Pienoismallit.net

F9F-2 Panther

Hobby Boss 1:72 F9F-2 Panther. Oikein mukavasti kasaan menevä pieni malli. Maalattu Vallejon akryyleillä ja rakennettu suoraan paketista. Vanhennuksessa käytetty mm. Flory Modelsin harmaata washia.

Kommentit

Ei mikään helppo väri vanhentaa, ellei tee sitten aivan kulahtanutta konetta ja chippaile kaikkea siivistä paneeliuriin.
Hyvin kuitenkin tummasta pinnasta saa näköjään käytetyn koneen tehtyä.

Muutenkin malli on hieno siirtokuvineen ja maalauksineen.
Ulkona otetuista kuvista saa varmaan myös hyvän käsityksen mallin oikeista sävyistä, vaikka taustaa onkin hieman liikaa.
Hyvin tehty mielestäni kaikkineen.
Maalaustyöskentely, kuten Timo totesi, on minunkin mielestäni hyvin onnistunut. Muutenkin näistä (helpoista?) HB-malleista näyttää saavan aivan kelpo malleja aikaiseksi.
Pantteri on hauskan näköinen lentolaite ja tämä on mielestäni hyvin tehty malli siitä.
PhantomII 11.11.2020 09:20 Vastaa lainauksella
Kuten arvon kollegat yllä. Vanhennus lienee näiden NAVY-MARINES-koneiden kohdalla MUST ja valokuvissa näkyy usein aika rajuja maalipintoja meri-ilmastossa operoivissa koneissa ja siis varsinkin Navy Blue-sävyssä olevissa.

Nämä HB:n helpommat mallit kääntyvät kyllä varteenotettaviksi malleiksi osaavissa käsissä. Hieno!
Kiitos kommenteista.

Sinisen vanhentamisessa olen käyttänyt mm. esivarjostusta - eli tummentanut paneelirajoja mustalla pohjamaalin päälle ja maalannut sinisen siihen lievästi läpikuultaen, siten että paneelien keskeltä jää aavistuksen vaaleammaksi. Tämän jälkeen Flory Modelsin harmaa wash joka sopii mielestäni tummiin sävyihin hyvin. Efektiä on vielä korostettu hyvin hienolla, käytännössä kiillottavalla hiomatikulla jolla käyty mallia läpi. Tämä korostaa tuota 'laikukasta' efektiä, osa pinnasta on kiiltävämpi, osa mattapintaisempaa. Lakkaa mallissa ei ole käytetty ollenkaan. Lisäksi hyvin pientä chippailua, muistaakseni kynällä.

Mallina Hobby Boss oli tosiaan oikein oiva - ei ole 'Easy Assembly' sarjaa mutta kohtalaisen simppeli kuitenkin. Detaljit ovat pääsääntöisesti skarppia ja tykkäsin kyllä mallista kovasti, kittiäkään ei kasauksessa tarvinnut.
Olli J. 14.11.2020 21:33 Vastaa lainauksella
Katos! Mennyt itsellä ohi täällä tämäkin hieno malli.. Vanhentaminen oli onnistunut tässä mittakaavassa nappiin! Ja nimenomaan laivaston laitteena. Hienoa työtä! Eikös toi Flory-modelsin wash ole sellaista vesiohenteista ja käytännössä savi-pohjaista?
Olli J. kirjoitti:
Eikös toi Flory-modelsin wash ole sellaista vesiohenteista ja käytännössä savi-pohjaista?
Juuri näin. Ja se on kuivuttuaankin vielä vedellä helposti aktivoitavissa/poistettavissa. Tosin päälle kyllä pystyy aika huoletta vetämään vanhennusta öljyväreillä, emaleilla eikä lähde kävelemään.