Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-410B-2/U4

6./ZG 26 "Horst Wessel" Saksa kevät 1944

Mengin Me 410 oli joitain ohjaamoalueen ja lasituksen soviteongelmia lukuunottamatta kivuton rakenneltava. Oma sarjani oli maanantaikappale ja kuomun aukeavat osat olivat sameat. Muutama kerta Tamiyan hiomatahnalla käsittelyä teki niistä onneksi kelvolliset. Sarjan silminnähden liian matalat spinnerit korvasin Quickboostin resiinisillä spinnereillä ja potkurinlavoilla. Ohjaamoa kohensin Eduardin etseillä. Siipien liitoksessa runkoon Meng on onnistunut erinomaisesti ja liitos on todella tarkka ja jämäkkä. Sarjan muovisen 50 millin BK5 tykinputken vaihdoin metalliseen tarvikeputkeen.

Maalauksen aloitin AK:n valkoisella pohjamaalilla,jonka päälle ruiskuttelin esivarjostuksen mustalla. Metallille kuluneet kohdat ruiskutin Alcladin kiiltävän mustalla pohjamaalilla ja alumiinin sävyllä. Tämän päälle tuli pari kerrosta AK:n Heavy chipping fluid ainetta. RLM 74/75/76 kaavion ruiskuttelin Mr. Hobbyn maaleilla. Kokeilin Uschin etsisiä reikälevyjä,joiden läpi ruiskuttelin vaalennettuja sävyjä pintaa elävöittämään. Perusmaalausten jälkeen aloin kuluttamaan maalipintaa siipien kävelyalueilta ja ja johtoreunoista. Melko karkeaa sivellintä sai vedellä kostutettuna käyttää,että maali lähti chippautumaan. Dekaalien alle kiiltäväksi lakaksi ruiskuttelin perinteisen Gauzy shine enhancerin. Hauskimmassa hommassa eli dekaalien parissa meni pari iltaa. Mengin dekaalit olivat laadukkaat ja Tamiyan mark fit strongia käyttäen mukautuivat hyvin uriin,eivätkä jääneet hopeoimaan mistään kohdista. Dekaalien päälle ruiskuttelin uuden kerroksen lakkaa ennen öljyvärilitkutusta. Mattalakkana toimi jälleen MIG:in Lucky matt varnish. Pakokaasuvanojen ruiskuttelun ja antennilangan lisäämisen jälkeen malli pääsi vitriiniin.

Kommentit

Olli J. 20.10.2020 13:49 Vastaa lainauksella
Todella hieno 410! Rakennus- ja maalausjälki ensiluokkaista! Tämä kone on kyllä räyhäkkään näköinen, vaikka ilmeisesti aika ongelmallinen aikanaan.

Ainoa pienen pieni "miinus" on omaan silmään ehkäpä hieman liian mattapintainen viimeistely, mutta nää on nyt makuasioita…
Ollia kompaten, aika huikean näköisen lentolaitteen olet rakentanut. Minulle hieman tuntemattomampi konetyyppi, mutta aika paljon muistuttaa kuitenkin Me 210:a ja sen parannettu painoshan tämä ilmeisesti oli, tehokkaammat moottorit ja käsiteltävyydeltäkin kohentunut. Hallussa todellakin on rakentelu mutta pintakäsittely erityisesti pistää silmään. Ruiskun käyttö todellakin hallussa noiden kuvioiden suhteen, tässä kateellisena niitä katselee suu auki ;-). Samoin tuo säistäminen on just eikä melkein, ei liikaa mutta sopivasti.

Tuo 50mm:n tykki oli varmaankin aika pelottava vastus siihen aikaan…Emmentalia tuli vastustajan koneesta aika tehokkaasti!
Kiitoksia kommenteista Olli ja Markku. Kivikkoinen tosiaan oli konetyypin matka suunnittelupöydältä toimivaksi sotakamppeeksi. Käsittääkseni Me 410 on Me 210:n lopullinen kehitysversio. Me 210 oli ehtinyt saada huonon maineen lentäjien keskuudessa ja Me 410 saatiin "markkinoitua" uutena konetyyppinä. Unkarihan rakensi lisenssillä Me 210:ä ja konetyyppi palveli ihan hyvällä menestyksellä heidän ilmavoimissaan. 50 millinen oli toimiessaan varmasti tehokas,mutta tykillä oli ikävä taipumus jumittua muutaman,joskus jo yhden laukauksen jälkeen. Ammuksia nyt ei tosin muutenkaan turhan paljon (21kpl) mukaan mahtunut. Pienoismallissa kuitenkin erikoinen ja näyttäväkin yksityiskohta. Sen takia Mengin 410 tarjokkaista tämän version valitsin. :)
Matti M 20.10.2020 17:50 Vastaa lainauksella
Onpas hyvän näköinen malli, maalaus ja viimeistely erinomainen, alapuolen maalaukseen olet hyvin saanut sävyn vaihteluita, vaikka vaalea pinta onkin. Valokuvat myös huippuluokkaa. Viikon malli ainesta.
Mainio malli Sivoselta jälleen.
Kiitoksia kommenteista Matti ja Antti. Alapuolen sävynvaihtelut syntyivät suurelta osin siitä,että en pyyhkinyt paneeliurien litkutusta niin tarkkaan pois,kuin aikaisemmissa malleissa.
Sulla se on aina hyvin tehtyjä ja maalattuja malleja, keep going!
Kiitos Jean. Et tee yhtään hullumpia sinäkään ja aiheetkin ovat yleensä totutusta poikkeavia. :)
Kiitos :)