Pienoismallit.net

VW Beetle Limousine 1968

Ensimmäinen kärryni

Välipalamallina liikennekoneiden rakenteluun päätin tehdä minulle ja varmasti monille ikäisilleni nostalgisen auton eli kuplavolkkarin. Ajoin kuplalla autokouluni, pääsin sillä läpi inssistä ja käytin faijani kuplavolkkareita usean vuoden ajan.

Revellin rakennussarja vuoden 1968 VW 1500:sta oli erinomainen. Yksityiskohtia oli runsaasti ja osien yhteensopivuus ensiluokkainen. Maalasin auton korin Tamiyan vaaleansinisellä spray-maalilla. Sisäosiin ja muihin yksityiskohtiin käytin Vallejon ja Humbrolin maaleja.

Kommentit

Vallan mainio esitys seminoloogin työkulkineesta! Jäljestä näkee, että perustekniikat on niin hallussa, ettei hyppäys liikennekoneesta automaailmaan ole kovin kummoinen.
Itse Kuplalla ajoin yhden ajotunnin, ja toisen kerran vuosia sen jälkeen, kun yhden ajoin jostain Järvenpäästä Haarajoelle kaverille huoltoon. Yhtä kammottavia kokemuksia molemmat!
Tally-ho 3.10.2020 20:17 Vastaa lainauksella
Kiitos Tervo, sääli, että kupla ei oikein kolahtunut teikäläiseen😅. Tämä projekti oli niin mukava, että voisin tehdä toisenkin nostalgisen kärryn. Faijalla oli pari riisikuppi-Datsun 100 A:ta, mutta siitä ei taida olla rakennussarjaa🤣🤣
Tally-ho kirjoitti:
Faijalla oli pari riisikuppi-Datsun 100 A:ta, mutta siitä ei taida olla rakennussarjaa🤣🤣
Sata-amppeerisesta ei taida olla, mutta näistä isommista KBGT-Datsuneista on (mullakin pinossa, kuten saman aikakauden Ceiica yms,). Meilläkin appiukon perintönä oli 100A, vaihtui aika äkkiä ysisatku-Saabiin.
Värivalinta on täysi kymppi. Ei ehkä alkuperäissävy mutta muotoihin ja aikakauteen ('60- ja' 70-luvut) sopiva. Siistiä työnjälkeä, joskin ikkunalistoissa näkyy siveltimen vetojen epätasaisuus. Kumitiivisteet lokasuojissa ja takavaloissa taitavat monelta Kuplan rakentajalta jäädä huomioimatta - kiva nähdä tällainen piristävä poikkeus.
Moottorissa näyttää olevan kaapelia ja letkua kattavasti, joskin kaikkeen ei silmä tarkenna kuvan pienuuden ja luukun varjostuksen takia. Hyvä muuten mutta laturin hihna ei vastaa mittakaavaa.
Tally-ho 4.10.2020 08:14 Vastaa lainauksella
Kiitos Mikko kehuista ja kommenteista. Olet ihan oikeassa noista puutteista. Tämä tosin oli vasta toinen automallini, joten kehitettävää työn jäljessä on paljon. Mukava rakennettava kupla kuitekin oli, ja aivan varmasti jatkan automallienkin tekemistä.