Pienoismallit.net

Skinnars Verkstad Plymouth Cuda 1970

Legendaarinen varttimaileri 80-luvulta

Kotimaisia varttimailikisoja menestyksekkäästi kirmannut Per-Allan Skinnarsin 1970 Plymouth Cuda valmistui mallauspöydältä samaan tahtiin Dodge Swingerien ja Rainmaker Novan kanssa.
Kyseinen Cuda kiiruhti 401 m parhaimmillaan 9.32 s 237 km/h.
Omia osia, maalatut raidat, omat dekaalit. Vanteissa on tarkoituksella kiillossa eroa. Maskin tein kokonaan uusiksi.

Kommentit

Tämä Per-Allanin Cuda tuo kyllä melkoisesti muistoja mieleen. Oli kyllä yksi suosikeistani silloin -80/-90 luvulla kun ahkerasti noita Drag Race kisoja kävin katsomassa. Räyskälä, Motopark ja Alastaro tulivat kyllä tutuiksi!

Hyvin olet kyllä pystynyt tuon saman ilmeen autoon tuomaan kuin se oli alkuperäisessäkin. Nuo väriraidat maalaten on kyllä hatunnoston arvoinen suoritus. Löysin omista kuva-arkistoistani pari kuvaa Skinnarsin Cudasta, ne oli paperikuvista skannattuja eikä kuvaamisajankohdasta hajuakaan. 80-luvun lopulta todennäköisesti ja Motoparkista. Toisessa kuvassa ( takaa renkaan lämmityksessä ) oli kilpailunumerona B/MS 489 ja toisessa juuri sama kuin sinunkin mallissasi, eli 601. Eri vuosilta siis. Takarekkarin paikalla Quaker State teksti, muuten samanlaiset mainokset. Ei varmaan ollut kovin helppoa löytää referenssikuvia?

Osa kuvistasi kun olisi vielä hieman matalammalta otettu ( vaikkapa tuo takakuva ) niin näkyisi ainakin ne mahtavat takaläskit! Hieno malli!
Kiitos Markku. Referenssikuvia löytyi harrastajilta kivasti ja muutakin infoa. Skinnarsin Cuda oli monen suosikki. Lisäilin dekaaleja ajatuksella "enempi on parempi" sen sijaan että olisi just joku tietty vuosi. Kyitenkin ennen Hemi koneeseen siirtymistä ja vielä isompia takarenkaita ja leikattuja pyöränaukkoja.
Lisäsin yhden takakuvan, jossa näkyy takaläskit, omatekemä sileä takahelma ja isommat puskurin kävyt. Takalasissa oli myös joku teksti, mutta sen sisältö ei selvinnyt, joten tein tuommoisen Amerikan lipuilla höystetyn netistä napatun aforismin.
Jep, kyllä tuo takapään ilme on nyt tuossa laittamassasi kuvassa hyvinkin tutun ja aidon oloinen. Tuosta takalasin tarrasta en omista kuvistanikaan saa selvää mitä siinä lukee, hyvä se on noinkin. Oikeassa alakulmassa näkyisi olevan FHRA:n soikea tarra. Tästä samaisesta Cudasta ( vai liekö sama? ) oli myöhemmin keltaisella päävärillä olevakin versio jota P-A:n poika Mikael ajoi. On tämä musta kuitenkin se paras! Tuossa www.pienoismallit.net/media/kuvat/15/76/20/157620.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/15/76/21/157621.jpg
nuo minun pari huonolaatuista ( sen ajan kameroilla otettua ) kuvaa, joissa toisessa taitaa olla juurikin ne leikatut pyöränaukot, toisessa ei. Ilmeisesti kone myös silloin eri?
Tuo FHRA tarra onkin hyvä huomio, kiitti Markku siitäkin. Näin olen ymmärtänyt, että konepellin alle tuli HEMI ja pyörät kasvoivat. Auto lienee yhä olemassa, muttei ole esiintynyt radoilla enää vuosiin. En tiedä, oliko keltainen yksilö sama auto.