Pienoismallit.net

Tiger I "222"

Ofw. Rudolf Zwetti, 2. / Schwere Panzerabteilung 502, Narwa, Estonia 1944

Muutama kuva Tiger I -mallista jonka rakensin vuoden 2017 Nordic Challenge kilpailuun.

En ollut ikinä rakentanut Tiikeri-vaunua (se kun on epä-suomalainen epä-sturmi…) eikä mulla siihen aikaan ollut hajuakaan mitä malleja oli saatavilla, mutta koska vaimoni on virolainen halusin rakentaa mallini Viroon vuoteen 1944 ja Narva-taisteluihin.
Tiesin ennestään, että 1990-luvun Tamiya Tiikerit pitäisi olla OK muotojen suhteen, joten kun näin halvan "Early" version japanilaisella HLJ-sivustolla, niin en kauan epäröinyt ostaa sitä. Ideana oli tehdä halpa ja nopea malli, suurin piirtein klik-klak suoraan laatikosta…

Noh… Ensin malli juuttui tulliin, ja sen myötä hinta pompsahti noin 50%. Sitten kun näin mallissa 1990-luvun työkalukiinnikket mallia "möhkäle" tajusin, että joutuisin vaihtamaan ne kaikki fotoetseihin. Sitten kun vielä lopuksi näin että Tamiyan kumiteloissa ei ollut avohampaita, meni sopivat Friukkari-telat hankintaan.

Näin ollen mun "nopea ja halpa" 20+ vuotta vanha mallini oli jo ennen aloitusta maksanut minulle enemmäin kuin esim. Rye Fieldsin vastaava Tiikeri-malli…

Halusin ensin rakentaa Otto Cariuksen "213" vaunun, mutta koska en ole löytänyt siitä mitään vironaikaisia kuvia, päätin rakentaa Ofw. Rudolf Zwetti'n "222" tilalle. Monet Otto Cariuksesta kiinnostuneet ovat nähneet vaunun "Tiikerit mudassa" -kirjan kannessa, mutta useimmat ovat kiinnittäneet huomiota hymyilevään Ottoon, ja harva ovat kiinnittäneet huomiota itse vaunuun ja sen erikoiseen talvinaamiointiin.

Aikalaiskuvien perusteella käy ilmi, että Zwetti miehistöineen on lisännyt talvinaamioinnin sen jälkeen kun ensimmäiset lumet jo ovat tulleet. Kiireisinä (tai laiskoina) miehet eivät ole puhdistaneet vaunua lumesta, vaan ovat vain naamioineet ne alueet vaunusta jossa ei ole lunta! Näin ollen kun lumi on sulanut, on vaunu ollut puolittain naamioitu ja varsin erikoisen näköinen.

Kommentit

Matti M 19.11.2020 20:40 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Tikru, viimeistely sopivan kulunut ja likainen.
Tankkimallailusta täysin tietämättömänä voin kuitenkin todeta, että hyvää päättelyä talvinaamioinnin suhteen.
Hieno malli.
Friuleista ynnä muista en pysty kommentoimaan.
Erittäin hieno Tiger I! Varsinkin talvi-camo ja tarina sen takana ovat hieno mauste mallille. Cariuksen Tigerit Mudassa-kirjan lukeneena vaunun komentajakin on "tuttu":)
Kylläpä tuo talven ajattelu lumien suhteen on hyvinkin realistinen. Noinhan ne lumet kuulu ollakin.
Muutenkin hieno malli jälleen teikäläiseltä.
JiiTee 22.11.2020 21:45 Vastaa lainauksella
Erikoisen näköinen naamiointi-maalaus, mutta kuitenkin esikuvan mukainen.
Hienon Tiikeri 1:n pienoismallin olet saanut aikaan.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kiitoksia muuten internet-sivuistasi: niitä on ollut hyvä
käyttää lähteenä tehtäessä pienoismalleja suomi-panssareista!