Pienoismallit.net

T-28

Puna-Armeijan 20. Panssariprikaati, Karjalan kannas, Tammikuu 1940

Zvezdan uusi, hyvälaatuinen malli. Osien yhteensopivuus oli lähes erinomainen, muutama sauma vaati täytettä, muuten kaikki meni kivuttomasti paikoilleen. Suoraan laatikosta löytyy kaikki tarvittava, osia on yllättävän paljon näin pienen skaalan malliksi, mitään valuvirheitä ja purseita en havainnut.
Maalasin Tamiyan akryyleilla ja joitakin pikkuosia Vallejon maaleilla, kulunut talvimaalaus on saatu aikaan AK:n chipping fluidilla sekä Migin washable white akryylimaalilla, jolla minusta saa aikaan realistisemman jäljen. AK:n valmislitkua sekä tummanruskeaa öljyväriä käytin korostuksiin. Alarunkoon lisäsin teloista varissutta maata sekä lunta joka on AK:n akryylimassaa ja microballoonsjauhetta, samaa tavaraa on alustakin.

About 30 vuotta vierähtänyt siitä kun viimeksi sain valmiiksi 1/72 skaalan vaunumallin, alussa osat tuntui todella pieniltä mutta aika äkkiä silmät tottui kuitenkin.

Kommentit

Pienen skaalan malli ja kauan kun viimeksi teit tällaisen, niin OHOH. Olet saanut aikaan hienon mallin. Jopa hiton hienon.
Lumiefekti tarjoaa talvicamon kanssa suorastaan pelottavan näyn kun ajattelee asiaa niin, että mitä näki Suomipoika nähtyään tällaisen valmistautumassa tulevan kohti..

Great!
Matti M 18.12.2020 16:56 Vastaa lainauksella
Kiitos:-)
Panu Pernu 21.12.2020 00:55 Vastaa lainauksella
1:72!? Minä katsoin tuota äkkisillään 1:35 skaalan malliksi. Kyllä olet mallikkaasti säistänyt. Todella taitavaa jalkeä. Lumi näyttää aidolta. Tosin tuon painoisen vaunun olisi odottanut uponneen hiukkasen enemmän lumeen.
Matti M 21.12.2020 15:02 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista :-)
Tarkoitus oli kuvata vaunu talvisella maantiellä, neuvostopanssarit pysyttelivät yleensä teillä, harvemmin ajelivat umpihangessa, yleinen käytäntö oli ajaa suomalaisten selustaan ja palata takaisin kun ammukset ja polttoaine alkoi olla lopussa, puutteellisen panssarintorjunnan ansiosta tätä tapahtui huomattavan usein, tosin ilman jalkaväen tukea, se kun lähes poikkeuksetta pysähtyi suomalaisten torjumana. Ajoipa joku vaunu röyhkeästi bunkkerin katollekin yrittäen romahduttaa sen alleen samalla ammuskellen ympäriinsä. Luin pari vuotta sitten Tankit tulee-nimisen kirjan joka kertoo panssarintorjunnasta Talvisodassa, saa hyvän käsityksen pst-kaluston puutteellisuudesta ja torjuntamiesten kylmäpäisyydestä. Talvisota venäläisin silmin sisältää jonkun verran panssarimiesten kertomuksia, mutta osa on neuvostohengen mukaisia joten totuus on niistä melko kaukana.