Pienoismallit.net

Datsun 240z

Malli kasattu Safari Rally ja "Mr. K"-sarjoista, toisessa oli levikkeet ja toisessa vasenkätinen kojetaulu. Lukkopesä vaihdettu täten vasempaan oveen. Oven ja bensaluukun lukkopesät jostain Pontiac GTO:n etsisarjasta nyysitty. Maskiritilä skrätsinä, vanteet ja renkaat Tamiyan Skyline 2000 GT-R:stä. Sisustassa flokkia ja sivut koko matkalta päällystetty samalla vinyylillä kuin "Black Beauty":n katto. Osa detaljeista katosi mut halusin kokeilla miten onnistuu. Mittaristoon tein linssit parantamaan realismia, vaikka pikkumittareiden näkyvyys hieman heikkenikin. Ratin puolat Kumannon etsisarjasta, vaikka onkin väärät pyöreät reiät puolissa, kun pitäisi olla suorakaiteen muotoiset. Samoin tuulilasinpyyhkijöitä yritin eka kertaa viritellä etsiosista. Ei sekään oikein lähtenyt.

Alustassa ei mitään erikoista, joten siitä en kuvia jaksanut ottaa. Joitain reikiä porailin auki tukivarsista ja pohjapanssarista mikä on keulassa.

Maalina Alcladin alumiini mihin sotkettu perstuntumalta sinistä, punaista ja muistaakseni mustaa. Lakkana Mipa:n 2k-lakka. Vähän yritin kiillotella, mut ei se oikein lähtenyt.

Listat on foilattu, puskurit maalattu Molotovilla ja siveltimellä.

Kommentit

Mitenköhän olisi käynyt, jos ”olisi lähtenyt”… Upea malli, vaikka ei lähtenytkään😉
Nätti automalli tämä "Fairlady" ja nimensä veroinen muotoilluvalio.
Pienoismallin rakennustekninen toteutus tekee esikuvalleen kunniaa. Ja värivalinta on erittäin sopiva. Pienillä muutoksilla on saatu tehdasilmeeseen verrattuna eloisuutta ja tyylikkyyttä.

Ikkunalasien istumisessa näyttää olevan pientä puutetta; etenkin kuskin puolen takasivulasi vähän irvistää.
Sivulasit ovat leikelty metritavarasta enkä lähtenyt niitä kovin tarkkaan muotoonsa leikkaamaan että on helpompi liimata paikoilleen, joten suora "lasi" + kaarevahko muoto kopan sisällä tekee tepposensa. Alunperin mallin lasitus on yhtenäinen "kaukalo", nyt irroitin taka- ja tuulilasin erilleen ja jätin etusivuikkunat avonaisiksi. Takasivulasit päätin sitten tehdä uusiks kokonaan.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Nätti automalli tämä "Fairlady" ja nimensä veroinen muotoilluvalio.
Joo, sulavat linjathan tässä on, vaikka tyyppinimi onkin siansaksaa ;-) Fairlady yhdyssanana ei tarkoita mitään, "fair lady" jota lienee tavoiteltu ei välttämättä ole muotovalio, vaan miehen rakkauden kohde.

Siististi on Marko auton kasannut, eikä "vajaata" kiillotusta kuvista näe. Toi Mipan lakka on kohtuullisen kovaa varsinkin käsipelillä hinkattavaksi, vaatii melkein dremelin ja rättilaikan.
Datsuni on mun ratsuni,kuulee sanottavan usein.Joo,on ihan tyylikäs z:a,siistiä työn jälkeä.Johan tuo kiiltää ihan tarpeeksi,kuvajainen kyljessä on ihan riittävän tarkka.