Pienoismallit.net

Parmalat Brabham

Beemax 1983 Brabham BT52 F1 auto

Vuoden 1983 Brabham Formula ykkönen jollaisella Nelson Piquet ajoi kyseisenä vuonna mestaruuteen. Ns. turbokauden auto, jossa BMW:n 1.5 litran 4 sylinterinen turbomoottori, joka perustui BMW henkilöautoissa vuodesta 1961 käytettyyn moottoriin. Tarinan mukaan lohkot, joista kilpamoottorit tehtiin oli käytettyjä ja niitä pidettiin ensin virityspajan pihalla sateessa, tuiskussa ja työntekijät virtasivat niiden päälle… Tällä pyrittiin varmistamaan että niissä mahdollisesti olevat valuviat yms. paljastuisivat ennen kilpailukäyttöä.

Malli pensselöity pääosin Revellin maaleilla. Maalaus oli sen verran tuskaista, että seuraavaa mallia varten on hommattu kynäruisku+kompura, jos sitä oppis käyttämään vaan. Detaljointi on toteutettu saman valmistajan etsisarjalla. Aika paljon oli mallissa osien sovitteluongelmia, enkä kaikkia niin hyvin saanut natsaamaan kuin olisin toivonut. Yritys oli kova ja aikaa meni, mutta tämän parempaan ei taidot tällä kertaa yltäneet.

Kommentit

paavo p. 6.12.2020 23:58 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty, hyvännäköiset renkaan kulutuspinnat muunmuassa. Oliko rakennus- ja etsisarjan siirtokuvat millaiset työstää? Kysyn vaan kun ei ole Beemaxin dekaaleista kokemusta, hyllystä löytyy tämä samainen kilpurin rakennussarja ja McLaren mp4/2b, sekä Beemaxin ralli-Lancia S4 dekaali/etsisarjoineen.
Matti T 7.12.2020 19:58 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Siirtokuvat oli minusta varsin hyvät. Tosin minulla ei puolestaan ole tältä vuosituhannelta kokemusta muutakuin Beemaxin dekaaleista ja sarjoista… Etsisarjassa oli nuo hiilikuitudekaalit ja ne meni mielestäni hyvin paikoilleen ja oli oikein muotoiltu. Ainoastaan ratin yläpuolella tuo kolmiomallinen "tötterö" oli vaikea paikka muotonsa takia, mutta se ei ollut dekaalin huonoutta. Tuossa ratin yläpuolella on muuten pieni varoitusvalo, jota varten sarjassa on äärimmäisen pieni kirkasta muovia oleva valon kupu, jonka maalaus ja paikalleen saanti on jokseenkin mahdotonta. Päädyin tekemään varoitusvalon laittamalla pienen täplän maalia ja sen päälle tein kuvun geelimäisestä pikaliimasta muotoilemalla.

Etsisarjasta ei muuten moitittavaa ole, mutta osat oli laitettu tarra-arkille, jossa on turhan voimakas liima. Varsinkin isompia osia ei siitä saanut ilman vääntymistä irti ja etenkin noita jäähdyttimien päälle tulevia osia en saanut enää täysin suoraksi. Varsinkin tähän sarjaan tosi paljon sai detaljointia lisättyä tuolla extra setillä. Tuo sama mp4/2b löytyy myös minulta hyllystä, mutta siihen en ole onnistunut etsisarjaa hankkimaan. Oikeastaan tekisi mieli rakentaa siitä Suomen parhaan F1 miehen mp4/2c ajokki..
paavo p. 8.12.2020 22:44 Vastaa lainauksella
Matti T kirjoitti:
Oikeastaan tekisi mieli rakentaa siitä Suomen parhaan F1 miehen mp4/2c ajokki..
Juu, tuli tuosta MP4/2C:stä vasta rakennussarja vähän oudommalta firmalta nimeltään Nunu. Se on nimenomaan Keken keltavalkoinen versio. Beemax/Aoshimalta vissiin loppui lisenssi niin ei voinut siitä rakennussarjaa tehdä.