Pienoismallit.net

3,7 cm Pak 36

Mallin tarina alkaa 2017/2018 vuodenvaihteen ryhmärakentelusta, johon lähdin kunnianhimoisesti rakentamaan peräti kahti mallia. Tämä ei ehtinyt valmiiksi. Sitten tuli muita malleja ja muuttoprojekti ja tämä pääsi takaisin työpöydälle vasta kevään Keskeneräisiä malleja valmiiksi II -ryhmiksessä, mutta enpä onnistunut tekemään lähes valmista mallia silloinkaan loppuun. No, nyt tuli vihdoin valmista ja tämä onkin ensimmäinen valmistunut malli sitten tuon 2017/2018 vuodenvaihteen. Tässä vaiheessa mallin tärkein tehtävä oli valmistua, sen suuremmalle kunnianhimolle tai hifistelylle ei ollut tässä kohtaa tilaa.

Malli on siis ICM:n tuoreempaa pikkuskaalan tuotantoa ja olin positiivisesti yllättynyt siitä mitä laatikoista löytyi, ICM kun on minulle edelleen vähän villi kortti. Pieniä yksityiskohtia ja hentoja osia riittää ja malli menee myös ihan mukavasti kasaan. Isoin miinus tulee rakennusohjeesta, joka mahtuu maalausohjeineen A5-arkin yhdelle puolelle. Muuten osat selittävät varsin hyvin itse itsensä, mutta ohjeiden perusteella suuntauslaitteiston paikka jää täysin arvauksen varaan, ohjeessa se on esitetty tarkkuudella "tökkää tuonne jonnekin". Itse ratkaisin ongelman soveltamalla Tamiyan 1/35-mallin ohjeita.

Ajatus oli tosiaan laittaa malli kasaan hienostelematta, joten värityksessä päädyin perusharmaaseen vaikka talvimaalaus olisi ollut hiukan kiinnostavamman näköinen. Muita vaihtoehtoja tai merkintöjä näissä ei sitten oikein olekaan. Koska kokoharmaa malli on varsin monotonisen näköinen, tein kuitenkin sen verran ekstraa, että kokeilin mitä Migin wash ja streaking grime saavat aikaan ja Tamiyan mustaa litkua tuli myös käytettyä joissain kohdissa. Lisäksi hiekkapölyä lisäsin etenkin renkaisiin.

Lopputulos ei ole ihan sitä mitä toivoin, mallista tuli visuaalisesti mielenkiintoisempi, mutta myös suttuisempi. Se on tosin paljain silmin paremman näköinen kuin kuvissa, mallin pienestä koosta johtuen kuvat ovat todella armottomat (joskin pm.netin pieni kuvakoko puolestaan lievittää ongelmaa). Esimerkiksi pölyefektin liika karkeus näkyy todella selvästi, samoin kuin kilven epätasaisuudet. Lisäksi pölyefekti olisi kaivannut enemmän ajatusta toimiakseen johdonmukaisesti. Mutta kuten sanottua, tämän mallin tärkein tehtävä oli valmistua ja tuoda motivaatiota sitä kautta.

Bonusongelmana kävi ilmi, että kameran kenno on ilmeisesti todella likainen, joten kuviin tuli valkoista taustaa vasten todella selvästi erottuvia täpliä. Yritin siivoilla niitä kuvista parhaani mukaan.

Kommentit

Itse harrastan tätä "herrasmiesskaalaa" ja mielestäni miehekäs esitys. Jossain kuvassa näyttää että piippu ei ole suorassa, muttta ei ihme tässä skaalassa
tommi syvänen kirjoitti:
Itse harrastan tätä "herrasmiesskaalaa" ja mielestäni miehekäs esitys. Jossain kuvassa näyttää että piippu ei ole suorassa, muttta ei ihme tässä skaalassa
Kiitos! Piti ihan tarkistaa ja kyllä sen suora pitäisi olla.