Pienoismallit.net

Ilyushin Il-14M

Malev HA-MAB

IL-14 oli neuvostoliittolainen rahti- ja matkustajakone, joka oli sekä sotilas- että siviilikäytössä. Ensilento tapahtui 1950 ja käyttöön se tuli 1954. Il-14 -koneen eri versioita oli sotilaskäytössä 30 maassa ja siviilikäytössä 16 maassa. Koneessa oli 14-36 matkustajapaikkaa.

Unkarilainen Malev-lentoyhtiö oli yksi siviilikäyttäjistä. Malev hankki Il-14 -koneita 10 kappaletta vuonna 1956. Näistä kahta yhtiö operoi Unkarin valtion hallinnolle. Malev poisti koneet käytöstä vuonna 1970 ja valtion kaytössä olleet poistettiin vuonna 1978.

AModelin malli on julkaistu 2016. Vaikka se on uudempaa tuotantoa se on kuitenkin perinteistä AModelin matalapainevalua. Osien tarkkuudessa ja sopivuudessa paljon toivomisen varaa ja niissä on paljon hiottavaa ja kitattavaa sekä detaljit paikoin epämääräisiä. Niinpä katsoin parhaaksi kaivertaa kaikki paneliurat uudestaan.

Vaihdoin sarjan omat pyörät Armoryn resiinipyöriin. Nämä ovat hyvin detaljoidut, mutta nokkapyörä on mielestäni ehkä hieman liikaa litistetty, koska tässä koneissa paino kohdistuu lähes kokonaan päätelineeseen. Päätelineiden pyörät ovat hyvät.
Hankin myös NH Detailin etsisarjan, josta käytin vain mallin ulkopuolelle tulevia osia, koska hankin etsit vasta kun olin jo ehtinyt liimata runkopuolikkaat yhteen. Laskutelineisiin tein jarruletkut metallilangasta, koska niitä ei ollut etsisarjassa.

Sarjan omat surkeat pakoputkien osat korvasin messinkiputkista tekemilläni. Nokan sisällä olevat lamput on tehty myös itse. Majakka sivuvakaajan päällä on kirkasta valurankaa. Moottoreihin lisäsin tulpanjohdot, ne tosin näkyy kuvissa huonosti. Antennilanka Uschi van der Rostenin 0,03 mm elastaanilankaa ja antennin etumaston "suojan" tein ohuesta pellistä.

Mallin alumiinipinnat on toteutettu pääosin keittiöalumiinilla, joka on liimattu MicroScalen liimalla. Moottoreihin ja runkoon hankalimpiin paikkoihin käytin myös Bare-Metal Foilia. Maaleina ja lakkana on Tamiyan akryylit. Siirtokuvat on HADmodelsin.

Kommentit

En noista siviilikoneista paljoa ymmärrä mutta 5* mallin tunnistan.
Meinasin kirjoittaa, että hienosti onnistuneet metallipinnat, mutta pakkohan ne on olla, metallia kun ovat ;-) Itse joskus penskana yrittänyt keittiöfoliota mallin pintaan, huonolla menestyksellä, mutta osaaja näköjään tekee siitäkin. Joku syy, miksei BMF:llä kaikkea? Nyt on paha paikka arvioida, kumpi on parempi, toi 777 vai tämä!
Onhan tämä nyt aivan loistava. Työläs A-model malli, uudelleen kaiverretut paneeliurat, loistavaa alumiini-folio käsittelyä ja lopulta hieno maalaus.

Monet eivät varmaan tiedä, että A-model on tullut kuuluisaksi harvinaisten mallien valmistajana yleisempien mallien ohella. Heidän tuotoksensa ovat yleensä varsin rujoja, mutta kuitenkin varsin muototarkkoja. Voisiko heidän malleja verrata muinaisiin FROG malleihin jotenkin?
Yrittivät kuitenkin parantaa sen lisäksi erityisesti detaljipuolella. Detaljit ovat monasti kovin rujoja, mutta ovat ainakin kovasti yritettyjä ja kuitenkin aina nykyisten uppoviivastndardien mukaisia.
Joissakin heidän malleissa ne ovat onnistuneet ihan hyvin, jopa paremmin kuin muissa. Taidokas mallari pystyy tekemään heidän mailleistaan mestariteoksen.

