Pienoismallit.net

Boeing 747SP

Pan Amin tumppi-jumbo

Boeing 747SP on 14 metriä lyhyempi versio täysimittaisesta jumbosta. Tyypin ensilento tapahtui heinäkuussa 1975 ja koneen suurin tilaaja, Pan Am otti konetyypin reittiliikenteeseen vuotta myöhemmin. Lyhytrunkoinen malli oli vastaus laajarunkoisten DC-10 ja Lockheed Tristarin aiheuttamaan kilpailuun. 747SP:n huippunopeus on 1002 km/t, maksimilentosäde 12320 km ja maksimilentokorkeus 13700 metriä. Pan Amilla oli näitä koneita laivastossaan 11 kpl ja yhteensä lyhyitä jumboja rakennettiin 45 kpl. Tällä hetkellä on vielä toiminnassa kuusi lyhytjumboa, lähinnä VIP-henkilöiden ja hallitusten käytössä.

Rakensin mallini Authentic Airlinersin hartsisarjasta. Halusin tehdä koneen Pan Amin väreissä, ja etenkin siinä maalauskaaviossa, jossa yhtiön nimi on rungossa suurilla kirjaimilla (ns. Billboard-maalauskaavio). Tilasin kyseisen siirtokuva-arkin 26Decalsilta.

Koneen kyljissä on myös maapallon kuva ja vieressä teksti "Flight 50". Ne liittyivät siihen, että Pan Amin toiminnan 50. vuosipäivää juhlittiin 30. lokakuuta 1977 erityisellä maapallon ympärilennolla, lennolla numero 50, joka lähti San Franciscosta. Kyseessä ei kuitenkaan ollut normaali maapallon ympärilento pallon keskeltä itä- länsisuunnassa, vaan lento kulki pohjois-eteläsuunnassa kummankin napa-alueen kautta. Aikaa lentoon kului välilaskuineen yhteensä 54 tuntia ja 7 minuuttia.

Mallin rakentamisessa ei ollut ongelmia. Johtuen sen suuresta painosta laskutelineet ovat metalliset. Koneen valkoiset alueet maalasin Tamiyan Fine surface primerilla, jonka lakkasin kiiltävällä lakalla. Metalliset alueet maalasin Alcladin polished aluminiumilla. Yksityiskohtiin käytin myös Vallejon ja Humbrolin maaleja. Lopuksi lukitsin valkoisten alueiden siirtokuvat Humbrolin kiiltävällä akryylilakalla.

Kommentit

Himputin hieno malli.
On varmaan sinun parhaimpia siviilikoneita ja myös historian havinaa löytyy.
Moottorien metallipinnat suorastaan huokuu aitoutta, eikä muuallakaan maalauksessa ole moittimista. Siirtikset hienosti asettuneet. Hyvä.

Kerroit, että laskutelineet on metalliset, niin se ei varmaan tarkoita tällä kertaa mitään fotoetsiosia, vaan ihan oikeasti muotoonsa tehtyjä laskutelineitä?

Kysymys herää, että oliko ne sarjassa osina vai kokonaisena ja millaista metallia? Kovaa, työstettävää…??
Tally-ho 3.11.2020 18:56 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo kehuista ja pojoista. Laskutelineet olivat pehmeähköä metallia (valkometalli?). Niissä oli telinevarret ja tapit pyörien kiinnitystä varten. Osa yksityiskohdista kuten jousitus olivat hartsiosia, jotka piti kiinnittää metalliosiin. Verrattuna walkaround-kuviin täytyy myöntää, että laskutelineet olivat hyvin aidon näköiset.
SP on mielenkiintoinen versio 747:sta ja itsekin olen haaveillut tällaisen rakentamisesta South Africanin tai Qantasin väreihin. 1/200 -skaalaan se tosin saisi olla ja sarjan puuttuessa konversio on mielessä käynyt mutta jäänyt toistaiseksi toteuttamatta. Aihioksi kelpaisi -100 tai -200 alatyypin jumbo mutta tekemistä riittäisi runsaasti. Authentic Airliners tarjoaisi valmiin ratkaisun ongelmaan mutta hintaluokka on sitten aivan toinen.

Hienosti toteutettu liikennekonemalli sinulta jälleen kerran.
Tally-ho 4.11.2020 05:47 Vastaa lainauksella
[quote="A
Hienosti toteutettu liikennekonemalli sinulta jälleen kerran.
[/quote]

Kiitos kehuista ja tsemppiä sun 747SP projektiin!
Muita kommentoijia kompaten on kyllä minunkin mielestäni loistavasti toteutettu malli. Koska en 747:sta tiedä sen enempää, niin en pysty löytämään mitään kritisoitavaa,

yt.
MK
Tally-ho 5.11.2020 20:59 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika!
Edellisiä kommentteja kompaten, uskomaton malli, hieno idea ja sen upea toteutus. Eipä muuta voi sanoa. On myös aina kiva kuulla mallin taustasta ja erityisesti siitä ajattelusta, jota mallari on seurannut valintoja tehdessään.
Tally-ho 13.11.2020 15:08 Vastaa lainauksella
Suurkiitos kehuista ja tähdistä, Antti!