Pienoismallit.net

RMS Titanic 1:200

Jostain pitää aloittaa

Nyt kun rakennussarjaan on vihdoin julkaistu jo lähes kaikki lisäosat maailmanlaajuisesti saataville, on aika aloittaa! Yhdestä kappaleesta valettu laivan runko on kuitenkin aika masentava ilmestys. Siitä puuttuu mieletön määrä yksityiskohtia, ikkunoita on aivan väärissä paikoissa, joitain ikkunoita puuttuu kokonaan, monet ovet ovat väärässä paikassa ja pahimpana kaikista peräosasta puuttuu täysin metallilaattojen muodostama kuviointi. Muutoinkin rungon linjat ovat hieman pielessä etenkin juuri laivan peräosassa. Keula on hieno ja siellä ei juuri korjattavaa olekaan. Aloitin rakennusprosessin porailemalla kaikki ikkunat auki, mutta en tässä vaiheessa tiennyt joidenkin ikkunoiden olevan hieman väärissä kohdissa, joten asiaa muokkaillaan sitten myöhemmin. Osa Trumpeterin sarjan ikkunoista on myös vääränmuotoisia, niiden pitäisi olla pyöreiden sijaan enemmänkin soikeita. Näihin tulee tilalle syövyteosaa tilalle asiaa korjaamaan. Kooltaan 1,3-metriä pitkä runko on kuitenkin komea ilmestys!

Kommentit

Seuraan mielenkiinnolla blogisi etenemistä.
Täällä myös mielenkiinnolla blogiasi laivan rakentamisesta tullaan seuraamaan - laivan peräpään muokkaukset näyttävät jo nyt oikein hyvältä. Kiitoksia työvaiheiden avaamisesta!
Alku on lupaava, vaikka valmistaja ylimääräistä hommaa jättikin. Hienoa kyl nähdä miten homma etenee! :)
RaimoK 1.11.2020 10:59 Vastaa lainauksella
Todella kiinnostava projekti sinulla.
Miten nuo puiset kannet on tehty?
Puiset kannet on laserleikattua ohutta puulevyä, noin 0,5mm paksua, made in Korea.
Teitkö itse perään metallilaattojen muodostaman kuvion, vai löytyykö siihen valmis päivityspaketti?
Oli valmis paketti, enää sitä ei ole myynnissä.
Harmi. Kylkien ja promenaadien korjaukset nyt vielä antaisin lipsua läpi sormien, mutta perä on Trumpeterissa kyllä niin pahasti väärin, että pakko se on laittaa tämä projekti jäihin, kunnes löytää jotain upgradea sinne. Huomasitko porata puuttuvat ikkunat poop deckistä?