Pienoismallit.net

1951 Chevrolet Fleetline

60’s Custom

Aloitettuna projektina minulle tulleen rakennussarjan kanssa touhuaminen alkoi maalipinnan poistolla hiekkapareilla n:o 800. Kun muovi alkoi näkyä, siirryin tonniseen ja 1500:een. Samalla listojen höyläystä, etusisälokasuojien poisto, ja sarjan kustom-osista koriin liimattiin ja kitattiin maskin ympäryspellit ja takahelmapelti. Takavalot vaihdettiin vähäeleisiksi ja pieniksi ja etuvilkut design-tuotteiksi – ihan omaa suunnittelua ja toteutusta molemmat.
Jousitusta laskettiin 2 mm eli 1:1-koossa se olisi 5 cm.

Maski, tai siis verkko, on tehty Studio 27:n metritavarasta, kone jostain Revellistä swäpätty 327 ja loput osat taitavatkin olla rakennussarjan omia lukuunottamatta ajovaloja (miljoonalaatikon antia), jotka upotettiin kehykseen. Joitain juttuja piti valmista scratchinä, mm. putket pakosarjojen ja pakoputken väliin.

Kai tämä tyylillisesti on 1960-luvun suuntausten mukainen "mild custom", kun en taaskaan tarkoitushakuisesti mitään tiettyä rakentelutyylilinjaa lähtenyt noudattamaan.

Korin maali on sekoitettu Tamiyan LP-sarjan keltaisesta ja sinisestä kuultolakoista, alumiinista ja hopeasta. Pintalakka on LP-9 Clear. Puskurit on maalattu alumiinin värisiksi.

Kommentit

Hienosti on kyllä tehty. Ei kuvien perusteella pysty mielestäni sanomaan onko pelastusprojekti vai aloittamattomasta sarjasta aloitettu.

Näissä tällaisissa projekteissa olisi toki valtava kiinnostus nähdä kuva koskemattomasta lähtökohdasta. Kuvauksen mukaan lähtökohta on kuitenkin ollut ilmeisen surkea, joten työtä on ilmeisesti ainakin korin osalta joutunut tekemään reilumminkin.
Kiitos, Markus!

Juuh, auto oli maalattu appelsiiniksi kulutusta kestävällä sprayllä.

Kun kuvia mahtuu rajallinen määrä (joiden latausmaksimimäärä myös oudosti vaihtelee) ja resoluution pienentäminen ei onnistu, niin usein tulee laittaneeksi kattavan määrän kuvia vain valmiista rakennelmasta. Aina ei alkutilanteesta edes ole kuvaa muistanut ottaa. Kiitos vinkistä, laitan korvan taakse.
No nyt on nätti ja hillitty mild custom. Puskurien silkinhimmeä hopea ja kori sävy osuu prikulleen yhteen. Siisti työnjälki kaikin puolin innostaa katsojaa antamaan mallarille ansaitut onnittelut.
Kiitos, Ismo!

Korin väri juurikin täysin tarkoituksella sovitettiin puskurien "alumiineihin".
Rutanen 10.1.2021 19:08 Vastaa lainauksella
Jännä väri muistuttaa Plymouthin vuoden 1970 metallic lime greeniä. Maalausuhommat on sulla kyllä hanskassa monesti poistetut detaljit tahtoo kaikesta pohjamaalailuista huolimatta paitaa läpi. Puskuritkaan ei tarvitse aina olla kromiset. Vaarana vaan on että maalatut puskurit tulkitaan huonoksi kromijäljitelmäksi. Vanteet on suosikkejani ja ne sopii poikkeuksetta mihin tahansa.
Rutanen kirjoitti:
Puskuritkaan ei tarvitse aina olla kromiset. Vaarana vaan on että maalatut puskurit tulkitaan huonoksi kromijäljitelmäksi.
Kiitos palautteesta. Väri on lähellä jonkun Peugeotin (tai muun ranskalaisen) "vedenvihreää" sävyä, joka on varmaan hyvin lähellä sävyä "lime green". (Tää on yx mun lempiväreistäni ja samantapaista sävyä on tulossa jatkossakin…)

Juu, liikkeellä on viljalti myös tuota virhetulkintaa, että metallimaalilla olisi yritetty peitellä huonoa kromausta. Kyllähän oikeidenkin autojen puskureita maalataan, eikä aina kaiken tarvitse niin jumalattomasti kiilitää. Päätin olla pelkäämättä tätä mahdollista virhetulkintaa puskureiden huonon kromien peittelystä, ja toteuttaa omat suunnitelmani. Kiva että asiaan oikealla tavalla suhtautuvia löytyy. Kromiset puskurit olisivat varmasti sopineet, toisaalta sitten etusäleikkökin olisi ehkä huutanut kromia siinä tapauksessa, eikä kokonaisuus ehkä olisi ollut enää "smooth".