Pienoismallit.net

A6M3

Heipä hei.
Tässä taas yksi malli, joka tuli vapaapäivän ratoksi kuvailtua. Malli valmistunut jo vuoden 2020 alkupuolella, mutta aikaa kuvaamiselle ei ennen tätä muka ole ollut.
Malli tamiyan 72 mallistoa. Erinomainen kasata, eikä juuri vaatinut hiomista / massailua. Maalattu perus Vallejon/ak väreillä. Paneelirajat ja muut sotkut öljyillä.
Lisäksi tein alkuperäisen koneen mukaisesti niitin jäljet niitti työkalulla. Muuten täysin oob malli.

Edittinä vielä loppuun.
Työstövaiheessa kuomun takaosassa oleva antennilangan kiinnike meni poikki. Tämä paikattiin ja hiottiin, mutta nyt näin kuvia katsellessa, huomasin jäljen olevan aika rosoinen, vaikka silmälle näytti ihan kelvolle. Otetaan tämä alue vielä työstöön. Uusia kuvia tuskin jaksan ottaa, joten nillä mennään nyt.

Teemu

Kommentit

Matti M 8.3.2021 21:06 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Zero, erinomainen viimeistely, sopivan likainen, siirtokuvat istuu hyvin, paneelirajat ja niitit hyvin esillä.
Samaa mieltä kuin Matti. Kuvat ehkä hieman tummia ja niitä voisi rajata hieman, että kone näkyisi suurempana.
Nätti peli vaikeassa skaalassa. Kuvauksesta yhdyn Mikan kommenttiin. Kuvat liian tummia ja rajausta voisi tehdä.
YT
Kalle
Kuvaaminen ja valotus ehdottomasti yksiä suurimmista haasteista itselle tällä hetkellä. Seuraavasta projektista olen pyrkinyt nämä ongelmat ratkaisemaan uusien valotus- ja kameralaitteiden avulla. Kiitos kaikille tästä palautteesta.
Hyvin säistetty ja kaikin puolin kuvista päätellen huipputyötä..
Paitsi kuvat.
Liian kaukaa otettuja ja valo kärsii silloin mm antennilanka mustaa vasten näyttää paksulle tuohon skaalaan ja muutenkaan et ole kertonunt mistä se on tehty.

Malli on kuitenkin hieno ja pojot sille.
Toivottavasti en nyt muista väärin, mutta minulla on mielikuva, että noista poistettiin usein radiot painon säästämiseksi ja samalla katkaistiin tai poistettiin antennimasto.
Eli jos yksilöön tuo idea sopii ajankohdan ja käyttöpaikan perusteella, niin se olisi helppo korjauskeino antenniongelmaan.
Käsittääkseni radion poiston syynä oli sen huono kuuluvuus, joten lentäjät mieluummin säästivät koneen painossa, kuin kantoivat mukana rautakasaa joka ei toiminut kunnolla.

Sinänsä en näe syytä operaation toistamiseen tässä mallissa, koska kone on todella vaikuttavan näköinen. Erityisesti miellyin tuohon pinnan sävyyn, joka on juuri eikä melkein se mitä omassa pääkopassani "Zerojen" värityksen pitäisikin olla tuossa alatyypissä.