Nyt tässä Arin Il-14M mallissa näkyy juuri se, jonka sanoin.

Taidokas mallinkäsittelytaito (osataan viilata, hioa, veitsellä säätää osia sopivaksi), pintakäsittelytaito (uudet paneeliurat), Foilaustaito keittiöfolioilla ja perusliimoilla. Ja lopuksi hyvä maalaus- ja dekaalien laitto taito.

Voi kun joskus pystyisi itse samaan.

Kiitos!

MK
Kiitos Mauri, Tervo ja Mika myönteisistä kommenteista.

Tuo foilihomma toimi vähän kuin kokeena, kuinka se käytännössä onnistuu. Minulla on työn alla mm. 1/72 Kar-Airin DC-6B Hellerin mallista, josko siihenkin keittiöfoliota vai maali? Minulla on ollut aika-ajoin huonoja kokemuksia tuosta BMF:sta, kun sen liima lienee kuivunutta; sen tarttuvuus on huonoa ja liima näkyy hyvintasaisena röpelönä foilin alla. (Lisään kuvapankkiini kuvan 1/144 Bristol Britanniasta, jossa tuo ilmiö näkyy hyvin.) Lisäksi hion alumiinin pintaa hiomalapuilla, niin sain mielestäni hyvin luonnollisen kiillon pintaan.

Kyllä näistä AModeleista saa näyttäviä malleja, kun kärsivällisyyttä riittää. Muutaman vuoden minulla on ollut työn alla IL-18, jossa on lasikuiturunko ja siivet. Siinä jos jossain sitä kärsivällisyyttä tarvitaan.

T. Ari
Huikean hieno malli jälleen Arilta, hatunnosto siis ;-). Kaikin puolin siistiä työtä ja yhtä upeaa jälkeä syntyy oli sitten skaala tämä tai puolta pienempi. Tuo foilaustyö on kyllä uskomattoman hienosti tehty ja hienosti saatu myös noita eri paneelien sävyeroja juurikin eri folioita ja asennussuuntaa muuttamalla kaiketi? Itsellä folion käyttö on rajoittunut laskutelinesylinterien männänvarsiin ja lampun pohjiin, siinäkin jo tekemistä!

Siviilikoneita liiemmin tuntematta, oliko nuo metallipinnat oikeasti noin peilikirkkaita, voisin kuvitella että alumiinipelti hapettuu kyllä suht nopeasti ellei sitä jatkuvasti ole kiillottelemassa? Toki se mallissa sallitaan, mutta miten sitten ihan aidoissa koneissa?

Yksi asia mihin kiinnitän aina huomioni näissä siviilikoneissa, säistämisestä ei juuri kukaan puhu yhtään mitään kun se sotilaskoneissa tuntuu olevan mieluimmin sääntö kuin poikkeus? Öljyvalumia ja pakokaasujälkiä tulee kuitenkin koneeseen kuin koneeseen, eikö vain?

Hieno malli joka tapauksessa, lisää näitä!
Kiitos Markku kommenteista ja tähdistä!

Säistämisestä sen verran, että tässä on paneeliurat litkutettu samoin kuin laskutelineet ja pyörät. Valkoisessa maalissa tuo näkyy hyvin. Alumiiniin ei oikein tartu mikään, ei litkukaan, ne lähti pyyhkiessä melkein kaikki pois. Pakokaasujälkiä tähän ei oikein tule, kun putket on tuossa siiven takaosassa.

Foiliin saa sävyeroja juurikin asennussuuntaa muuttamalla. Tässä tapauksessa olen käyttänyt keittiöalumiinin lisäksi Bare Metal Foileja: Matte Aluminium, New Improved Chrome ja Ultrabright Chrome.
Ei kait noita siviilikoneita "säistämiskuntoon" päästetä, lika kun painaa ja paino vie suorituskykyä ja polttoainetta! Senhän takia nämä ovat pääosin valkoisia, värikäs livery vie muutaman ihmisen polttoaineet joka reissulla.

Mielenkiintoinen video Unkarista museoidun IL:n koekäytöstä.
Tuo video on tullut tutuksi tämän projektin aikana ;)
Huippumallarilta huippumallarin huippumalli.

