Pienoismallit.net

Kauheen pieni ja nätti suihkari

Folland Gnat

Hyttynen suihkumööttörilla, Tikkakosken plaattalle mallinnettuna.
Folland Gnat oli Suomen ensimmäisiä suihkumoottorillisia hävittäjälentolaitteita. Ensinnä tulivat muutamat De Havilland Vampiret. Gnatien hankintapäätöstä edelsi erinäisiä arviointeja ja niin vaan tähän malliin päädyttiin. Suomeen ne ehtivät vuonna 1958, kaikkiaan tusinan verran meitin lompakolla ja lisenssivalmistustakin kovin meinattiin vaan jäi haaveeksi.
Itse malli oli iloinen yllätys kun sen ilmestymisen bongasin; kone oli jäänyt kovin mieleeni Ilmavoimamuseon portinpielestä. Sittenpä vain sitä tekemään.
Suoraan paketista paria ohjaamoon mennyttä vaijerinpätkää lukuunottamatta. Tarkempia mittauksia/tarkasteluja tekemättä. Mielestäni tämä meni kyllä SH:n normista poiketen varsin hyvin kasaan.

Kommentit

On todellakin kauhean pieni ja nätti suihkari. SpecialHobbyn mallisarja on tosi hieno, mutta ehkä hieman työläs.

"Mielestäni tämä meni kyllä SH:n normista poiketen varsin hyvin kasaan."

SH:n normi on parantunut vuosi vuodelta ja mielestäni tämä on ihan hyvä.

Hyvä toteutus kaikinpuolin. Ehkä paneeliurat ovat hieman ylikorostettuja? Seuraavassa linkissä on oma toteutukseni aiheesta:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_15223/

yt.
MK
Hienon näköinen ja väritykseltään juuri oikeaan osunut Gnat hävittäjämme. Koneet kärsivät monista lastentaudeista koko palveluksensa ajan, mutta ylitettiinhän sillä kuitenkin ensimmäisenä koneena 1000km/h raja! Mikan tavoin, itsekin näen että muilta osin kaikin puolin mainio toteutus, paneelirajat sen sijaan liian ylikorostuneet. En tunne kyseistä sarjaa, ovatko urat mittakaavaan nähden turhankin syvät, vai tuo musta värikö niitä liikaa korostaa, ehkä tumman harmaa olisi toiminut paremmin? Alustasta ehdottomasti plussaa, sopii todella hyvin kyseiselle koneelle, naamioituu kuin itsestään ;-).
Markku Rinne kirjoitti:
Mikan tavoin, itsekin näen että muilta osin kaikin puolin mainio toteutus, paneelirajat sen sijaan liian ylikorostuneet. En tunne kyseistä sarjaa, ovatko urat mittakaavaan nähden turhankin syvät, vai tuo musta värikö niitä liikaa korostaa, ehkä tumman harmaa olisi toiminut paremmin?
Taisimpa hieman hillitä niitä syviä paneeliuria paksulla maalilla, jonka jälkeen käytin hionnan jälkeen varovaisesti terävää neulaa. Sen jälkeen litkutus harmaalla, ei mustalla. Saa hieman hillitymmät paneeliurat;) Pisteytykssä tämä tekniikka ei tietysti näy.

Alusta on ehdottomasti parempi Jussin mallissa kuin omassani.
Hyvä toteutus, Maalipinta näyttäisi erinomaiselta ja pala Suomen historiaa on taas nähtävillä.
Samaa mieltä noista paneelirajoista. Kyllähän mallissa ovat aina upeat, mutta oikeassa koneessa ei varmaan ihan tuollaiset.
Passaa katsella siististi tehtyä mallia.
jussih 28.11.2020 19:59 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta. Sitä jotenkin sokaistui omaan tekeleeseen, enkä tajunnu, miten mustat nuo paneeli-ojat ovat.
Mika - hieno malli!
Kiitos Jussi! Tässähän tietysti pitäisi käsitellä sinun malliasi, joten sorry, kun vedin omani tapetille.

yt.
MK