Pienoismallit.net

Chernobyl Liquidators

3.6 roentgen. Not great, not terrible

ICM:n uusimmasta Chernobyl julkaisusta eli liquidators boxista tehty dio. Boxi sisältää 5 kpl:tta figuja joista käytin 4 ja muutaman figun asentoa muokkasin poiketen alkuperäisistä, boxi myös sisältää tuttuun tapaan taustapahvin kuten aikaisemmatkin Chernobyl sarjaan kuuluvat rakennussarjat.
Alustaan käytin betonimursketta kuvaamaan sorahiekkaa sekä finnfoamia, muutamaan betonin palaseen lisätty betoniraudan pätkät, grafiitin palaset ovat hiilimursketta, seassa myös muutama muovinen boxissa tullut grafiitin palanen. Metallipalkeista tein irti revenneitä ja vääntyneitä, tulivat suorina laatikon mukana. On siellä taka-alalla itse tehty vääntynyt käsikaiteen pätkäkin, jota tosin ei varmaan kuvista näy.

Sen sijaan kuvat eivät tee oikeutta omin silmin nähtävälle työlle koska keinovalaistus jota joutuu tähän vuodenaikaan käyttämään paljon johtuen jatkuvasta pimeydestä. Kokonaisuudessaan oli ihan kiva työ väsäillä.

Kommentit

Asiallisen näköinen pikku dio tuhoisasta ydinturmasta. Lieneeköhän totta vai tarua,että neukku varusmiehet saivat tuohon aikaan valita viettävätkö 90 sekuntia voimalan kattoa raivaamassa,vai 2 vuotta Afganistanissa…
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Asiallisen näköinen pikku dio tuhoisasta ydinturmasta. Lieneeköhän totta vai tarua,että neukku varusmiehet saivat tuohon aikaan valita viettävätkö 90 sekuntia voimalan kattoa raivaamassa,vai 2 vuotta Afganistanissa…
Kiitos Veli-Matti! Tää sun kyssäri on aika kinkkinen siinä mielessä, että molemmat tapahtu noin niinku samoihin aikoihin. Tosin tähän kylkeen suosittelen katsomaan 9.komppania elokuvan joka juurikin kertoo tuosta 80-luvulla Afganistaniin värvättävistä ja sotimassa olevista poikapoloista, hyvä leffa! Se voi olla juu, että vaihtoehdot olivat yks tai kaks, totuutta en tiedä minäkään.
9.komppania on ihan hyvä leffa. Neukkujen Platoon.
Taas erilainen työ Jeanilta. Sinulla ideoita riittää. Ja hyvä niin.
Mallisi paljastaa senkin neukkuniukkuuden, että tuollaisia betonimöhkäleitä lumilapiolla siirtelivät.
Ei tainnut olla pojilla paljon valinnan varaa. Ja jos tuo väite pitää noista kahdesta vaihtoehdosta paikkansa, niin tuskinpa kertoivat mikä kuolemantuomio liittyi Tsernobyliin.

Kivasti tehty malli ja tuo taustapahvi lisää realisuutta.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Olin sen huhtikuun viikonlopun Itävallan Schwanenstadissa Motocrossin Kuopion GP:tä markkinoimassa. Siellä oli MM-avauskisa.
Autuaan tietämättöminä maattiin nurmikolla rankkasateessa katsomassa kisaa ja iltaisin myös sateessa käppäiltiin ihailemassa maisemia. Kukaanhan ei silloin vielä tiennyt Neuvostoliiton korkeiden virkamiesten lisäksi todellisuutta. Mutta tässä vielä käppäillään ilman seuraamuksia.
Kiitos Timo!
Juu tuskin kerrottiin Chernosta etukäteen mikä siellä oikeasti odottaa.
Matti M 15.11.2020 21:28 Vastaa lainauksella
Hieno dioraama, taustakuva, figuurit, betonimurska ja muu räjähdyksen lennättämä roina näyttää todella hyvälle. Tämä vuodenaika on kyllä huonoin mahdollinen kuvaamiselle, päivänvaloa liian vähän. ICM:n mallit on muuten erittäin hyvälaatuisia nykyään, hämmästyin positiivisesti kun ostin taannoin paketillisen WW1 figuureja, tämä sinun käyttämä setti taitaa olla aika tuore, muistelen nähneeni myös ZiL-kuormurin Chernobyl-paketointina näitten samojen hemmojen kera jonkun kauppiaan sivuilla.
Muistan kun opettaja kielsi astumasta lätäköihin tuon onnettomuuden jälkeen, olin silloin 1. luokalla.
Kiitos Matti. Joo tästä sarjasta on julkaistu myös se palomies setti ja yks tai kaks aikasempaakin, tänä vuonna tehtyjä. Itsehän olin tuolloin 2-vuotias nassikka.
Hieno dio merkittävästä tapahtumasta. Ehkä joku neuvostohenkinen mustavalkofiilistelykuva olisi myös poikaa. Itse tapauksesta kuulin lukiossa fysiikan tunnilla. Maisteri kertoi jotain epämääräistä jostain räjähdyksestä ja lopuksi totesi, että säteilyarvot saattavat kohota…
Juha Jokinen kirjoitti:
Hieno dio merkittävästä tapahtumasta. Ehkä joku neuvostohenkinen mustavalkofiilistelykuva olisi myös poikaa.
Kiitos Juha. Fiilistelykuva lisätty!
Varsin totuudenmukaisen dion olet rakennellut tästä elokuvanakin nähdystä voimalan katon raivauksesta. Mielestäni kaikki on kohdallaan ja kertoo varsin hyvin tästä osittain surkuhupaisestakin pelastus-/ raivausoperaatiosta.

Siinä elokuvassa pisti hyvin merkille se miten huonosti oltiin varauduttu tällaiseen, suojavarusteet olivat aika onnettomat ja kaikille niitä ei edes riittänyt…sinne vain lapio kourassa raivaamaan seurauksista välittämättä. Samoin koko kaupungin evakuoiminen tehtiin vasta sitten kun suurimmat säteilyannokset oli jo saatu ja totuutta ( ne jotka tiesivät ) ei tietenkään saanut kenelläkään kertoa kuten maan tapana oli.

Sinulta tulee näitä mielenkiintoisia ideoita aina vain uusia ja uusia ja hyvä niin, näitä katselee mielellään.
Edellisten kanssa samoilla linjoilla, mainio kokonaisuus. Taustalla pörräävä Mi-26 on melkeinpä ehdoton valinta, niin suuressa roolissa kyseiset kopterit olivat turman siivoamisessa paitsi radioaktiivista pölyä sitovan tahman levittämisessä myös erilaisissa nostoissa voimalan yläpuolella. Monikaan pilotti -Milin koelentäjä Anatoli Grišenko mukaan lukien- ei 90-lukua kovinkaan pitkälle nähnyt.
Hei. No fiilistelykuvan lisäys oli heitto! Tämä lienee offtopic
Kiitos Markku & Lappalainen! Kiitos kommenteista, yhdyn molempien asiaan. Totta joka sana. Juhalle myös, että kiitos vinkistä fiilistelykuvaan oli heitto tai ei niin täydentää kivasti kuvakollaasia.