Suuren työn olet ensinnäkin tehnyt jo osien lisäosien hankkimisessa. Sitten muoviosien työstämisessä ja kasauksessa. Sitten maalaukissa, foilauksissa ja siirtokuvissa ja viimeistelyssä.
Tuskimpa ne rungon sisään tulevat etsatut osat mitään tähän vaikuttaa - turhaa työtä vaan.

Tuo keittiöalumiinin käyttö on huikeaa jälkeä ja siitä kysyisin, että millaisen palan kerrallaan liimasit, koska mallihan on varsin isokokoinen? Tervon laittamassa videossa näkyy kivasti metallipinnan eri sävyt, mutta mallissa ei ehkä niin hyvin. Mutta pinta on silti upea.

Omat tekemäsi osat ovat parempia kuin jostain sarjasta. Esim. jarruletkut olisivat etsattuina olleet varmaan litteät ja myös pakoputket on realistisen väriset ja näyttävät ihan oikeilta. Myös 0,03mm antennilanka alkaa olla sitä kaliberiä mikä sopii tähän skaalaan.

Joissain kohti huomaa, että paneeliurat on itse kaiverrettuja, eli hieman epätarkkoja, mutta tämä menee jo nipotuksen puolelle kun katsoo kokonaisuutta.

Kertakaikkisen upea malli, jolle uskaltaa rehellisesti antaa sen mukaiset tähtöset.
Ari A Honkonen kirjoitti:
Säistämisestä sen verran, että tässä on paneeliurat litkutettu samoin kuin laskutelineet ja pyörät. Valkoisessa maalissa tuo näkyy hyvin. Alumiiniin ei oikein tartu mikään, ei litkukaan, ne lähti pyyhkiessä melkein kaikki pois. Pakokaasujälkiä tähän ei oikein tule, kun putket on tuossa siiven takaosassa.
Joo, tuo minun säistämiskommentti oli lähinnä yleisellä tasolla koskien matkustajakoneita, ei niinkään tätä sinun konettasi koskien. Ymmärrän hyvin ettei tuohon alumiinipintaan saa mitään jäämäänkään. Pakokaasujäämiähän näissä koneissa ei juurikaan edes ole, lähinnä nestevalumia.
Tervo Salminen kirjoitti:
Ei kait noita siviilikoneita "säistämiskuntoon" päästetä, lika kun painaa ja paino vie suorituskykyä ja polttoainetta! Senhän takia nämä ovat pääosin valkoisia, värikäs livery vie muutaman ihmisen polttoaineet joka reissulla.
Joo, varmaan niinkin, täysin puhtaita eivät silti aina ole www.jetphotos.com/photo/7873379 ., paitsi pienoismalleissa! (kunhan jatkan nillittämistäni ;-). )
Kiitos Timo kommenteista ja tähdistä.

Tuossa foilin liimauksessa olen pitänyt perussääntönä, että paneeli kerrallaan. Varsinkin kaarevissa kohdissa tulee muuten helposti ryppyjä. Jos panelit ovat pieniä ja suoralla pinnalla, voi yrittää muutamaa kerralla. Tässä tulee ainakin meillä kahden kissan taloudessa ongelma siitä, että foilin alle menee karvoja ja ne kaikki näkyvät armottomasti.

Ari
Ari A Honkonen kirjoitti:
Kiitos Timo kommenteista ja tähdistä.

Tuossa foilin liimauksessa olen pitänyt perussääntönä, että paneeli kerrallaan. Varsinkin kaarevissa kohdissa tulee muuten helposti ryppyjä. Jos panelit ovat pieniä ja suoralla pinnalla, voi yrittää muutamaa kerralla. Tässä tulee ainakin meillä kahden kissan taloudessa ongelma siitä, että foilin alle menee karvoja ja ne kaikki näkyvät armottomasti.

Ari
Kiitti vastauksesta. Kahden kissan kanssa minäkin mallailen ja ihmeellinen kiinnostus niillä on kaikkea mallitarpeita kohtaan. Karvat on ikuinen ongelma kissaperheessä. Onhan ne kuitenkin omanlaatuisiaan seura"koiria" ja loppujen lopuksi pirun viisaita, mutta myös tekevät kaiken oman päänsä mukaan. Kissat on…