Pienoismallit.net

Kettenkrad Sd.Kfz.2

Täydennöserä

Pieni esikuntayksikkö saa aamun täydennöserän.

Das Werk julkaisi vanhan (2004) Dragonin Kettenkrad tänä vuonna. Odotin paljon tältä uudelleen julkaisulta mutta petyin. Malli oli sama, vain siirtokuvat olivat uusia. Vaunun merkitävaihtoehtoja on kuusi: kolme itärintamalle, kaksi Jenkkien käyttämiin vaunuihin sekä yksi Afrikassa käytettyyn Ramcke -laskuvarjoyksikön vaunuun. Rakennussarja esittää loppuvaiheen (S1) mallia, jota Afrikassa tuskin oli. Loppusarjan malli erottuu selvästi matkustamon suojasta, joka on umpinainen. Pellit lisättiin pienentämään kuran lentämistä matkustajien ja varusteiden päälle. Kettenkradin viimeisen vaiheen ajoneuvoista pudotetiin pois notec- ja ajovalaisimet sekä etuosan suuntavilkut.

Vaihdoin malliin toimivat Minorin 3D tulostetut telaketjut (TR35001). Dragonin alkuperäiset ketjut olivat työläät ja liian korkeat, etupyörä jäi roikkumaan ilmaan. Kettenkradin takaosan jäähdytysilma-aukko oli keskeneräisen näköinen, täydensin sitä Eduardin etsisarjalla. Lisäsin pakoputken, joka mallista puuttui kokonaan. Mittaritaulut ovat Archerin siirtokuvia. Hankin vielä Mantisin varustesarjan (MAC19) tuomaan eloa malliin. Olen vielä lisännyt piuhoja ja muuta pientä sälää.

Kuski on Dragonin vanhasta sarjasta Hornetin vaihtopäällä. Maalasin vaunun Tamiyan XF-60 "Dark Yellow" -maalilla ja kulunut talvinaamionti väri on AK:n "Washable White" -maalia.

Olen tekemässä itärintamalle sijoittuvaa talvista dioraamaa ja pääkuva antaa esimakua tulevasta.

Kettenkrad oli työläs mutta mukava malli, olen tyytyväinen lopputulokseen.

Mallailuiloja

Tuomo

Kommentit

AKK 22.12.2020 16:13 Vastaa lainauksella
Hieno malli Tuomo! Kuten jo naamakirjassa kommentoin kadehdin taitoasi maalata figuurin kasvot. Talo ja figuurit ovat onnistuneet todella hyvin. Kettengrad myös hyvin, jossa myös mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ainoa kritisointi on pyörästä lumeaminen se on mieleeni hieman liian lumetettu.
Kiitos AKK.
Maalaan kasvot ensin Andrean ja Vallejon vesiliukoisilla väreillä. Sitten otan öljyvärit käyttöön, joilla saa lähes rajattoman värisiirtymän tummasta vaaleaan. Öljyvärit antavat myös lisää eloa ihoon, koska ne kiiltävät hieman.
Tarkastelin kuvista, miten lumi tarttuu Kettenkradin pyöriin. Monessa kuvassa kaikkien pyörien reiät oli lähes ummessa. En kuitenkaan laittanut lunta niin paljoa, koska kuvassani ajoneuvo on vähälumisella ajotiellä.
Pitkälti samoilla linjoilla AKK:n kanssa. Kokonaisuus sinänsä taitavaa mallausta ja etenkin figut ovat todella hienosti tehty kasvonpiirteitä ja vaatteiden varjostuksia myöden, samoin nuo kyydissä olevat tarvikkeet. Uskon että itse dioraamasta tulee hyvinkin hieno, mutta tässä jossa tuo Kettenkrad kuskeineen pitäisi olla pääosissa jää se ikään kuin toissijaiseen arvoon. Syynä ehkä se kuten AKK mainitsikin, liikaa lumetettu minunkin mielestä, kaikki hienot yksityiskohdat jää lumen peittoon. Varmaan lunta telastoon ja etupyörään tarttuu, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan noin tasaisesti. Ja toisaalta, jos Kettenkradilla on päristelty lumisissa olosuhteissa, kaikki tarvikkeet kuskia myöden ovat lähes lumesta puhtaita? Liian jyrkkä kontrasti siis siinä mielessä. Huippumallausta kuitenkin kaiken kaikkiaan…jään mielenkiinnolla odottamaan dioraaman valmistumista.
Minäkin yhdyn edellisiin tuon lumetuksen kanssa. Liika on aina liikaa ja sillä tässä tapauksessa saadaan piiloon tekemäsi iso työ mallin yksityiskohtien kanssa.

Muuten kokonaisuus on näyttävä varsinkin taustan kanssa ja figuurien varjostamisen+maalausten suhteen.
Uteliaana odotan jatkoa..
Kiitos palautteesta.

Minua on vähän hämännyt, kun olen katsellut muiden tekemiä talvisia itärintamaa kuvaavia dioraamoja. Monessa ei ole lunta kuin nimeksi, kinoksia ei näy missään. Ajoneuvot ja figuurit seisovat alustan osalla, jossa on paljas kurainen maa. Lumihiutaleita on ripoteltu pääosin vain alustan reunoille. Eräässä dioraamassa porukka oli puettu raskaasti kylmää vastaan, mutta dion sivussa oli vesitynnyri, joka ei ollut jäässä! Kaikki on tietysti mahdollista, mutta veikkaan, että tekijällä ei ollut käsitystä minkälainen Venäjän talvi on.

Itse ajattelin tehdä dioraaman, jossa ei paljasta maata näy lainkaan. Tiesin, että lumetuksesta tulee huomautettavaa, sen mallintaminen on todella haasteellista. Saas nähdä, miten käy…
Hieno pienoismalli ja todella onnistunut asetelma taustakuvien ja - rakennelmien kanssa.
Syynäsin tarkkaan mainiosti toteutettua yksityiskohtia ja vahtasin lunta (kuin eno läävässä lojuvaa Sikaa toukokuussa).
Tulin lopputulemaan että on suojakeli, kun solttujen kledjuissa ei ole lunta, hengitys ei höyryä ja lumi on pakkautunut pyöriin ja ketjuihin plussa-asteisen oloisesti, samoin kuin vaunun kylkiin. Koskaan Neuvostoliitossa en ole talvella tela-ajoneuvoa nähnyt, mutta nuoskalunta senkin edestä ja havainnot käyvät yksiin tässä esitetyn kanssa.
Hämmästyttää ukkeleiden kasvojen aitous - kyllä on taidolla tehty.

Merry X-mas!
Kiitos ystävällisestä palautteesta Mikko.

Vilkuilin useita ryhmäkuvia, juuri missään ei näy hengityksen synnyttämiä höyryjä. Höyryt ovat ilmeisesti normaalisti niin lyhytkestoisia, että niitä tallentuu filmille harvoin. Tupakan savu erottuu jo selvemmin.