Pienoismallit.net

Fokker Dr1 127/17

Mengin julkaisema kolmitasofokker. Herra Paronin figu Aviattikin tuotantoa. Maalattu Lifecolorin ja Tamiyan akryyleillä. Todella miellyttävä kasattava.

Kommentit

Onhan tämä kyllä hieno. Erityisesti tuo raitamaalaus näyttää hienolta. Alusta ja paronin figu tuo lisää näyttävyyttä.
Hieman ovat kuvat ehkä paikkapaikoin tummia. Tuo renkaiden väri herättää vähän kysymyksiä. Oliko ne noin ruskeasävyiset? Olen aiemmin ollut siinä uskossa, että olivat vaihtelevan harmaasävyisiä, ehkä vähän pinkkiä seassa. Pohjaa on liattu roiskeöljyefektin esiin saamiseksi. Olisiko samalla ollut hyvä kurata hieman pyöriä?
Näitä WWI lekoja en juurikaan tunne, mutta saa sitä kaiketi siitä huolimatta kommentoida kun hieno malli/dio on kyseessä. Kokonaisuushan on vallan mainio ja juuri tuo alusta figuureineen tuo paljon lisäarvoa kokonaisuuteen. Muutama huomio tai oikeastaan kysymys kuitenkin. Itse koneessa kiinnitin huomiotani tuohon kiiltoon, joka monissa kohdin näkyy turhankin voimakkaana, kangaspinnat tuskin kovin kiiltelee, entäs peltipinnat, oliko enempi mattaa vaiko kiiltäviä? Pari tukivaijeria takiloinnissa näkyy olevan hieman löysällä. Potkuri on kyllä hieno kerroksineen ja varmaankin juuri esikuvanmukainen.

Kurainen pelto on kyllä hyvin toteutettu, ehkä noita lautoja olisi voinut kurata myös enemmän, tai ainakin sävyttää tummemmaksi. Paroni parka vain joutuu karvakengissään tepastelemaan tuossa liejussa ;-). Figuuri on kyllä hienosti tehty ja vaikeat kasvotkin saaneet ilmettä.

Tällaisia mietteitä, hieno kokonaisuus jota kyllä kelpaa vitriinissä ihastella myöhemminkin.
Kiitos kommenteista. Nuo vanhat kangaspuut lakattiin kiiltävällä lakalla. Ne eivät olleet mattapintaisia.
Hieno kone Tapsalta.
Ehkä himppu likaa myös muualla alas - pyöriin jne.
Kyllä passaa näytellä.
Harmi kun meidänkin tapahtuma Kuopiossa peruttiin. Olisi varmaan ollut siellä livenä.
Timo Rissanen kirjoitti:
Hieno kone Tapsalta.
Ehkä himppu likaa myös muualla alas - pyöriin jne.
Kone check! Figu check! Tosiaan likaa (mutaa) rohkeesti sinne renkaisiin sekä puualustalle, noin mutaisissa olosuhteissa likaa olisi enemmän alhaalla sekä mutaviivat renkaista puualustalla, varmaan koneen pohjassa osittain roiskeita myös? Nyt näyttää, kuin kone olisi nosturilla laskettu juuri laitetuille puhtaille laudoille. Myös figun ympäristö kaipaisi edes muutamia jalanjälkiä mutaan. Muuten kiva kokonaisuus.
Koneet tosiaankin kiiltäviä ei mattapintaisia, ja kentät eivät olleet useinkaan kovin mutaisia vaan lähinnä hiekkasia nurmimaita. Renkaiden väriä voi pohti katsomalla polkupöyrän sisärenkaan värjäämättömän kautsun pinkinruskeaa väriä tai nokeamattoman kumin harmautta polkupyörän pääligummeissa. Koneen sottaamisen hoiti moottori jossa pakokaasut iloisesti tulivat pihalle sylinterinpäissä olevista pakoaukoista ja samasta osasta moottoria levisi iloisesti voiteluöljyä 360 asteen sektorille moottorin pyöriessä.
Hieno pienoismalli ja figuuri. Mutta jo edellä annettujen kommenttien lisäksi kommentti koskien koneen maalausasua:

Oliko tämä kone jossain vaiheessa maalattu juuri tuohon asuun? Itse olen nähnyt siitä kuvia alkuperäisessä "tehdasasussa" (siis vihreäraitaiset yläpinnat/siniset alapinnat), "laivueasussa" (punainen moottorisuojus, siipi- ja laskutelinetuet ja pyöränsuojukset) ja "lopullisessa asussa", jossa ylätason yläpinnan ja vakaajien/peräsinten lisäksi myös rungon takaosa (sivut kansallisuustunnuksesta taaksepäin ja yläpuoli parikymmenta senttiä ohjaamoaukon takareunasta taaksepäin) oli maalattu punaiseksi. Tällöin mahdollisesti myös rungon takaosan alapinta oli maalattu punaiseksi. Tässä asussa myös rungon kansallisuustunnusten valkeat pohjat oli sotattu punaisella, joka oli osittain kulunut pois.

