Pienoismallit.net

Sturmgeschütz IV

Rynnäkkötykki

Sturmgeschütz IV tuli palveluskäyttöön 1943. Vaunun alusta on Panzerkampfwagen IV:stä ja päällysrakenteet on mukailtu meille tutusta Sturmista. Tykki on 75mm Stuk 40L/48. Vaunussa on myös varustuksena MG34-konekivääri. Vaunu suunniteltiin alunperin panssarintorjuntavaunuksi. Panssarointi on edeltäjää parempi.
Vaunu esittää 394. Stug-prikaatin vaunua Normandiassa 1944.

Laitan mallin pisteytettäväksi, koska haluan palautetta myös pisteiden muodossa. Jotenkin vaan tuntuu, että mahdollinen palaute saisi tekemään parempaa jälkeä. Toivon siis vihjeitä, mihin kiinnittää huomiota.

Tein edellisen kerran Sturmin pikkupoikana -73. Sitä ennen rakentelin useita malleja ja harrastus jatkui 80-luvulla parilla lekolla ja autolla. Valitettavasti malleista tuli samaa tavaraa, kun aiemminkin. 2000-luvun alussa aloitin pari konetta ja ne ovat kesken vieläkin. Taukoa aktiiviharrastamiseen tuli turhan paljon.
Tähän malliin tein n. 30 osaa. Suurin homma oli telapyörissä. Halkaisin pyörät kahtia, saadakseni niistä paripyörät.
Malli on maalattu Vallejon, Revellin ja Tamiyan akryyliväreillä. Käytin ruiskua ja pensseliä. Mallia on säistetty Tamiyan, Migin ja Vallejontuotteilla.

Kommentit

Tervetuloa vaan takaisin mallailun pariin. Ala on kehittynyt hurjasti, mikä on hieno asia, mutta toisaalta saa harjoittaa itsekuria, että omat mallit julistaa aina joskus valmiiksi, sen verran kovatasoista esikuvaa on internet puollollaan. Hyvä muistaa, että jotkut tekevät tätä ammatikseen. Koita siis kokeilla kaikkea uutta mutta pitää homma nautinnollisena ja välttää ryppyotsaisuutta, siinä olisi minun ohjeeni!

Malli nöyttää esikuvaltaan oikein hyvin, vaikka mittakaavan tuomat haasteet näkyvät (tyhmä kommenttikin, mutta teen itse isomman mittakaavan vaunuja). Tykkään väripinnasta - tummakeltaisen saaminen elävän näköiseksi on vaikeaa, ja olet onnistunut tässä pintakäsittelyssä kokonaisuutena hyvin! Nuo etupanssarin telakengät ovat niin paksut ja myös yläpinnasta ilman mitään rajaa, että näyttää vähän tiiliseinältä enemmän kuin telaketjulta. Vika on epäilemättä alkuperäisessä osassa - olisin jättänyt kokonaan pois. Kehitysideoita? Minä maalaisin nuo työkalut aika lailla tummemmalla metallin sävyllä (yleensä sekoitan puolikiiltävää mustaa metallinharmaaseen) ja sitten niistä voi korostaa yksityiskohtia kirkkaammalla metallinvärillä.
Ou jee. Kiitos kommenteista.
Ihan nätti malli, varsinkin mittakaavaan nähden. Itse pyrin maalaamaan työkalujen metalliosat jollain muulla kuin kirkkaalla metallisävyllä. Esim. tummalla gun metalilla, tai sitten ihan vaan tumman harmaalla, ja kuivaharjaan reunat esim. hopealla. Tiedä sitten kumpi on oikein, sun vai mun tapa :)
Jep. Tuo käyttämäni sävy on ”steel”. Yllättävän kirkas on. Kannattaa varmaankin tummentaa. Täytyy seuraavaan malliin kokeilla muuta. Teeskentelyn kohteena on jo seuraava vaunu.
Kiitos kommenteista.