Pienoismallit.net

Messerschmitt BF 109 E-3

Ioan Di Cesare, Stalingrad 1942

Avataan talvikausi tällaisella "lämmittelymallilla".

Hasegawan Mersu, "Jabo" -paketointina, mutta kun eivät nuo Hasen siirtokuvavaihtoehdot natsanneet, piti ne "lainata" Eduardin Royal Class -paketoinnista. Nopean haun jälkeen näytti, ettei galleriassa ole yhtään Romanian "kilvissä" ollutta konetta, joten valitsin tämän. Kyseessä romanialaisen ässän Ioan Di Cesaren (kirjoitusasu vaihtelee, jopa romanialaisissa lähteissä) kone Stalingradin piirityksen ajoilta. Di Cesaren tllillä 16 varmistettua ilmavoittoa, kolme epävarmaa, ja on yksi Stalingradista hengissä selvinneistä lentäjistä. Selvisi sodasta hengissä, ja poistui keskuudestamme vasta 2012, pari päivää vaille 96-vuotiaana.

Koneen kanssa en alkanut hienostelemaan, varmistin vain, että kesän tauon jälkeen kompura, ruiskut ja maalit ovat vielä käyttökuntoisia (ja pysyvät kädessä). Pohjat maalattu Ultimaten primerillä, värit Vallejon Luftwaffe -setistä. Siirtokuvien alla ja päällä Alcladin Aqua Gloss, paneleita ja sotkuja yritin sekä Ultimaten washilla että Tamiyan panel linerilla, huonohkolla menestyksellä. Hasen paneliurat melkoisen hentoisia ja toi Alcladin lakka niin liukasta, ettei oikein mikään pysynyt urissa (tai sitten vaan harjoitusta puuttuu). Pohja on enempi näkyvästi likainen. Ja kaiken päällä Xtracolorin satiinilakka (kone on niissä parissa säilyneessä kuvassa melkoisen kiiltävän oloinen).

Kommentit

Hieno mersu. Pidän erityisesti aihevalinnasta ja siitä että säistys on pysynyt hillittynä. Ainoa, mistä voisi hieman sanoa, että antennilangassa on hieman mutkaa sivuvakaajan lähellä ja että eristepallukat puuttuvat.
Kiitos, Mika. Joo, toi antennilanka ei mennyt ihan putkeen, olemattomalla näöllä ja vapisevilla käsillä pikaliima ja EZ-line on huono yhdistelmä!
Erilainen Mersu mihin on totuttu (värit ja kansallisuustunnukset), mutta valinta on hyvä. Tuleepahan hieman skaalaa myös eri kansallisuuksien suhteen.
Siistin olet saanut aikaan ja sopivasti vanhennettu, vaikka esikuvaa mallista en löytänyt. Lentäjästä tietoa löytyy.
Mallissa olet onnistunut siis ihan hyvin ja ruisku näyttää pysyneen kädessä vakaasti moottoripyörien spesiaalimallarilta.

Teos on yläpuolelta hienompi kuin alapuolelta. Sinnekin olisi sopinut minun mielestä yhtä hillitty säistys.
Romanian Ilmavoimista ei ole juurikaan paljon juttua vissiin kuin Romanian arkistoissa. Eli vaikea sanoa siitä mitään, muta eipähän sitä tarvii nyt tietääkään. Kiinnostaisi kyllä.

Jos tämä on "lämmittelymalli, niin mitähän saadaan odottaa jatkossa? Odotan mielenkiinnolla.
Et antanut sitten pojotusmahdollisuutta? Ei olisi varmasti laskenut keskiarvoasi..
Kiitos Timo arvioinnista.

Yksi näistä harvoista tämän koneen kuvista oli jo linkitettynä Wikipediasta. Varsinkin tässä kuvassa näkyy toi (poikkeuksellinen?) kiilto. Kuin myös tässä. Lähes koko kone tässä.

Itsekin enempi tyytyväinen tuohon yläpuoleen. Se on käsitelty samaan aikaan saoilla aineilla, mutta tuo vihreä näköjään piilottaa siitä suurimman osan.

Eiköhän noi "parraat" mallit ole jo tehty, toi näön huononeminen alkaa vaikeuttaa tekemistä vuosi vuodelta enemmmän :(
Hyvän näköistä jälkeä kaikin puolin. Refefrenssikuvien perusteella satiinilakka on perusteltu vaihtoehto.