Maalausasusta vielä: rungon alapinnan sinisen värin tulisi "taittua" kapeana reunana kyljen alareunaan. Siipien johtoreunan ylä/alapuolen värirajan olisin itse tehnyt keskelle johtoreunaa.

Ja piintyneenä pilkunviilaajana vielä pari kommenttia:

Koneen kyljessä oleva sarjanumero alkaa "Fok.FI", mutta tuo "F" oli vain tämän konetyypin kolmessa esisarjan koneessa (101/17, 102/17 ja 103/17) ja muissa sarjanumero alkaa "Fok.DRI". Kuvista en oikein saa selvää onko koneen vasemmassa kyljessä potkuriakselin linjaa kuvaava musta viiva (siis 1:1-koneessa metrin pituinen ja sentin levyinen viiva, joka lähtee kaasuttimen ilmanottoaukon takareunasta).
Veikko siis juuri tästä yksilöstä ? Classic Publicationin Fokker Dr1 kirjassa on kuvat kolmesta MvR nimikosta ja kolmesta muusta koneesta joilla hän ja mm. Wolfram lensivät. Aviatik on tehnyt myös hyvät siirtokuvat kyseisille koneille.
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Veikko siis juuri tästä yksilöstä ? Classic Publicationin Fokker Dr1 kirjassa …
Juu, kyllä kommenttini koskevat juuri tuota koneyksilöä.

Ja ei mulla ole varaa tuohon Paul Leamanin kirjaan - siitähän evilbayssä pyydetään 1000 puntaa ja Abebooksista sen saisi edullisesti 600 punnalla ;-), joten siltä löytyvät referenssit ovat multa näkemättä. Mutta jos tuosta kirjasta löytyy 127/17 juuri Tapion kuvaamassa asussa, niin oikein mielelläni tulen oikaistuksi.

Kommenttini pohjautuvat mm. Ronny Barin tulkintaan 127/17:n lopullisesta asusta (Ronny Bar on tuttu mm. Wingnut Wings -sarjojen maalauskaavio-ohjeista):

www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB1.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB2.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB2.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB4.htm

Ja juu, Aviatticilta löytyy komea sarja dekaaleja Paronin dreideckeriin - nyt tarjolla olevat on "viritetty" Rodenin sarjalle ja tälle "Mengnut Wings" -sarjalle "viritetyt" ovat luvassa tuonnenpana.
No tuossa asussa ei ole kyllä tullut missään yhtään kuvaa vastaan, ainoastaan oletuksia. Ja joka tapauksessa konekoodin pitäisi olla Dr1 muodossa.
Mielestäni hyvää työnjälkeä Tapiolta jälleen kerran sekä lentokoneen että figun suhteen.
Kyllä työnjälki on hyvää ja muutenkin on mukava nähdä muuta kuin kokopunaista konetta.
Kiitos sanallisista kommenteista.
Vielä tuohon koneen väritykseen: ilmailuhistorioitsija N.H. Hauprichin mukaan 127/17 oli Oli aluksi muuten tehtaan värityksessä, paitsi moottorinsuojus, pyrstö ja renkaansuojukset punaiset. Myöhemmin siipituet, laskutelineen tuet ja yläsiipi maalattiin punaiseksi. Vielä myöhemmin rungon yläpinta ja osa rungon kanssallisuustunnuksen alla olevasta valkoisesta maalattiin punaisiksi. Hänen käyttämissä kuvissaan on epäselvyyttä päivämäärissä, joten maalausten väliillä voi olla vain muutamia päiviä tai korkeintaan pari viikkoa.
Tuo rekisterinumero ja rungon alareunan sinisyys pitää kyllä korjata. Samoin voi sävyttää nuita kumeja harmaammiksi.
Joo, kaiken kaikkiaan satavuotta vanha juttu ja dokumentteja kovin vähän. MvR kuitenkin lensi kuudella koneella joita kolme oli vain hänen käytössään. Tosin yhtä niistä lainasi Wolfram, aina silloin tällöin. Tuota kyseistä numeroa MvR käytti rekisterin mukaan vain noin viikon, syytä ei kerrota. Mutta tämähän ei sulje pois sitä vaihtoehtoa että koneeseen punaista lisättiin, tuot väriä käytettiin muutoinkin hyvin paljon tuossa laivueessa. Ja korjaukset ovat perusteltuja =)
Wau. Vitriini malli on!