Pienoismallit.net

Leopard 1 A4

PzBtl 293

Nappasin eräänä elokuisena päivänä kaupan hyllyltä hetken mielijohteesta Mengin Leopard 1:n. Mallin esikuva ei varsinaisesti ole koskaan ollut kiinnostukseni kohteena, mutta tuossa hetkessä siinä oli kuitenkin jotain. Sarja pääsi heti pajallani työpöydälle ja taitaa olla yksi niistä harvinaisista kerroista, kun olen mallin aloittanut ja rakentanut valmiiksi, kertaakaan sitä projektipöydältä poistamatta :D

Sarja on ensimmänen rakentamani Mengin tuote ja olin positiivisesti yllättynyt sen laadusta. Ainoa käyttämäni aftermarket-tuote oli Eureka XXL:n hinausvaijerisetti. Referenssimateriaalina käytin WWP:n (Wings & Wheels Publications) Leopard 1 in detail part one -kirjaa. Tämä kirja sitten osoittautuikin varsinaiseksi tuskan lähteeksi tiedon muodossa… Mengin sarjasta paljastui yhtäkkiä paljon puutteita ja oikaistuja yksityiskohtia. Päätin tehdä kaikki parannukset ja lisäykset malliin itse scrathina. Lisänäpräilystä muodostui lopulta varsin mukava mallailukokemus.

Malli kuvaa vaunua jossain päin Länsi-Saksaa 1980-luvulla NATO:n harjoituksissa. Koska vaunu ei luonnollisesti ole nähnyt tositoimia, en halunnut tehdä siitä täysin loppuunveivatun näköistä. Kuvaushetkellä vaunu on pysähtyneenä jossain pikkukaupungin tai -kylän sivukadulla / aukealla. Kuivunutta likaa ja mutaa on lisätty kohtuu reilusti alarunkoon ja lokasuojiin, mutta muutoin malli kuvaa kuivissa olosuhteissa (toistaiseksi) liikkuneen yksikön vaunua.

Kommentit

Hyvin rakennettu, tyylikäs Leopard. Yksi värisenä siinä on kuitenkin jokin verran käytön jälkiä. Hieno.
AKK 20.11.2020 08:18 Vastaa lainauksella
Upea malli. Pidän tavastasi jättää malli mahd puhtaaksi. Nykyään suurin osa malleista listaan mielestäni liikaa.