Pienoismallit.net

Volvo F1020 ’79.

Vognmand Brdr Hansen, Velje - Danmark.

Viimeisin ja "jonkin aikaa" työn alla ollut mallini. Auto esittää vuoden 1979 Volvo F10 rekkaveturia noin vuonna 1990. Mittarissa noin 1,1 miljoonaa kilometriä.

Auto on periaatteessa suoraan laatikosta rakennettu, lukuun ottamatta lisävarusteita ja yksityiskohtia. Varusteilla, kuten kattotelineellä olevalla juomakorilla ja kaasupullolla sekä puskurin alle sijoitetulla hinauspuomilla auton käyttö kohdistuu noin 40 vuoden takaiseen ulkomaanliikenteeseen. Jotenkin näen autoa käytetyn Keski-Euroopan ja jopa Lähi-Idän liikenteessä.

Volvon tyyli muuttui rakentelun aikana pariin kertaan, mutta esimerkiksi perusväritys säilyi alkuperäisen suunnitelman mukaisena koko projektin ajan. Aluksi mallia ei ollut ajatus esimerkiksi säistää lainkaan, mutta annoin lopulta ympäri puhua itseni touhulle. Tämä onkin ensimmäinen säistetty mallini. Itse en ole säistykseen täysin tyytyväinen, mutta ehkä se on tapa kehittyä. Kyseisen Volvomallin ruostekohdat ovat suoraan omien muistikuvien mukaan sijoitettu kohtiin, joista tuo malli yleisimmin mätäni.

Kuvat on otettu pirtinpöydällä, parilla taskulampulla valaisten. Kuvia on käsitelty varjoja avaten.

Kommentit

Näyttää hienolta! Olisin kaivannut vielä jonkun kuvan vähän lähempää, mutta tällaisenaankin oikein hieno.
Minun silmääni auton yleisolemus vaikuttaa siltä, kuin Volvo olisi jätetty vuonna 1990 hallin perille parkkiin ja tässä kunnossa se on nykyään. Ruostetäplät ohjaamon kyljissä on hyvin tehty, mutta mielestäni valumat ja yleinen nuhjuisuus eivät oikein istu aktiivikäytössä olevaan autoon. Kattotelineellä olevat varusteet ovat onnistuneet mainiosti. Rekisterikilpiin kaipaisin myös pohjalevyjä.
Mukava nähdä pitkästä aikaa automallia joka näyttääkin aidolta autolta, eikä leluautolta tai suoraan autokaupan ikkunassa olevasta yksilöstä. Antti hieman kritisoi tuota rähjäisyyttä ja saattaa osin olla oikeassakin, mutta kyllä itse muistan nähneeni jopa tuollaisessa kunnossa olevia kuormureita. Ajatellaanpa vaikka tällä hetkellä olevaa säätä, helpostihan siinä saa auton näyttämään tuolta kun vaikkapa tuolla hiekkateillä rymyää.

Hieno malli, tykkään kovasti, yksityiskohtienkin suhteen nähty paljon vaivaa!
Ari Oksanen 18.11.2020 08:10 Vastaa lainauksella
Tuon aikakauden raskas kalusto sävähdyttää, koska tuolloin tuli itse oltua niiden kanssa enemmän tekemisissä. Uskottavan oloinen malli. Pientä moitetta kattotelineen kuorman sitomisesta. :-) Miten mahtaa käydä juomakorille ja kaasupullolle jarrutuksessa?