Pienoismallit.net

S.M.S. G-39 Grosses Torpedoboot

Skagerrakschlacht 1916

Flyhawkin sarjasta (valmistajaa ei löytynyt Valmistaja-listasta tuonne mallin tietoihin) rakennettu ensimmäisen maailmansodan aikainen saksalainen iso torpedovene. Malli kuvaa Skagerrakin taisteluun osallistunutta ja siitä selviytynyttä yksilöä.

Rakentelussa on käytetty Flyhawkin omaa etsisettiä ja messinkisiä tykinputkia. Takilointi on hoidettu Uschi Van Der Rostenin riggingeillä. Vesi on tehty AK:n vesimömmöillä ja Tamiyan akryyleilla maalaamalla.

Aluksella on mittaa noin 12cm.

Kommentit

Matti M 23.11.2020 22:15 Vastaa lainauksella
Erittäin aidon näköisen meren olet saanut aikaan, aluskin näyttää hyvälle, jo merisotaa jonkin verran nähneelle.
Oh huhhuh, 1/700 mittakaava. Siihen nähden hieno suoritus.

Mutta joo, silmään pistää antennimastojen lievä kierous. Nehän ovat nyt jonkinverran taakseppäin kaareutuneina. Olisiko ollut niin, että esikuvassa olisi näin annettu tapahtua? Kai nyt takiloinneilla ainakin on pystytty varmistamaan niitten suorassapysyminen, vaikka myrskytuuli olisi kuinka kova?
Kiitti kommenteista. Aikalaiskuvia ja piirustuksia kun katselee, niin juuri näissä isoissa torpedopaateissa varsinkin taaempi masto on taakse päin kallellaan. Syytä en tiedä miksi näin on.

Ihmettelin aluksi itsekin tuota, kun sarjan kansikuvassa ja ohjeissa mastot tulevat hiukan takakenoon. Katselin kookkelin kuvahaulla eri Torpedobootteja, niin takakenossa ovat :D
Morotus, tosiaan nätti pieni suuri torpedovene. Meri ansaitsee erityismaininnan, näyttää niin hyiseltä että katsellessakin värisyttää.
Tuo masto tosiaan, en ole asiantuntia, mutta seikoista minulle tuntemattomista purjeveneiden aikakaudella huomattiin, että taakse kallistetut mastot lisäävät aluksen nopeutta ja ainakin näyttivät hyvältä. Ehkä tuossakin haetaan vauhti efektiä, olihan torpedoveneet laivaston nopeimpia yksiköitä.
Timo Honkanen kirjoitti:
…että taakse kallistetut mastot lisäävät aluksen nopeutta ja ainakin näyttivät hyvältä. Ehkä tuossakin haetaan vauhti efektiä, olihan torpedoveneet laivaston nopeimpia yksiköitä.
Kuulostaa kyllä ihan hyvältä selitykseltä :)
Kai Kauppi 24.11.2020 15:15 Vastaa lainauksella
Hieno kokonaisuus. Ottaen huomioon mittakaavan suoritus todella ansaitsee hatunnoston.
Tuohon mastoasiaan: Kallistetut mastot purjealuksissa eivät niinkään lisänneet nopeutta. Latinalaispurjetakiloissa mastoja (varsinkin etummaista) kallistettiin eteenpäin, koska kunnollista etuharusta ei voinut olla johtuen pitkästä pirkkelipuomista. Raakapurjetakiloiduissa mastoja kallistettiin taaksepäin, koska kunnollista peräharusta ei voinut olla. Samoin oli laita varpapurje- ja kahvelitakiloiduissa aluksissa. Nykyisissä bermudatakiloiduissa sluupeissa: toppirikisissä masto on melkein suorassa ja sitä kiristetään peräharuksella taaksepäin, jotta etuharukseen kiinnitetty keulapurjeen etuliikki ei "roikkuisi" sekä ehkäistäisiin maston pumppaaminen - osatakilaisissa mastoa taivutetaan taaksepäin (jopa trimmataan taaksepäin vinoksi), jotta saataisiin parempi tuuleen nousukyky sekä säädettyä purjeen muotoa vähemmän pussikkaaksi.
Tuossa torpedoveneessä noinkin pitkät mastot oli varmaan taivutettu taaksepäin, jotta ne eivät kovassa "röykytyksessä" alkaisi pumpata edestakaisin.