Pienoismallit.net

1955 Ford F-100

The Midnight Cruiser

Näitä klassikkorakennussarjoja pitää rakentaa aina silloin tällöin ja tällä(kään) kertaa ei suoraan laatikosta. Kuten kuvista näkyy, niin keulapellit ja takalokarit jäivät laatikkoon, tulipeltiä muokattiin ja eturipustukseen haettiin "suicide front end"-tyyliä. Näin siis saatiin hot rod '50-luvun henkeen, vaikkakin korin maalausteema lienee joltain muulta aika-kaudelta. Lava maalattiin Tamiyan Nato Black -maalilla, ja "kiillotettiin" hammasharjalla (Jordan Soft).

Koria on laskettu tonttiin yli senttimetri eli mittakaavaa vastaten ainakin neljännesmetri (siis 1:1-koossa). Moottori on pikkulohko ála Chevrolet ja takapuskurin paikalla törmäystyynyt. Oven ulkokahvojon virkaa toimittavat kiintoavaimet, keulamaski on 1950 Fordista ja sen päällä oleva pröystäilevä kromikoriste saman vuoden Oldsista. Vanteet renkaineen on lainattu Moebiukselta. Taka-akseli on Corvettesta. Ajovalot 1932 Fordilta.
Näin noita hot rodeja entisaikaan tehtiin tiukan dollarin budjetilla, jotta nuorisolla olisi millä kulkea ja bongata misuja/tipuja.

Polttoaineletku tankilta pumpulle sekä jarruputket kulkevat runkopalkkien sisällä. Moottorin detaljoinnissa on kaikki yksityiskohdat jotka ymmärsin sinne rakentaa/lisätä (- varmaan jotain saattaa puuttua, ja otan vinkkejä mieluusti vastaan), kuten bensa- ja vesiletkut (lukuunottamatta pois jätettyjä lämmistyslaitteen letkuja), jarrutehosteen alipainetku, kaasarivivut, sytytys- ja puolanjohdot, starttimoottorin ja laturin kaapelit sekä itse valmistettu tuulettajan hihna.

Kori on ruiskumaalattu Tamiyan LP-sarjan tuotteilla (valkoinen, alumiini, hopea, punainen; sekä sininen ja keltainen kuultolakka) ja lakattu Mr. Paintin 2K-lakalla (Clear Gloss).

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!