Pienoismallit.net

1939 Chevrolet

Custom Wagon

AMT:n pitkälle valmiiksi kustomitu pikkupaku ei ihan kelvannut sellaisenaan eli "Out-of-the-box", vaan pitihän sitä nyt vähän kustomoida lisää.

Takalokasuojien ja korin saumaan jää ikävä rako, jos käyttää pohjakappaleen sellaisenaan. Niinpä korin pohjakappaleeesta irroitettiin takalokasuojat, jotka liimattiin kiinni koriin. Samalla kiinnityssaumaa vähän stilisoitiin styreenisuikaleilla ja kitillä. Kylkien puukoristeiden urat laitettiin umpeen styreenisuikaleilla ja runsaalla määrällä kittiä. Takavaloiksi tehtiin vähän totuttua reilummat umpiot ja konepelliin sivuille asennettiin avaruushenkiset "ponttoonit".
Clean -tyylisen ulkoasun myötä sivupeili jätettiin asentamatta - tai eihän rakennussarjaan ne edes kuluneetkaan! Taakse näkee riittävästi ohjaamon taustapeilistä. Ovenkahvat ulkopuolella ovat niin ikään tarpeettomat, kun ovien aukaisu ulkopäin voidaan tehdä kaukosäätimellä. Pyyhkijät ovat kinkkisempi juttu, mutta Californiassa voi valita cruisaileeko sadepäivänä vai ei…

Moottoriksi löytyi Fordin 429. Tulpanjohtojen suojakumit (venttiilikannessa) tehtiin scratch-valmisteisesti, samoin jarrusylinteri. Vanteet pöllittiin AMT:n 1955 Chevyn jostan Street Machine -tyyppisestä rakennussarjaversiosta, ja ruiskumaalattiin Humbrol Metal Cote Flat Aluminium maalilla, ja lopuksi kiillotettiin kevyesti hammasharjalla.

Korin ylimaalaus sekä motiivikuvat on tehty kynäruiskulla. Maalit ja pintalakka ovat Tamiyan LP-sarjaa ohennettuna "keltakorkkisen" ja kynsilakan poistoaineen seoksella (purkissa luki "ethyl acetate").

Kommentit

Juu kukas sitä nyt suoraan laatikosta jaksaisi automallia niputtaa, kun voi tehdä jotain omia muokkauksia ja lisukkeita. Erikoisen näköinen '39 ja hyvällä tavalla. Konevalinta on ennakkoluuloton, mutta mulla kyllä tökkää silmään nuo venttiilikopat, jos on Fordin 429. Ennemmin muistuttaa Moparin 426 Hemin vastaavia, mutta ei se mallia huononna… paljonkaan =)
Tykkään noista sivupeltien ponttooneista, antavat aavistuksen omaisen vihjeen konehuoneessa luuraavasta voimapesästä.
Korin maalaus on jälleen kerran sellaista hienoutta, mihin ei mun pajalla kyetä. Sorry liian alhainen tähtimäärä, tähtäsin 3.5een, sormi lipsahti yhden tähden alempaan.
Kiitos, Ismo, kommenteista ja tähdistä. (Väärin menneen tähdittelyn voi operaattoria pyytää pyyhkimään, ja yrittää uudelleen vakaammalla kädellä - itse olen joutunut siihen muutaman kerran tukeutumaan.)

En käy väittelemään, onko kone alkuperältään MoPar vai Ford, joskin muistelisin sen olevan peräisin jostain Revellin Ford-rakennussarjasta. Ja Google-haku tarjosi melko vastaavanlaisia venttiilikoppien kuvia. No, ei sen ny nin väliä, pääasia että myllystä potkua löytyy!