Pienoismallit.net

P-51B-7NA

Capt. Burton N. Rodier Jr. 26FS/51FG. Kunning China 1944

B mallin Mustang rakennettu Academyn sarjasta. Lisätty Eduardin istuinvyöt ja siirtokuvat Lifelike Decalsin arkilta, josta löytyi tämä kyseinen Jeanne III setti.

Tarkoituksena oli tehdä B malli ja "Razorback" rynnäkkökone. Academyn malli vaikutti hyvältä ja sarjassa oli valmiina mahdollisuus rakentaa auki oleva perinteinen kuomu tai Malcom tyyppinen kuomu. Myös pommit ja rakettiputket tulivat mallissa mukana.

Malli itse oli kohtuu mukava rakentaa. Runko meni nippuun hyvin ja ohjaamo istui sisään ilman suurempia ongelmia. Siipien kiinnitys runkoon vaati vähän veistelyä ja kittailua, muuten ok.

Maalaus Mr.hobbyn Neutral Grey alapinnalle ja Olive Drab yläpinnalle. Lifeliken decaalit olivat hyviä, joskin vaativat aikapaljon Tamiyan Mark Fittiä, ennenkuin asettuivat. Ihan nokan haikuviota en saanut asettumaan niinkuin piti, mutta sivulta näyttää hyvältä.

Ensimmäistä kertaa käytin Ammo of Migin Shadereita loppukäsittelyyn. Tykästyin kovin paljon. Pohjaan ruiskuteltu Dirt sävyllä likaa ja kaikki pakokaasuvanat ja konekiväärien ruutivanat ruiskutettu Ash Blackillä. Aika hellävarasesti tuli vielä käsiteltyä, mutta enskerralla sitten enemmän.

Kone palveli 1944 Kunningin kentällä Kiinassa. Lentäjänä toimi Kapteeni Burton N. Rodier Jr. Los Angelisista. Burtonin saavutuksista ei hirveästi löydy tietoa. Joidenkin dokumenttien mukaan hän saavutti yhden ilmavoiton, mutta onni loppui syyskuun 5, jolloin Burton törmäsi maahan jouduttuaan pilveen lennolla.

Kommentit

Hei, Jussi!
Hyvältä - etenkin alapuoli - näyttää! Värisävyt todella upeat. Siirtokuvien ongelmat eivät kyllä ulospäin näy. Ainoa toive olisi ollut, että koneen yläpuolikin olisi saanut käytössä kuluneen koneen ilmiasun… Veikkaisin, että koneen toiminta-alue on ollut varsin ”raaka” maalipinnoille.

PJ
Janne V 21.10.2020 15:08 Vastaa lainauksella
Upea malli! Todella räyhäkkään näköinen laite.
Onhan varsin taidolla tehty malli. Säistys mennyt nappiin eikä liikaa mielestäni ruuti- ja pakokaasujäämiä missään.
Kun osaat tehdä noin pieneen mittaan noin tarkkaa työtä, niin onko kuomun raudat tai mitä ne nyt onkaan, maalattu myös sisäpuolelta tuossa etulasissa? 7:ssä kuvassa näyttää haljulta.

Mutta ei kyllä haittaa kokonaisuutta juurikaan. On se vaan niin hyvin tehty, että kaipaa mielestäni myös ansaittuja pojoja aika lailla.
Kiitos kommenteista.

Yläpuolen säistystä en oikein osannut tehdä. Oma taiteellinen näkemys ei oikein riitä sanomaan mitä pitäisi tehdä ja mihin. Harjoittelun puutetta.

Kuomun takareuna on näemmä jäänyt vähempi maalille. Piti kyllä korjailla, mutta jotain jäi.

Jussi
Nätti malli pieneen skaalaan.