Pienoismallit.net

Focke-Wulf FW 190 D-9

Hauptmann Peter-Paul Steindl, stab.II/JG26, Kirchhellen, Saksa, Tammikuun alku 1945

Tamiyan malli johon lisäsin Eduardin vyöt sekä vaihdoin muovisten siipitykkien tilalle alumiiniputket, muuten rakennettu laatikosta löytyneilllä osilla. Kokoamisessa ei ollut mitään ongelmia, jonkun verran siipien ja rungon välinen liitos vaati täytettä, mikä oli pienoinen yllätys koska yleensä Tamiyan sarjat eivät kittiä tarvitse. Maaleina Tamiyan ja Mr Hobbyn akryylit, siirtokuvat otin Super Scalen arkilta jossa oli merkinnät 3 eri koneelle, mm. Rudelin käyttämälle D-9:lle.
Paneelirajojen korostukseen ja muihinkin efekteihin käytin Migin ja AK:n valmiita "litkuja". Pakokaasuvanat maalasin reilusti ohennetulla tummanruskealla. Jätin mallin suhteellisen siistiksi koska koneet olivat lähes uusia Tammikuun -45 alussa, II gruppe sai D-9:sit käyttöönsä Joulukuun -44 loppupuolella.

Peter-Paul Steindl (1914-1945) oli Itävaltalainen lentäjä joka liittyi Luftwaffeen 1.4.1938, lensi JG54:ssa ja JG26:ssa saavuttaen 10 ilmavoittoa. Steindl kaatui maahansyöksyssä testilennolla 9.1.1945 lähellä Fürstenauta johon hänet on haudattu.

Kommentit

Oikein hyvin onnistunut Dora. Ei tästä muuta sanottavaa keksi. :)
Matti M 11.12.2020 15:27 Vastaa lainauksella
Kiitos Veli-Matti :-)
Upeat:
- Maalipinnat
- Siisti kasaus
- Siirtokuvat siistit ja kohdillaan
- Antennilangat
- Pakokaasuvanat ( ehkä liian tummat muhun mallin kuluneisuuteen nähden ).

Mutta vaikka malli on hienon näköinen, niin paneeliurat on mielestäni mennyt överiksi varsinkin alapuolelta. Tähän samaan ilmiöön olen sortunut itekin ja monet muut. Ne saa mallin näyttämään hienolle, mutta tälle mallille on esikuva, niin mahtoikohan siinä olla samanmoiset?
Puolikas pojoista pois niiden takia. Ja maalauksen siisteys on parasta.
Matti M 12.12.2020 16:57 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo

Omasta mielestänikin pakokaasujäljet on myös liian tummat tähän malliin. Noista alapuolen paneelirajoista täytyy sanoa että luonnossa ne näyttävät hillitymmiltä, jotenkin valokuvissa jotkut kohdat korostuu liikaa, toiset tummempina toiset vaaleampina.