Pienoismallit.net

Citroën 2CV

Rättisitikka

Välipalamalliksi matkustajakoneiden sijaan päätin tällä kertaa rakentaa vanhan kunnon rättisitikan. Kun tutustuin sen taustoihin, minulle selvisi, että rättisitikan historia on todella pitkä ja värikäs. Auton kehittäjän Andre Citroënin alkuperäiset speksit 1930-luvulla olivat autolle seuraavat:

”Tehkää kulkuneuvo, jossa on neljä pyörää ja sateensuoja, kuljettamaan neljää aikuista ja heidän viiden leiviskän eväitään niin maalla kuin kaupungissa 50 km:n tuntinopeudella. Kynnöspeltoa ylitettäessä ei kulkuneuvoon sijoitetussa munakorissa tule yhdenkään munan rikkoutua.”

Ennen sotia autosta valmistettiin prototyyppejä, jotka Ranskan natsimiehityksen takia kuitenkin piilotettiin ja yhtä lukuun ottamatta tuhottiin. Citroën 2CV eli rättisitikka esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 1948. Auton eri alatyyppejä valmistettiin vuoteen 1990 asti, kaiken kaikkiaan lähes yhdeksän miljoonaa kappaletta. Auton nimi 2CV (deux chevaux) tarkoittaa suomeksi kahta hevosta. Ei kuitenkaan hevosvoimia, vaan Ranskan autoverolain mukaista luokittelua😃

Tein mallini Tamiyan 1/24 mittakaavaisesta rakennussarjasta, joka ei ehkä ollut valmistajan ihan parasta tuotantoa. Valupurseita oli yllättävän paljon, mutta osien yhteensopivuus oli kuitenkin erittäin hyvä. Maalasin auton punaiset osat Tamiyan sprayllä, TS-8 (Italian red) , ja muuten käytin osien maalaamiseen Vallejon ja Humbrolin värejä.

Kommentit

Matti M 24.11.2020 14:34 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Sitikka, samaa tasoa sinun lentokonemalliesi kanssa, eli korkeaa.:-)
Tero Tyni 24.11.2020 14:49 Vastaa lainauksella
C'est parfait! Todellinen klassikko. Työn jälki hyvää niin kuin voi odottaa.
Trés bien et chic!
Tally-ho 24.11.2020 16:29 Vastaa lainauksella
Kiitos, merci beaucoup Matti, Tero ja Petri!
Tally-ho on tehnyt välipalamallin, joka hakkaa mennen tullen monen muun - itseni mukaan lukien - kuukauden työn. WAU.
Siisti, niin kuin lentokoneesikin ja oikeastaan hyvä niin. Monesti siistit automallit tvan autoista muistuttavat lähinnä leluja, mutta tämä ei missään nimessä.

Mullakin taitaa olla vielä tällä saitilla rättäri, joka on liattu ja ruostutettu viimeisen päälle, mutta kun tätä historiallista vempainta katsoo, niin eipä olisi kannattanut säistää.
Hieno malli ja hyvät kuvat.
Minulla on jemmassa rättärin vm. 64 käyttöohjekirjanen.
Mielenkiintoisia asioita auton käyttämisestä.
Yksi lause tulee mielen: " Jos auton vauhti alamäessä kiihtyy yli 65 km/h, niin älkää kaihtako laittaa vaihdevipua vapaa-asentoon. Muuten moottori saattaa rynnätä liian koville kierroksille ja se voi jopa saattaa moottorin vaurioitumiseen joiltain osin".
Tally-ho 24.11.2020 19:10 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo kehuista ja tähdistä!.. ja ohjeista vaihteiden käyttöön alamäessä😂
Nätti pirssi vaikka Rättäri on kyllä myös vähän ruma. Väri aivan nappivalinta, niin Sisustassa kuin korissakin.
Monin paikoin verrattain laadukasta työnjälkeä, joskin maalipinnan tasaisuus ja kiiltoaste eivät kuvista oikein selvä. Moottorin detaljointi hieman turhan vaatimaton - seikka, joka aina vetää huomioni puoleensa automalleissa. Ovisaumojen litkutus myös melko vahvan värinen, liekö laimeampi liemi tehnyt karvan verran aitoutta. No, hyvä pienoismalli silti ja lisää autoja vaan rakenteluun!
Aistikas sätkäkone,kokonaisuus oikein hyvä ja siisti,ehkä aavistus liian siisti.Mutta kuka on saanut kyytiä tällaisella härvelillä.Itellä kokemusta kyydistä ja hieman ratintakaakin,hurjaa kallistelua kaarteessa jopa hieman hirvittää kuinak paljon auto kallistaa.Talvella kapiinissa on kylmempi kun ulkopuolella kovan vedon ansiosta.Huh hurja vekotin.
Tally-ho 25.11.2020 08:48 Vastaa lainauksella
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Moottorin detaljointi hieman turhan vaatimaton - seikka, joka aina vetää huomioni puoleensa automalleissa. Ovisaumojen litkutus myös melko vahvan värinen, liekö laimeampi liemi tehnyt karvan verran aitoutta
Kiitos kehuista Mikko. Moottorin aneemisuuden kyllä myönnän. Sinne olisi pitänyt lisätä johtoja ja muita yksityiskohtia. Seuraavalla kerralla sitten. Ovisaumojen suhteen mietin juuri niiden vahvuutta. Kuvista kuitenkin huomasin, että rättisittiksen ovisaumat olivat yllättävän paksut, niin mielestäni mallissa ne ovat aidon näköiset.
Tally-ho 25.11.2020 08:56 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Osmo!
Huikean hieno pikku kiesi!!!
Tally-ho 25.11.2020 12:22 Vastaa lainauksella
Kiitos Tomi!
Tally-ho kirjoitti:
[Kuvista kuitenkin huomasin, että rättisittiksen ovisaumat olivat yllättävän paksut, niin mielestäni mallissa ne ovat aidon näköiset.
Vähän samaa olin itsekin havaitsevinani vertaillessani ajovalojen tukitankojen vahvuutta pienoismallin ja autenttisen ajokin välillä. Molemmat ovat kokoluokassaan hieman hassuja, mutta niinhän on tuo koko laitoskin, mikä käy hyvin ilmi myös yllä lainatusta ohjekirjan otteesta.
(Mukavaa kun rakennelma synnytti näin paljon keskustelua.)
Tally-ho 25.11.2020 13:25 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Mikko!