Pienoismallit.net

Ferdinand

Tervehdys.
Tässä jo vajaa vuosi sitten valmistunut Zvezdan pikkuskalan ferdi. Pienestä skaalasta ja halvasta hinnasta huolimatta malli oli mielestäni todella hyvin detaljoitu. Telaketjusto tosin harmillisen tönkkö, sekä reilusti liian paksu tähän skaalaan. Välipala mallina silloin nautiskeltu, eikä varmasti jää viimeiseksi Zvezdan pikkuskaalan malliksi itsellä!
Malli maalattu Valejon maaleilla, sekä säistetty Ak:n tuotteitta.
Tähän kokeiltu myös AK:n weatherin kyniä. Täysin toimivia, mutta itse koin helpommaksi / kontrolloidummaksi värittää hieman paletin pohjaa, jonka jälkeen aktivoin pohjalle jääneen pigmenttiaineen vedellä ja levitin pensselillä. Varsinaisesti siis kynien tarkoitus häviää, eikä erotu normaaleista purkkipigmenteistä. Toki, nyt kysessä olikin 1:100 malli, joten ehtiessäni täytyy kokeilla esim. 1:35 skaalan malleissa kyniä suoraan malliin. Toki, vesi aktivointi tarpeen oletettavasti joka tapauksessa, vaikka suoraan malliin "piirtäisikin". Pigmenttiraidan joutuu vähintään häivytettävä/levitettävä kuitenkin, joten kynien ajatus sinänsä jää itsellä hieman hämärän peittoon. Tosin, sinänsä näppärä kapistus annostella pieniä määriä pigmenttiä esim. juurikin edm. paletin pohjalle.
Mainittakoon, että pituutta mallillahan on huikeat 8 cm.

Hyvää joulua kaikille kollega mallereille ja rauhallista uuttavuotta.

Kommentit

Matti M 21.12.2020 15:08 Vastaa lainauksella
Pikkuruiseen skaalaan hienoa jälkeä, mukavasti olet saanut yksityiskohdat esiin ja jo toimintaa nähneen vaunun kulumisjälkineen.
Herranen aika sentään!
1:100 on mittakaava ja noin hyvin pintakäsitelty malli. Myös kasauksessa ei näytä päällepäin olleen ongelmia.
Jo tuosta noin pienen skaalan aikaansaannoksesta täytyy vähintään tähtönen antaa ja kokonaisuudesta loput.
Ei riittäisi minulla näkökyky tuollaiseen ja monilta se jää myös saman asian takia tekemättä ja lisäksi, että se on vaan niin pieni, että eihän se näy missän eikä kenellekään.
WAU
Janne V 21.12.2020 19:49 Vastaa lainauksella
On kyllä nätti malli.