Pienoismallit.net

Cobra Mk III

Jo pitemmän aikaa mielessä oli ollut rakentaa Cobra Mk III Commodore 64 pelistä Elite. Kun valmista sarjaa ei ole tarjolla, niin piti tehdä scratchina muovilevystä.

Satuin löytämään netistä Cobran paperimallin kaavat, mistä se idea sitten lähti etenemään. Kaavojen perusteella rakentelin rungon 1 mm muovilevystä. Päälle paneelit 0,5 mm levystä ja yksityiskohdat miljoonalaatikosta. Lisäksi detaljointiin käytetty kuparilankaa ja tinalankaa sekä koristekoruja.

Malli pohjamaalattu Citadelin Corax White spraylla. Perusvärit ruiskuteltu Vallejon akryyleillä, minkä päälle Johnsonin kiiltovahaa. Yksityiskohtien maalaukset Humbrolin enameilla, vanhennukset öljyväreillä. Päälle mattalakka Vallejon Acrylic Matt Varnish spray purkista.

Isot punaiset koristemaalaukset on maalattu ruiskulla, niiden chipit suolatekniikalla. Lisäksi malliin ripoteltu sopiviin kohtiin ylijäämä decaleja, pääasiassa leko-malleista.

Kommentit

Jonkka 15.10.2020 15:23 Vastaa lainauksella
Uuuh, hieno! Eliteä pelanneena, niin vanhaa C-64 versiota kuin nyt tätä uudempaakin (jossa Cobra näyttää erilaiselta), tämä tuo nostalgiset fiilikset pintaan. Erityismaininta moottorien sinisyydestä, näyttävät kuvassakin tyylikkäältä!
Tuo C-64 versio olisi helppo tehdä valurangoista, :)

Mutta tyylikästä scrätsiä olet tehnyt, lisää vain tällaisia tulemaan.
Loistavat nuo takapaneelit ja muut detailit.
Itsellänikin ollut joskus tämä suunnitelmissa tehdä, ehkä joku toinen malli nyt pitää tehdä kun Mk III on jo tehty…

Tulipas muuten nyt into pelata tuota Elite: Dangerous peliä, jos vaikka inspiraation sais.
Kiitoksia kommenteista! Tuo oli hauska projekti ja vanhan Eliten mallit on otollisia rakentelulle, johtuen runkomuotojen yksinkertaisuudesta ja siitä että vektorimallit jättävät tilaa mielikuvitukselle.