Pienoismallit.net

`60 Plymouth STW + Runabout Boat

Johanin kertaalleen rakennettu sarja uudelleen rakennettuna. Malli on purettu ja maalit poistettu jokunen vuosi sitten ja ollut muovipuhtaana sellaisenaan vitriinissä ihailtavana. Myöhemmin on tullut pari rakentamatonta sarjaa hommattua lisää niin tuli sitten viimein uskallettua rakentaa tämä. Farmarin perään laitoin veneen trailerilla ja näistä pyrin tekemään yhtenäisen yhdistelmän.

Vene trailereineen on Amt:n sarja joka ei detaljeiltaan ole kovinkaan kummoinen esitys. Traileriin pidensin vähän aisaa ja lisäsin alumiinilevyä ja kahvan sekä vaihdoin renkaat/vanteet ja lokasuojiin laitoin puuttuvat takavalot. Veneen kehyksetön tuulilasi on sen verran paksu ja lelumainen niin sovitin siihen kehyksen muistaakseni 57 Chevystä joka mielestäni vähän parantaa näköä. Veneen rattiin lisäsin etsiosan keskiöön ja parantelin hakuvaloa linssillä joten veneen osalta muutamia dekaleja lukuunottamatta muutokset oli siinä.
Furyyn on tullut aikoinaan hommattua Modelhausilta puskurit ja vakuumi lasit jotka parantaa yleisilmettä jonka tällä kerralla koin tärkeämmäksi kuin tarkemman detaljoinnin. Tämä tarkoittaa että alustana on Johanin alkuperäinen pohjalevy ja sisusta kaukalo jossa lattia on hassusti liian korkealla. Myös konehuoneessa renkaiden akseli menee lohkon lävitse mutta sarjan alkuperäisyyttä muutin siten että kone on 63 Fordin isolohko ahtimella. Konehuoneesta ei afterosaa löydy, vain peruskomponentit niin päätin että pelti pysyy kiinni.
Sisustasta poistin takimmaisen penkkirivin ja päällystin pohjan alumiinilevyllä. Renkaat ja vanteet meni vaihtoon ja katolle tuli väkerrettyä erinäisistä osista teline ja sille lisäsin surffilaudan joka tuo tuollaista Surf Wagon fiilistä mikä sopinee myös veneilyyn.
Maalauksesta:
Mastonin pohjat ja Tamijan värit. Päälle kokeilin ak:n spray lakkaa ja eipä näyttänyt keittävän mutta mukana tulevalla hienommalla suuttimella tahtoi lentää ikävää seittiä. Puujäljitelmiä ei ole hirveästi tullut tehtyä ja niihin käytin Andrean Brown settiä. Tuli hankittua maalit uuden ja vanhan puun sävyille mutta niistä ei ollut apua jalopuun jäljittelemiseksi niin ruskean värin setti oli parempi vaihtoehto.
Tarkempi rakentelukuvaus täältä: www.fcma.fi/viewtopic.php?f=4&t=13224

Kommentit

Esa.M 21.12.2020 23:28 Vastaa lainauksella
Nyt on hieno Fury! ja värit kohdillaan!. On tollanen Fury toivelistan kärjessä `60 Desoto Adventurerin kanssa.
Melkoinen kosla tuollainen Plymari, ei mikään pikkufarkku euroopan standardeille.
Siistiä työnjälkeä ja värivalinnat aikas hitsin jees. kelpaa tommosen yhdistelmän kiikuttaa näyttelypöydälle, jahka sellaiset joskus taas meille avautuisivat…
Rutanen 25.12.2020 22:19 Vastaa lainauksella
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Melkoinen kosla tuollainen Plymari, ei mikään pikkufarkku euroopan standardeille.
Siistiä työnjälkeä ja värivalinnat aikas hitsin jees. kelpaa tommosen yhdistelmän kiikuttaa näyttelypöydälle, jahka sellaiset joskus taas meille avautuisivat…
Ainakin mahdollista rekisteröidä 8:lle henkilölle ellei jopa yhdeksälle. 3 eteen, 3 keskelle ja 2/3 taakse. Tästä poistin perimmäisen penkin joten penkkitilaa löytyy kuudelle mutta retkeilytavaralle kyllä löytyy tilaa. Ehkä ensi vuoden loppupuolella toivottavasti olisi näyttely toimintaa. Värit tähän on tullut päätettyä jo vuosia sitten mutta aina nämä ottaa oman aikansa että päätyy työpöydälle. Harmittavasti vain valkoisen helmiäislakka ei oikein pääse esiin kuvissa.