Pienoismallit.net

1956 Ford FD-100

Hauska ja verrattain laadukas tuttavuus oli tämä Revellin rakennussarja Chip Foosen customoimasta avolava-Fordista. Sarjan mooottori oli swäpätty muualle, joten koneeksi tuli 1955 Chrysler 300 B:n mylly (Moebius Models). Onnekas sattuma kävi kun alkuperäisiä pakoputkia ei tarvinnut kuin lyhentää muutama millimetri sopimaan uuden voimanlähteen pakosarjoihin.
Ohjaussimpukkaa ei osien joukosta löytynyt, joten se tehtiin itse yhdessä ohjaustangon kanssa, jotta konehuoneen yksityiskohdat vastaisivat paremmin todellisuutta.

Kromimaski oli kärsinyt jo pinnoistusvaiheessa, ja niinpä kromi poistettiin ja tilalle ruiskuteltiin kiiltävä musta. Takapuskuri on myös tuotu laatikon ulkopuolelta ja pintakäsitelty puolikiiltävällä lakalla. Ilmanputsarin kotelo askarreltiin venttilikopasta, ja pinnoitettin puolikiiltävällä lakalla.
Sisustan teemaa muutettiin hieman myös.
Rengastus on jostain Monogramin sarjasta ja samoin vanteet, joihin tuli myös puolikiiltävä lakka.

Testailin koriin maalaustekniikoita pitäen mielessä kuvitteellisen omistajan, joka olisi kukkahattutäti - joskin huumorintajuinen sellainen. Konepeltiin ja kattoon tuli useampi kerros kiiltävää kirkaslakkaa, kun taas muualla vallitsee silkinhimmeä lakka pintakäsittelynä. Tämmöistä tälle kertaa, ja jotain muuta sitten jollain toisella kertaa ;-)

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!