia mokia noiden kaapeleiden kanssa. Ainut mikä on jäänyt jäljelle ovat noi kateruuvit, mutta aika vaikea niihin on korvaajaa löytää. Oikeestihan ne ovat samantapaiset pikalukitsimet kuin autojen konepelleissä on käytetty, pienempiä vaan.
Heti ekasta kuvasta näkyi että onpas siinä siististi kasattu ajokki kuvattuna. Eipä näy missään sormenjälkiä, liimatöhröjä taikka muuta "aloittelijan" paljastavaa tunnusmerkistöä. Jos kangaspuuharrastuksen ensimmäinen syrjähyppy näyttää tältä, niin mitä mukanaan tuo huominen… elikkäs ainakin minä jään odottelemaan seuraavan pienoismallirakennussarjan esiin marssia.

Metalliosien (runko, tukitangot ja mitä noita nyt onkaan) maalin tasaisuus ja kiilloltaan hillitty viimeistely kruunaavat aitouden tuntua. Puhumattakaan muista onnistumisista viimeistelyn suhteen. Hieno on prätkä.
Kiitos positiivisesta palautteesta.

Mikan peräänkuuluttamat todella wanhat pyörät (esim. sieltä Suuren Sodan ajoilta) taitavat olla aika hankala mallailukohde, malleja lienee kovasti vähän tarjolla.

Tuo "välipala"-heittoni ei ollut ollenkaan tarkoitettu viittaamaan rakentamisen vaikeuteen/helppouteen, vaan vain viittaamaan siihen että tämä on tosiaan erilaista kuin se minulle tutumpi kangaspuiden rakentelu. Saa nähdä millaisia syrjähyppyjä tässä vielä tulee kokeiltua.

Pyörän ulkoasun suhteen halusin mahdollisimman hillityn ulkoasun, joten alkuperäinen vanteiden väri ja katteiden dekaalit passasivat mainioisti tuohon ajatukseeni. Ja tuo katteiden kiinnitys sarjan mukana tulleilla ruuveilla: ajatukseni oli vaihtaa kiinnityssysteemi pieniin magneetteihin (jotta katteet olisivat tarvittaessa helpommin irroitettavissa), mutta tilaamani setti on vielä tulollaan (toivottavasti) jossakin joulupostiruuhkan seassa.
Jari P 22.12.2020 19:33 Vastaa lainauksella
Kerran pääsyt testaamaan tuollaista "mopoa"… Itsellä oli 750 supersport. Malli on erittäin hieno. Ensimmäisenä tuli mieleen miksei Ducatin punainen, mutta samaa mieltä värivalinnasta. Tuo on hieno… Ihan huippu malli.
Tervo tuossa ylempänä jo kiteyttää samat ajatukset kuin olisin suunnilleen kirjoittanut.
Malli on himputin siististi tehty ja varsin näyttävä Dugge.

Jaaha. Sitä siirryttin wanhasta ajasta nykyaikaan..
Ja silti näyttää kullä hienolta. Tähän muovisarjaan ei hirveesti itse tehdyillä osilla saa aikaan kuin tuhoa. Maalauskin on tässä niin tasaista, niin tasaista, että kadehdin taas pensselin käyttäjänä.

Huippumallarilta onnistuu näköjään mikä vaan.
Upea.
Tulihan se pokaali myös moottoripyörämallista, ja vielä ensimmäisestä…

Onnittelut!
Mika Kauranen kirjoitti:
Tulihan se pokaali myös moottoripyörämallista, ja vielä ensimmäisestä…

Onnittelut!
Kiitos! Kyllä tämä viikon mallin status tuli yllätyksenä. Mutta tälläinen oman vakioalueen ulkopuolella käynti on piristävää.
Onneeee, lisää vaan kaksipyöräisiä.
Timo Rissanen kirjoitti:
Onneeee, lisää vaan kaksipyöräisiä.
Juu, kaksipyöräinen voisi olla myös mahdollinen seuraava kohde, mutta nyt remonttievakko aiheuttaa paussin rakenteluun.